Jak v GNOME přepnu okna levou rukou, bez klávesy Win

gnome feak

Jak v GNOME přepnu okna levou rukou, bez klávesy Win
« kdy: 26. 11. 2017, 14:49:25 »
zajímá mě, jak v domrveném prostředí gnome je možné přepnout mezi okny, které jsou jedné aplikace (například okna firefoxu). Co je  problém:
-Po stisku Alt Tab se ukáže pouze jedno logo firefoxu, pod ním šipka, za chvíli se vysune další rámeček, který konečně ukazuje co chci - okna firefoxu. Nyní musím do pazoury vzít myš a nebo pravou prackou dokončit (šipka dolu, několik šipek do stran), co jsem začal levou (alt tab)
-Klávesová zkratky win  zase ukáže obrazovku zaflákanou okny, kde je horší se vyznat jak finančák v účetnictví SPD.

Například windows Alt tab ve windows neseskupuje okna jedné aplikace, mac OS má na to aspoň odlišnou zkratku Cmd+`
« Poslední změna: 27. 11. 2017, 08:55:42 od Petr Krčmář »

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
Musite si na to nainstalovat specialni software, napriklad Xfce4.

kuba77

Alt Tab přepnout na danou aplikaci a pak pro přepnutí mezi okny vybrané aplikace Alt+; (tlačítko nad Tab, nalevo vedle 1) ;)

nebo druhá možnost nainstalovat toto rozšíření, díky kterému se nebude u Alt+Tab seskupovat více oken jedné aplikace.

Tuxiik

Macik ma novy nick i operacni system ?

anonym

Re:Jak v GNOME přepnu okna levou rukou, bez klávesy Win
« Odpověď #4 kdy: 27. 11. 2017, 14:51:35 »
Ta troufalost tazatele nezna mezi. Linux ma zatim jen asi 10 znamych okennich manazeru a asi 50 dalsich mene znamych a vy chcete mit takovouto pokrocilou funkcionalitu jen tak, fofofo? Vy nevite, ze v Linuxu se delaji aplikace tak, aby umely jen neco? Pokud chcete pouzit tuto funkcionalitu, nainstalujte si vice okennich manageru a prepinejte se po nich podle potreby toho, jakou funkcionalitu zrovna potrebujete. Linux neni Windows, himlhergot, kdy uz to ti lidi konecne pochopej.

gnome_lopata

« Odpověď #5 kdy: 27. 11. 2017, 15:07:11 »
GNOME se dá upravit pomocí rozšíření, ty konkrétně asi hledáš tohle: https://extensions.gnome.org/extension/15/alternatetab/

UF

« Odpověď #6 kdy: 27. 11. 2017, 15:16:26 »
V GNOME jdou prepinat okna pouze pravou

martin

« Odpověď #7 kdy: 27. 11. 2017, 15:52:44 »
Alt+` (klavesa pod Esc) prepina mezi okny aktivni aplikace
nebo
Alt+F6 prepina mezi okny aktivni aplikace primo (bez zobrazeni vyberu)
nebo
Alt+Esc prepina mezi okny na jedne plose primo
nebo
nastavit klavesovou zkratku pro "Switch windows" (vypnute by default)

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 27. 11. 2017, 16:26:59 »
Ta troufalost tazatele nezna mezi. Linux ma zatim jen asi 10 znamych okennich manazeru...

No tak jsi se vyblinkal, tak si vem prasky a hupky do hajan. Linux ti nevyhovuje, me je to uplne jedno, ale tvoji potrebe lezt na linuxove forum a opruzovat, by nepochybne mohla prirazena odpovidajici diagnoza a vhodna lecba. Na tvem miste bych to nezanedbaval, je cas s tim neco delat, nez to preroste nezvladnutelne meze. Mohlo by se jednat i o nador na mozku a tam je dulezite, aby byl detekovan drive, nez zasahne druhou hemisferu, coz by znamenalo, ze by ti museli vyoperovat kompletni mozek a byl by z tebe jeste vetsi vul.

anonym

« Odpověď #9 kdy: 27. 11. 2017, 19:59:48 »
Ta troufalost tazatele nezna mezi. Linux ma zatim jen asi 10 znamych okennich manazeru...

No tak jsi se vyblinkal, tak si vem prasky a hupky do hajan. Linux ti nevyhovuje, me je to uplne jedno, ale tvoji potrebe lezt na linuxove forum a opruzovat, by nepochybne mohla prirazena odpovidajici diagnoza a vhodna lecba. Na tvem miste bych to nezanedbaval, je cas s tim neco delat, nez to preroste nezvladnutelne meze. Mohlo by se jednat i o nador na mozku a tam je dulezite, aby byl detekovan drive, nez zasahne druhou hemisferu, coz by znamenalo, ze by ti museli vyoperovat kompletni mozek a byl by z tebe jeste vetsi vul.

Co ti vadi Jardo, ja jsem taky Linuxak. Ty nevis, ze Unix, to je abstraktni myslenkovy smer a ne nejaka distribuce? Navic ja jsem profesional. Pouzivam Linux v praci na serveru. A taky neni spatny na kiosek.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: 27. 11. 2017, 20:50:09 »
@anonym: Tak co prskas, jako by ti nadmira vyberu vadila?

anonym

« Odpověď #11 kdy: 28. 11. 2017, 08:02:13 »
@anonym: Tak co prskas, jako by ti nadmira vyberu vadila?

Jardo, ty jsi exemplář! Já bych čekal třeba že mi vynadáš proto, že se směju dobrodiní komunitního úsilí vytvořit správce oken. Ale ty mi vynadáš, že se směju nadmíře výběru. To bys mohl trochu vysvětlit, mě by opravdu myšlení takovýchto lidí víc zajímalo. Chceš mi tedy říct,že ty máš radost z toho, že např. existují kabely USB, USB C, Apple Firewire (2 ruzne velikosti), že každý notebook má různé konektory pro připojení adaptéru napájení? U toho si taky libuješ, že je na výběr?

Takže ty máš nějakého správce oken a tobě nevadí ty nedodělky, nóbrž libuješ si, že je tam dalších 10, které si můžeš nainstalovat?

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 28. 11. 2017, 09:56:05 »
Chceš mi tedy říct,že ty máš radost z toho, že např. existují kabely USB, USB C, Apple Firewire (2 ruzne velikosti), že každý notebook má různé konektory pro připojení adaptéru napájení? U toho si taky libuješ, že je na výběr?

To je opravdu blbe prirovnani, to ty sam? Tedy pokud jsi neprisel na zpusob, jak si par prikazy vymenit USB C za USB nebo napajeci konektor za jinou velikost a dokonce treba napajeni za jine napeti.

P.S.: Neznas nejaky prikaz na zmenu barvy notebooku? Bych si koupil ThinkPad, kdyby ale nebyl cerny.

anonym

« Odpověď #13 kdy: 28. 11. 2017, 10:41:07 »
Chceš mi tedy říct,že ty máš radost z toho, že např. existují kabely USB, USB C, Apple Firewire (2 ruzne velikosti), že každý notebook má různé konektory pro připojení adaptéru napájení? U toho si taky libuješ, že je na výběr?

To je opravdu blbe prirovnani, to ty sam? Tedy pokud jsi neprisel na zpusob, jak si par prikazy vymenit USB C za USB nebo napajeci konektor za jinou velikost a dokonce treba napajeni za jine napeti.

P.S.: Neznas nejaky prikaz na zmenu barvy notebooku? Bych si koupil ThinkPad, kdyby ale nebyl cerny.

Vidim ze z abstraktniho mysleni je treba trochu polevit.

Rekni mi vyhody toho, ze si muzes vybrat z 10 ruznych okennich manageru. To by me opravdu zajimalo.

martin

« Odpověď #14 kdy: 28. 11. 2017, 12:55:33 »
Ma me nejak trapit, ze na Windows existuje asi 100000 prohlizecu obrazku? Nebylo by lepsi, kdyby se vsichni ti autori spojili a vytvorili nejaky uber prohlizec? To je stejna (ne)logika.

Kazdy at si travi cas cim chce, kdyz nekoho bavi vyvijet window manager, proc ne. Pokud nekomu ten jeho vytvor vyhovuje a ma chut ho pouzivat, tim lip. Ja pouzivam na desktopu Gnome a existence dalsich window manageru a desktopovych prostredi me nijak netrapi. Naopak, treba v docker imagi pro selenium mam fluxbox, protoze Gnome by na toto pouziti byl celkem overkill.