Remote vývoj a Java

bankovník

Remote vývoj a Java
« kdy: 05. 11. 2017, 10:44:08 »
Ahoj, chodí sem plno odborníků, tak jsem si říkal, že se zeptám, jestli někdo dělá Javu vzdáleně? Už mě ty banky a otevřené kanceláře nebaví, tak bych rád zkusil něco jiného. Jen jsem nikde žádné pozice nenašel. Dělá se vůbec Java vzdáleně? Když bych byl ve firmě ještě nový. Podle mě vyvíjet vzdáleně je skoro stejné jako v kanceláři, takže v tom problém nevidím. Má to nějaké nevýhody z praxe? A pokud vyvíjíte vzdáleně, chtěli byste se zase vrátit do on-site režimu?

jpp55

Re:Remote vývoj a Java
« Odpověď #1 kdy: 05. 11. 2017, 10:50:48 »
Jasne vyhody to ma, nikto ta neotravuje, nevyrusuje ta hlasnym rozpravanim, prdebim, grganim a pokial nie si na pozicii, kde sa stretavas s klientami, si architekt projektu apod., tak ja problem nevidim vo vzdialenej praci. Lenze niektore firmy maju s tym problem, neviem preco

bankovník

« Odpověď #2 kdy: 05. 11. 2017, 10:56:50 »
Přesně tak si to představuju. Rozhodně bych chtěl dělat něco trochu více samostatného a nic s klienty. Na to tam jsou ostatní. Ale právě vidím, že pro dost firem je to problém. Jak mi někdo píše, jestli chci změnu, tak říkám, že klidně, ale chtěl bych vzdáleně a tím to obvykle skončí :D

dvd

« Odpověď #3 kdy: 05. 11. 2017, 10:59:24 »
Poměrně dost firem nabízí model 2-3 dny homeoffice a zbytek kancl. Což je takový rozumný kompromis. Občas je príma mluvit s kolegy na živo a občas je lepší být v  klidu a jenom programovat. Navíc to je model umožňující dojíždění na větší vzdálenost. Tak člověk může žít někde kde je hezky a dojíždět někam kde je hnusně. :)

Jdjdkek

« Odpověď #4 kdy: 05. 11. 2017, 11:05:30 »
Jasne da sa to. Chod robit na svarc asi rok k nim a potom im na vrhni 50:50, napr. ja chodim do prace kazdy druhy tyzden, inak mam moznost pracovat z domu.

Ide o to, ze im je tazsie dat ti ten home office hned pretoze nemaju vobec ziadnu zaruku ze to nebudes flakat, to je uplne normalna obava. Ked sa pre nivh za ten rok stanes nenahraditelnym a budu vidiet ze makas tak ked im to navrhnes kam im to bude jedno.

V mojej firme im je jedno odkial pracujem ked tam nie su aj oni lebo aj management robi obcas remote.

bankovník

« Odpověď #5 kdy: 05. 11. 2017, 11:43:38 »
Částečný HO mi přijde divný, protože kdo bude využívat kancelář, když tam nebudu? To se bude platit volná kancelář? A co ten počítač? Nebudu přece dělat Javu na NB, abych na všechno čekal. Začít on-site a pak přejít, to by asi šlo, ale to rovnou můžu zůstat v bance :D

Jinak jak se dá doma flákat? To se jako nikdo nevšimne, že se projekt zastavil?

Jdjdkek

« Odpověď #6 kdy: 05. 11. 2017, 11:56:24 »
Preco ta zaujima za co a kolko firma pre ktoru pracujes mina peniaze? To nie je tvoj problem aby boli oni efektivny.

Pocitac si kupis svoj aky chces a bude tvojim majetkom a odpises si ho z dani.

Nikde som nepovedal ze sa budes doma flakat. Firma si mysli ze sa budes ked ta nema pod dohladom. Musis ich presvedcit ze to odkial budes pracovat ich nijak neovplyvni.

atarist

« Odpověď #7 kdy: 05. 11. 2017, 12:13:52 »
Ide o to, ze im je tazsie dat ti ten home office hned pretoze nemaju vobec ziadnu zaruku ze to nebudes flakat, to je uplne normalna obava.

Tak ale tyto věci se odchytí na sprintech (například). Protože to, že je někdo v officu neznamená, že tvrdě maká a když je remote, tak se fláká. U mě je to prakticky naopak, doma mi to valí dobře, v práci kafíčka atd. :-) Oboje má svoje výhody, v officu se obvykle dozvíš i takové věci o projektu, které na standupech/retrospektivě nezazní, protože si například lidi až tak úplně nevěří nebo se některé věci těžko dokazují (já vím, nemělo by se to stávat, ale je to tak).

Jdjdkek

« Odpověď #8 kdy: 05. 11. 2017, 12:24:46 »
Ide o to, ze im je tazsie dat ti ten home office hned pretoze nemaju vobec ziadnu zaruku ze to nebudes flakat, to je uplne normalna obava.

Tak ale tyto věci se odchytí na sprintech (například). Protože to, že je někdo v officu neznamená, že tvrdě maká a když je remote, tak se fláká. U mě je to prakticky naopak, doma mi to valí dobře, v práci kafíčka atd. :-) Oboje má svoje výhody, v officu se obvykle dozvíš i takové věci o projektu, které na standupech/retrospektivě nezazní, protože si například lidi až tak úplně nevěří nebo se některé věci těžko dokazují (já vím, nemělo by se to stávat, ale je to tak).

Ano suhlasim s tebou vo vsetkom co si povedal, nevidim ze by sme sa na niecom nezhodli.

Firme to ale tazsie vysvetlis. Ja na standupy kazde rano telefonujem na ucet volaneho, ked sa projekt rozbehne a je stabilny tak nejake drby su ti suma fuk.

bankovník

« Odpověď #9 kdy: 05. 11. 2017, 12:38:10 »
Preco ta zaujima za co a kolko firma pre ktoru pracujes mina peniaze? To nie je tvoj problem aby boli oni efektivny.

Pocitac si kupis svoj aky chces a bude tvojim majetkom a odpises si ho z dani.

Nikde som nepovedal ze sa budes doma flakat. Firma si mysli ze sa budes ked ta nema pod dohladom. Musis ich presvedcit ze to odkial budes pracovat ich nijak neovplyvni.

Třeba protože jsem vývojář a ne lopata? Zajímá má mě efektivita celého projektu, pokud na něm dělám. A když mi někdo zaplatí třeba samostatnou kancelář a já tam budu jen dva dny v týdnu, tak se mi to nezdá dobré.

A kde ten počítač budu mít? To dva dny v týdnu nebudu mít počítač a nebo tři? Z daní nic odepisovat nemusím, když máme paušály.

Není tam žádný prostor na obavy. Vývoj má jasné výstupy. To právě nechápu.

Jdjdkek

« Odpověď #10 kdy: 05. 11. 2017, 12:50:12 »
Chlapce, to kto tu ma blizsie k lopate je snad jasne ked sa tu bavim s clovekom co ocividne nema paru jak to v kapitalizme funguje a stara sa o dobro firmy a trapi ho ze mina prachy ked mu to moze byt uplne ukradnute. Nechapem preco by to mal byt tvoj problem a uprimne ani preco by ta to malo zaujimat fakt.

To trolujes s tym pocitacom? Ved ten noteboom bude tvoj osobne. Budes ho mat nonstop so sebou a ked budes vo firme tak si predstav ze si ho tam zoberies so sebou a budes pracovat vo firme na svojom pocitaci. Na to je co nepochopitelne. Ked to nie je zrovna banka co ti spehuje uplne vsetko co na tom notebooku robis a co tam mas a zaujima ich len tvoj vystup, co by ich aj malo, tak je uplne jedno ze im to dodas aj na 386tke.

Mne sa zda ze si celkom neflexibilny co sa tyka trhu prace.

bankovník

« Odpověď #11 kdy: 05. 11. 2017, 13:08:14 »
Všechno kolem mě musí šlapat, proto jsem neměl problém řídit velké projekty v bankách. Takže peníze kolem mě musí být dobře využity. Když mi řeknou, že to prostě nestojí moc a nemusím to řešit, tak OK. Obecně mě na projektu zajímá každá koruna, i když jsem jen vývojář.

Notebook se na Javu nepoužívá. Nevím, co děláš ty, ale já nebudu čekat na pomalý počítač. Ono pracovní stanice se nejmenuje pracovní jan tak pro nic za nic, že jo.

To asi budu, no :) Proto se ptám na zkušenosti lidí, kteří to dělají a zjistit tak, jestli by to pro mě bylo. Teoreticky určitě.

atarist

« Odpověď #12 kdy: 05. 11. 2017, 13:10:17 »

Ano suhlasim s tebou vo vsetkom co si povedal, nevidim ze by sme sa na niecom nezhodli.

Firme to ale tazsie vysvetlis. Ja na standupy kazde rano telefonujem na ucet volaneho, ked sa projekt rozbehne a je stabilny tak nejake drby su ti suma fuk.

Sorry jestli to vyznelo jako nesouhlas, tak jsem to nemyslel. Ja homeoffice dost fandim, i kdyz sam do firmy celkem pravidelne dojizdim (o to vic to podporuju, uz jen kvuli mensimu provozu :-). Tak snad to nasi skveli politici necim nezabijou (o to se dost snazili, vubec totiz nepochopili, ze to muze byt win-win situace).

atarist

« Odpověď #13 kdy: 05. 11. 2017, 13:14:06 »
Notebook se na Javu nepoužívá.

Muzu te citovat u nas v praci? Ted si tam javisti dost porizuji P50, tak jim budu muset rict, ze takto ne borci.

bankovník

« Odpověď #14 kdy: 05. 11. 2017, 13:25:32 »
Notebook se na Javu nepoužívá.

Muzu te citovat u nas v praci? Ted si tam javisti dost porizuji P50, tak jim budu muset rict, ze takto ne borci.

To nemůžeš brát tak vážně. Jsou lidi, kteří dělají i na tom pididispleji. OK, jejich věc. Ale nikdy jsem nepotkal nikoho dobrého, kdo by nedokázal využít rychlý stroj s velkým displejem. U ostatních je to jedno a mně také. Jen mi to komplikuje ten HO, protože nemůžu s sebou vozit 30 kg bednu a 20 kg displej 2x týdně :D

Co se dívám na tu P50, tak vidím třeba pomalé 4jádro. Nevím, co má ten nejdražší. To asi těžko může konkurovat rychlému 12jádru, plno paměti a super disku. Ale jak říkám, ať si to každý dělá na čem chce, jen ať mi nenutí jeho špatné vybavení.