Nová ROM pro 1GB tablet

Patrik

Nová ROM pro 1GB tablet
« kdy: 02. 12. 2017, 17:24:51 »
Zdravim, hned na zacatek reknu, ze jsem nikdy android zarizeni nepreinstalovaval na jinou ramku.

Koupil jsem si levny tablet jen tak na vecer do postele. Je to tablet ot markeety co vsude nabizelo czc. Kazdopadne je te tablet tak neuveritelne pomaly ze se to neda vydrzet.

Mohli byste mi prosim poradit nejakou romku ktera bez problemu bezi na zarizeni s 1gb ram? Nasel jsem par na google ale samozrejme tento tablet nebyl vpodporovanych zarizeni. To opravsu musim najit rom primo na teto tablet? To neni jako treba s windows, ktery nainstaluji na kazdy pc?

Dekuji za odpovedi.
« Poslední změna: 03. 12. 2017, 20:16:00 od Petr Krčmář »

kuba77

Re:1GB ram tablet - nova romka
« Odpověď #1 kdy: 02. 12. 2017, 17:37:21 »
Pro všechny Android smartphony a tablety musí být ROM přímo pro konkrétní zařízení. Takže jestli pro dané zařízení není nikde žádná ROM, tak bohužel smůla.

« Odpověď #2 kdy: 02. 12. 2017, 18:16:48 »
Čéče musí bejt fakt přesně na zařízení a někdy ani to nestačí, protože se vyskytujou hardwarově odlišný revize.
Snad zkus jen vymlátit všechny aplikace co nepotřebuješ, často to pomáhá.

Pro příště fakt doporučuju nejprve zkontrolovat, jestli existuje alespoň jedna alternativní ROM na křáp co si kupuju.

Jinak pokud máš fakt tuny času můžeš si AOSP naportovat sám, ale to by sis za tu práci mohl těch tabletů koupit nevím desítky  :) To je fakt jen pro hračičky, kterým není líto času.

Zdravim, hned na zacatek reknu, ze jsem nikdy android zarizeni nepreinstalovaval na jinou ramku.

Koupil jsem si levny tablet jen tak na vecer do postele. Je to tablet ot markeety co vsude nabizelo czc. Kazdopadne je te tablet tak neuveritelne pomaly ze se to neda vydrzet.

Mohli byste mi prosim poradit nejakou romku ktera bez problemu bezi na zarizeni s 1gb ram? Nasel jsem par na google ale samozrejme tento tablet nebyl vpodporovanych zarizeni. To opravsu musim najit rom primo na teto tablet? To neni jako treba s windows, ktery nainstaluji na kazdy pc?

Dekuji za odpovedi.
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

Kit

« Odpověď #3 kdy: 02. 12. 2017, 18:18:42 »

Používám postarší tablet s 512 MB RAM. Na čtení, koukání na video a poslouchání MP3 to úplně stačí. Občas si na něm spustím i webserver, když ho zrovna potřebuji.

Pokud ti nestačí 1 GB RAM, asi tam máš něco špatně. Zkus ho uvést do továrního nastavení, většinou to pomůže.

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 02. 12. 2017, 19:28:34 »
Jinak pokud máš fakt tuny času můžeš si AOSP naportovat sám, ale to by sis za tu práci mohl těch tabletů koupit nevím

Někdo leží před debilizátorem s pivem na pupku a někdo ten čas věnuje tomu, že si kutí takové věci...

« Odpověď #5 kdy: 02. 12. 2017, 19:48:32 »
Taky jsem měl tablet s 1GB RAM, to nemělo smysl ladit. Jakmile to mělo novou verzi Google Play stalo se to skoro nepoužitelným.

Kutilové se raději věnují použitelnému hardware, nebo možná sběratelským kouskům... Utápět čas v tabletu, který nemá prakticky žádnou hodnotu to už dělá málokdo.
Stačí se porozhlédnout po těch alternativních ROMkách, obvykle to jsou stále slušné stroje.

Jinak pokud máš fakt tuny času můžeš si AOSP naportovat sám, ale to by sis za tu práci mohl těch tabletů koupit nevím

Někdo leží před debilizátorem s pivem na pupku a někdo ten čas věnuje tomu, že si kutí takové věci...
„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

mistrphp

« Odpověď #6 kdy: 03. 12. 2017, 11:59:11 »
...t ablet tak neuveritelne pomaly ze se to neda vydrzet.

Mohli byste mi prosim poradit nejakou romku ktera bez problemu bezi na zarizeni s 1gb ram?
A proč myslíš, že je to velikostí paměti? Podle toho co píšeš je to šunt a tam bude pomalý celý hw.

Jiná rom ti nepomůže a tablet pravděpdoobně zničíš.

nobody(ten pravej)

Re:Nová ROM pro 1GB tablet
« Odpověď #7 kdy: 03. 12. 2017, 20:21:37 »
@mistrphp blbost, hw s 1gb bude mit aspon dual ci quad core aspon 1 ci 1.2,1.5ghz takze neni problem hw,ale predinstalovane kraviny/sluzby

@tazatel pokud nenachazis rom pro konretni zarizeni, zkus dohledat moznost to konkretni zarizeni jak rootnout,pak bys mohl vyhazet se stavajici rom kraviny... muzes zkusit zakazat a/nebo skryt i bez rootu(nemusi to ale jit), taky se podiveh co zere ram, a nebo cpu, pomuze ti k tomu nastroje pro vyvojare,ty se zapinaj nezavisle na HW, staci kdyz si to najdes pro verzi Android co mas

Kit

« Odpověď #8 kdy: 03. 12. 2017, 20:41:03 »
Obvykle dělá problémy Skype a podobné kraviny, které se odinstalovat nedají. Dají se však odstranit a zakázat jejich automatické aktualizace, které jsou nejčastějším zdrojem potíží.

mistrphp

« Odpověď #9 kdy: 03. 12. 2017, 20:45:05 »
@mistrphp blbost, hw s 1gb bude mit aspon dual ci quad core aspon 1 ci 1.2,1.5ghz takze neni problem hw,ale predinstalovane kraviny/sluzby
Podle toho že byl levný a má málo paměti dokážeš odhadnout druh cpu ... tomu říkám znalec na tablety.

?

« Odpověď #10 kdy: 03. 12. 2017, 20:45:43 »
Rootnout a smazat všechny appky co nejsou nutné pro běh systému. Nejlíp se mí osvědčil Root Browser, a projít systémový složky s aplikacema a rovnou zde je smazat (i ty normálně neodinstalovatelné), pak se nevrátí ani po obnovení do továrního nastavení.

Já takhle smazal už několikrát vše, včetně, lockscreenu, launcheru, wallpaperů, galerie, synchronizačních sraček a tak. Pak si z google play instaluju co chci. Což je zpravidla Arrow launcher, next lock screen, chrome, open camera (u lacinejch sraček nemá cenu kameru ani instalovat, páč se tím fotit nedá) a tot vše.

mistrphp

« Odpověď #11 kdy: 03. 12. 2017, 20:59:34 »
Rootnout a smazat všechny appky co nejsou nutné pro běh systému. Nejlíp se mí osvědčil Root Browser, a projít systémový složky s aplikacema a rovnou zde je smazat (i ty normálně neodinstalovatelné), pak se nevrátí ani po obnovení do továrního nastavení.
Jasně že smazané aplikace se nevrátí ... jak by mohli když jsou pryč? Lidi si někdy neuvědomují, že "factory default" nepřehrává celý systém z nějaké zálohy.

Mazat ano, ale je třeba dávat pozor protože některé aplikace počítaji s jinýma a když se odmažou tak začne problém ... už jsem viděl několik zařízení kde majitel mazal a mazal až se dostal do nefunkčního stavu a nahrávala se nová rom.

RadimZaty

« Odpověď #12 kdy: 03. 12. 2017, 21:10:38 »

Já takhle smazal už několikrát vše, včetně, lockscreenu, launcheru, wallpaperů, galerie, synchronizačních sraček a tak. Pak si z google play instaluju co chci. Což je zpravidla Arrow launcher, next lock screen, chrome, open camera (u lacinejch sraček nemá cenu kameru ani instalovat, páč se tím fotit nedá) a tot vše.

Proč rovnou mazat, když existuje možnost aplikaci zmrazit a pak se chová, jako by v systému vůbec nebyla. U některých aplikací na to není ani potřeba root, je to funkce Deaktivovat v podrobnostech o aplikaci.

?

« Odpověď #13 kdy: 03. 12. 2017, 22:59:35 »
Většina těch sraček se ani v nainstalovaných aplikacích neobjeví, natož aby byla možnost je deaktivovat či lépe odinstalovat. Spousta se jich sice zobrazí v běžících aplikacích, ale opět se s tím nedá moc dělat. Navíc takový aplikace pořád zabírají místo, kterýho u laciných zmetků moc nebývá.

Jasně, že je třeba mazat opatrně, lepší je jen přesouvat do složky jinam, pro případ obnovy. U tabletu to imho není takový problém, kdežto třeba u telefonu může smazání aplikace na volání či sms docela pokazit náladu. Pokud nevím k čemu nějaký balíček aplikace slouží, protože názvy apk balíčků jsou někdy fakt do pitomý, tak je tu ještě google.

Já nepotřebuju vysvětlovat, jak obnova funguje. Podle stylu dotazu to není třeba vysvětlovat ani tazateli...

hdhdhf

« Odpověď #14 kdy: 03. 12. 2017, 23:08:23 »
Já nepotřebuju vysvětlovat, jak obnova funguje. Podle stylu dotazu to není třeba vysvětlovat ani tazateli...
No ty to vidis strasne jednoduse coz neni pravda. A nevim co te v dotazu tazatele presvedcilo, ze tazatel chape jak funguje nahravani rom a nepotrebuje to vysvetlit. Hned z prvni vety "Zdravim, hned na zacatek reknu, ze jsem nikdy android zarizeni nepreinstalovaval na jinou ramku. " citim prave pravy opak.