Jak uložit bash funkci do souboru script.c

Kit

Re:Jak uložit bash funkci do souboru script.c
« Odpověď #30 kdy: 01. 12. 2017, 17:31:09 »
Umí C všechno co bash? Myslím tím funkce a příkazy které jdou v bash spustit?
Když se rozhodnu pro napsání to v C a chtěl bych po někom aby mi napsal nějaké příklady jako je vytvoření adresáře a  souboru, seřazení pole, načítání textu ze souboru, spuštění nějaké akce po stisknutí klávesy atd..

V C si můžeš napsat jakoukoli funkci tak, aby fungovala jako v Bashi. Je to jen otázkou pracnosti.

Adresář v C vytvoříš voláním funkce mkdir("název", maska); Ovšem s Bashem to nesouvisí. Podobně je i sada funkcí pro založení souboru a zápis do něj nebo čtení. To si nalistuješ v nějaké učebnici C.

Seřazení pole a další funkce si asi budeš muset naprogramovat nebo najít nějakou vhodnou knihovnu. Opět viz učebnice jazyka C.

Frenky

« Odpověď #31 kdy: 01. 12. 2017, 22:40:09 »
Díky a co to odchytávání kláves? Můžeš nějakou knihu doporučit, na ceně nezáleží.

Kit

« Odpověď #32 kdy: 01. 12. 2017, 23:13:46 »
Díky a co to odchytávání kláves? Můžeš nějakou knihu doporučit, na ceně nezáleží.

V C dělám pouze neinteraktivní věci, takže odchytávání kláves jsem neřešil. Určitě je zde spousta zdatnějších, pouze nerozuměli tvému zmatečnému dotazu. Knížek je spousta, za sebe se mohu zmínit jen knížku o C od Herouta.

Jen mi není jsné, proč se snažíš takovou problematiku řešit v C. Mnohem vhodnější by mohl být třeba Python nebo Java.

dword

« Odpověď #33 kdy: 02. 12. 2017, 01:20:44 »
Zalezi jak moc detailne chces klavesy sledovat...

Prostuduj si:
<stdio.h> zejmena funkci getchar()
https://en.wikibooks.org/wiki/C_Programming/stdio.h/getchar

Getchar() napriklad neumi nacitat sipky, klavesy jako shift, ctrl, alt apod.. pokud potrebujes vice moznosti, nauc se knihovnu ncurses
http://tldp.org/HOWTO/NCURSES-Programming-HOWTO/keys.html

Popripade uz trochu slozitejsi, knihovna SDL:
https://www.libsdl.org/release/SDL-1.2.15/docs/html/guideinputkeyboard.html

Unknown

« Odpověď #34 kdy: 02. 12. 2017, 02:25:01 »
Jo, stačí skript překompilovat v python++ do binární podoby a to pak vložit na konec souboru s tím C skriptem a potom překódovat do hexadimálního tvaru a pak spustit přes cmd.exe powershell -BypassExec a mělo by to fungovat.

Do windows shell scriptu lze includovat binarky nativne, powershell vubec nepotrebujete...

O

« Odpověď #35 kdy: 02. 12. 2017, 14:01:46 »
Podle mě by bylo vůbec nejlepším řešením, kdyby se tazatel raději věnoval oboru, který nemá s IT nic společného.

Kit

« Odpověď #36 kdy: 02. 12. 2017, 14:15:56 »
Podle mě by bylo vůbec nejlepším řešením, kdyby se tazatel raději věnoval oboru, který nemá s IT nic společného.

Zdá se, že také netušíš, na co se Frenky ptal.

starej Paďous

« Odpověď #37 kdy: 02. 12. 2017, 17:31:25 »
Zdá se, že také netušíš, na co se Frenky ptal.

To tady netuší víc lidí, včetně mě. Jako, z téhle diskuze, zůstávám v němém úžasu...

Jozko

« Odpověď #38 kdy: 02. 12. 2017, 21:25:16 »
Pokial chces neblokujuco periodicky citat z klavesnice.
To znamena, nieco v pozadi program pocita, ale pride do sekcie, kde chce vstup od uzivatela, ale typicke funkcie ako getchar... su blokujuce - cakaju az uzivatel nieco napise, to nie je vhodne chovanie ak robis konzolove interaktivne programy.

Ja osobne pouzivam tieto 2 riesenia:

Prva  moznost je pouzitie ncurses, tato kniznica moze byt na tvoje veci trocha privelka.

Elegantnejsie riesenie je pouzitie selectu 'man select', kde ako file descriptor pouzijes stdin, a periodicky budes volat select, a na zaklade toho budes vediet, ci nastala zmena (zavolas handler), alebo nikto nic nenapisal.

MartinProkš

« Odpověď #39 kdy: 03. 12. 2017, 22:30:22 »
Dobry den. Je evidentni ze frenky je uplny zacatecnik a nejspise samouk. Kazdy jsme nejak zacinal. Vrele doporucuji nejakou dobrou ucebnici Ccka. Ja bych doporucil cokoli od Pavla Herouta. Ta jeho ucebnice ccka se vydava uz snad deset let stale dokola a je to asi ta nejlepsi volba v cestine co muze byt.

BoneFlute

• 1 983
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 12. 12. 2017, 16:41:44 »
Jen tak pro zajímavost, pro lidi, kteří si tu klepou na čelo, že Frenky chce míchat C a Bash:

Kdysi dávno, když jsem začínal s Unixem, tak jsem si půjčil takovou pěknou knížku a tam bylo popisováno, jak se v tom unixu programuje. Vzhledem k tomu, že v té době jsem už Cčko uměl, a práci s konzolí jsem znal z DOSu, tak mě tam poněkud mátlo, že on ten autor při tom vysvětlování fakt míchal volání shellu a volání Cčkovejch funkcí. Samozřejmě to míchal tak, že mu to fungovalo. Ale bylo to dost matoucí. A tak si dovedu představit, že to někoho hned netrkne.