Kolik by reálně stála výroba arduino herní konzole?

Phi

Dobrý den. Tohle je spíš takové špekulovaní, ale zajímalo by mne, kolik by stála malosériová výroba jednoduché kapesní konzole.
Zařízení by mělo tyto parametry
- atmega s 32KB Flash a 2-4KB SRAM (neexistuje nějaký levnější mcu s spi, digitálními pár piny, RAM v řádu jednotek KB?)
- Nokia 5110 monochromatický LCD (nebo ekvivalent)
- 7 tlačítek
- přepínač on/off, přepínač ticho / zvuk
- malý repráček + 3.5 jack
- napájení z baterie

Jen mne to tak napadlo, když jsem viděl takové ty dětské herní mašinky (Gogen, Teorie). Tak jestli má někdo přehled, zkuste sem dát svůj odhad.

soriako

Re:Kolik by reálně stála výroba arduino herní konzole?
« Odpověď #1 kdy: 13. 11. 2017, 15:36:32 »
do deseti dolarů za kus by ses měl vlízt, i s nějakou krabičkou udělanou na 3D tiskárně

Trupik

« Odpověď #2 kdy: 13. 11. 2017, 15:46:27 »
IMHO hardvér by bol menší problém než softvér - pre takúto "kusovku" sa nikto nepoženie vyvíjať. Preto ak by to malo mať šancu na rozšírenie, tak by tam mala byť možnosť emulácie Commodore 64, Atari XL/XE, ZX Spectrum, Gameboy, alebo niečoho podobného. To potom ale znamená, že čiernobiely Nokia displej je out, lebo aj ten gameboy mal aspoň odtiene šedej, a aj CPU Atmel je out, lebo na emuláciu nemá dosť RAM.

panbob

« Odpověď #3 kdy: 13. 11. 2017, 16:08:32 »
Nemá smysl vyrábět, koukněte na aliexpres co se dá za pár šušňů koupit hotové...
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20171113070645&SearchText=game+console
Takže výroba maximálně jen pro nadšence, pro sebe, jako dárek někomu,  ale určitě né na kšeft...

soriako

« Odpověď #4 kdy: 13. 11. 2017, 16:29:56 »
taky bych do toho šel jen pro sebe, případně pro kámoše, to stejně nikdo nekoupí a já se aspoň zabavím a něco naučím :)

Turi

« Odpověď #5 kdy: 13. 11. 2017, 17:12:37 »
taky bych do toho šel jen pro sebe, případně pro kámoše, to stejně nikdo nekoupí a já se aspoň zabavím a něco naučím :)

Arduino je jednoduché na naučení a na výuku (nebo hodně jednoduché aplikace) může být vhodné. Jinak je ale na něj vhodné pohlížet tak, jako na dvacet let starý počítač s cenou nového. Jestli se chceš něco naučit na jen o málo dražším*, ale perspektivnějším a řádově silnějším hardware s Wifi, zkus třeba ESP32.

*) Rozdíl v ceně Arduino nano/ESP32 je asi dva dolary, tj. u zkušených vývojářů hodnota pár člověkominut. Budeš u toho projektu sedět týdny, než to začne fungovat, a roky, pokud tě ta práce začne bavit. Zde nemá smysl šetřit.

alfonz

« Odpověď #6 kdy: 13. 11. 2017, 17:15:41 »
Software spocatku je lepsi pouzit existujici, treba tyhle fantasy console:
https://www.lexaloffle.com/pico-8.php
https://www.lexaloffle.com/voxatron.php

A na beh staci Raspberry Pi Zero za 5$ + displej + baterka + spinace + krabicka.
https://www.lexaloffle.com/bbs/?tid=3174

« Odpověď #7 kdy: 13. 11. 2017, 17:19:45 »
Co Raspberry Pi Zero?

Edit - @Alfonz byl rychlejší..

tisnik

« Odpověď #8 kdy: 13. 11. 2017, 18:04:23 »
Hodně daleko (existující hry atd.) je Uzebox. Tam by stačilo namísto videovýstupu nabastlit ten displej, ale asi už (pasivní) barevný. Dá se to sehnat do pár dolarů, s řadičem i bez.

dustin

« Odpověď #9 kdy: 13. 11. 2017, 18:10:06 »
Ad ESP32 - četl jsem, že jsou problémy s bugy křemíku a pořádně použitelným jazykem, který je řeší knihovnami. Je to nějak vyřešené? V čem se v něm standardně píše? Wifi je údajně psaná ve FreeRTOS, chodí jeho knihovny na tom spolehlivě?

soriako

« Odpověď #10 kdy: 13. 11. 2017, 20:52:14 »
ESP32 mám časem vyhlídnutej, zatím mi stačí moje stará malina s wifi usb adaptérem a attiny :)

panbob

« Odpověď #11 kdy: 13. 11. 2017, 21:08:37 »
Osobně jsem se rozhodl pro Raspberry 3 + Picade HAT kit. Příjde mi to univerzálnější...

Kit

« Odpověď #12 kdy: 13. 11. 2017, 23:14:59 »
Pokud uděláš všechna potřebná schémata, tak ti to v Číně vyrobí na zakázku a ani to nebude moc drahé.

Arduino a jemu podobné jsou skutečně určeny jen na prototypy. Na (malo)sériovou výrobu se vůbec nehodí.

Radovan.

« Odpověď #13 kdy: 13. 11. 2017, 23:30:13 »
$20 Portable Raspberry Pi Game Console: https://www.youtube.com/watch?v=rqI1UgOsAK8

Phi

« Odpověď #14 kdy: 13. 11. 2017, 23:32:01 »
Tak je mi jasne, ze Arduino je samo o sobě drahé, spíš mne zajímalo pod jakou cenovku se taková jednoduchá konzole, třebas s 10 vestavěnýni hrami, dá stáhnout.