Remote vývoj a Java

Jdjdkek

Re:Remote vývoj a Java
« Odpověď #15 kdy: 05. 11. 2017, 13:36:25 »
Ved pridem do prace a tie externe lcd monitory tam mam hned dva, jasne ze vyvijam na velkom monitore. Ten monitor je tam erarny, kazdy pracovny stol ich ma aj s dockom.

Ja mam ssdcko a 32 giga ramky a nejake starsie 4 jadro, ideu ultimate si platim sam, opat naklad ktory si odpisem z dani ...

bankovník

« Odpověď #16 kdy: 05. 11. 2017, 13:44:00 »
Co je to za displeje? Většinou se na tom šetří.

4jádro je strašně málo a pomalé k tomu. Na provoz Javy OK, ale na vývoj to musí být tragické. Zase paušál, no.

atarist

« Odpověď #17 kdy: 05. 11. 2017, 13:49:48 »
Notebook se na Javu nepoužívá.

Muzu te citovat u nas v praci? Ted si tam javisti dost porizuji P50, tak jim budu muset rict, ze takto ne borci.

To nemůžeš brát tak vážně. Jsou lidi, kteří dělají i na tom pididispleji. OK, jejich věc. Ale nikdy jsem nepotkal nikoho dobrého, kdo by nedokázal využít rychlý stroj s velkým displejem. U ostatních je to jedno a mně také. Jen mi to komplikuje ten HO, protože nemůžu s sebou vozit 30 kg bednu a 20 kg displej 2x týdně :D

Co se dívám na tu P50, tak vidím třeba pomalé 4jádro. Nevím, co má ten nejdražší. To asi těžko může konkurovat rychlému 12jádru, plno paměti a super disku. Ale jak říkám, ať si to každý dělá na čem chce, jen ať mi nenutí jeho špatné vybavení.

Tim pomalym 4jadrem myslis tu i7 nebo Xeon? Ani jedno tedy pri vyvoji (!) vytizit nedokazou (a CD/CI je netrapi, to bezi na managovane infrastrukture). Hele ale to je fakt jedno, kazdej to ma zarizeny jinak. My napriklad mame dokovaci stanice a monitory v officu, takze prijdes, zaklapnes laptop do stanice a jede se s externim monitorem. Dtto doma, tam si ale vyvojar za par korun ten monitor porizuje sam, ale my jsme v tomto asi dost lopaty :-)

Kit

« Odpověď #18 kdy: 05. 11. 2017, 13:50:13 »
Co se dívám na tu P50, tak vidím třeba pomalé 4jádro. Nevím, co má ten nejdražší. To asi těžko může konkurovat rychlému 12jádru, plno paměti a super disku. Ale jak říkám, ať si to každý dělá na čem chce, jen ať mi nenutí jeho špatné vybavení.

Tohle už vidím jako zbytečnou rozežranost. Pokud však někdo "refaktoruje" tak, že při jedné změně modifikuje 50 závislých souborů, tak je to fakt málo.

David

« Odpověď #19 kdy: 05. 11. 2017, 13:56:57 »

Tohle už vidím jako zbytečnou rozežranost. Pokud však někdo "refaktoruje" tak, že při jedné změně modifikuje 50 závislých souborů, tak je to fakt málo.

Neplet si Acery, ktere prodavaji v Tescu v potravinach vedle jablek a hrusek s profi HW. Stroje jako P50 s i7 nebo Xeonem jsou mobilni pracovni stanice srovnatelne vykonem s desktopovymi. Taky tomu ale cena odpovida, pac clovek mnohdy zaplati vice nez 100k kc za takovy notebook.

bankovník

« Odpověď #20 kdy: 05. 11. 2017, 14:01:27 »
Tim pomalym 4jadrem myslis tu i7 nebo Xeon? Ani jedno tedy pri vyvoji (!) vytizit nedokazou (a CD/CI je netrapi, to bezi na managovane infrastrukture). Hele ale to je fakt jedno, kazdej to ma zarizeny jinak. My napriklad mame dokovaci stanice a monitory v officu, takze prijdes, zaklapnes laptop do stanice a jede se s externim monitorem. Dtto doma, tam si ale vyvojar za par korun ten monitor porizuje sam, ale my jsme v tomto asi dost lopaty :-)

Jde určitě o Intel, takže IPC je u lepších kousků cca podobné. 4 jádra je málo na složitější úkoly při vývoji. A takty má dnes Intel skoro 5 GHz, takže cokoli kolem 3 je zbytečně málo. Samozřejmě do NB se ti vejde jen zlomek aktuálního výkonu kvůli tomu, že ta bedna je miniaturní.

Dock je základ k NB, ale pořád to neřeší ten pomalý základ. Záleží, jestli na tom dokážete dělat i složitější věci, tak proč ne. Mě pomalý počítač strašně omezuje.

Přesně tak. K tomu 15 serverů a třeba 20 MS.

bankovník

« Odpověď #21 kdy: 05. 11. 2017, 14:03:36 »
Stroje jako P50 s i7 nebo Xeonem jsou mobilni pracovni stanice srovnatelne vykonem s desktopovymi. Taky tomu ale cena odpovida, pac clovek mnohdy zaplati vice nez 100k kc za takovy notebook.

Jak mi teda vysvětlíš, že lepší procáky na stovce začínají? :D Takže srovnatelné ano, ale třeba s nějakým nejlepším i7, což není primárně určené na práci.

Kit

« Odpověď #22 kdy: 05. 11. 2017, 14:06:39 »

Neplet si Acery, ktere prodavaji v Tescu v potravinach vedle jablek a hrusek s profi HW. Stroje jako P50 s i7 nebo Xeonem jsou mobilni pracovni stanice srovnatelne vykonem s desktopovymi. Taky tomu ale cena odpovida, pac clovek mnohdy zaplati vice nez 100k kc za takovy notebook.

To patřilo spíš bankovníkovi. Mně stačí čtyřjádro na 1,6 GHz a 2 GB RAM a bývaly doby, kdy mi stačilo i mnohem méně.

bankovník

« Odpověď #23 kdy: 05. 11. 2017, 14:08:10 »

To patřilo spíš bankovníkovi. Mně stačí čtyřjádro na 1,6 GHz a 2 GB RAM a bývaly doby, kdy mi stačilo i mnohem méně.

Jasný a na "vývoj" VIM. V pohodě, chápu.

Jdjdkek

« Odpověď #24 kdy: 05. 11. 2017, 14:09:00 »
Atarist, tak to mame uplne rovnako a v tejto debate sme nazorovo asi najblizsie.

Mne sa zda ze Bankovnik zije vo svojej ivory tower ... starajuci sa o financnu kondiciu firmy, no cisty filantrop ...

Ja by som tiez chcel aby vsetko bezalo jak hodinky ale realita je niekde uplne inde a treba s tym pocitat a akceptovat to.

Aby Bankovnik bol spokojny tak by chcel byt javista na homeoffice, aby mu firma vyhradne verila vo vsetkom co robi len ved on je majster sveta, potom po nej chce notebook alebo bleeding edge pracovnu stanicu a urcite par sto tisic mesacne a firemnu stipterku :D

Ja mam manday 300 euro co mi hodi mesacne asi 150k czk a snazim sa o nejake bokovky este a to v akej je firma kondicke mi je uplne fuk, kazdy druhy tyzden mam homeoffice a mam normalny pocitac ...

andy

« Odpověď #25 kdy: 05. 11. 2017, 14:47:31 »
bankovník teraz už tušim trolluješ. Javu som robil ešte neboli žiadne viacjadrá, dnes ti stačí 8GB RAM a hocijake lepšie 4 jadro. Ja som mal nejake šikovné HP a robil som na tom javu a nič mi nechýbalo. Dojdeš do práce, pripojíš monitor a myš a robíš.

A čo sa týka vzdialenej práce, keď robíš v robote javu cez terminál a s polovicou tímu v inom meste máš iba scype cally, je to už čisto iba administratívna prekážka a potreba nasýtenia psychopatickej úchylky určitých ľudí mať pocit kontroly nad ľuďmi.

bankovník

« Odpověď #26 kdy: 05. 11. 2017, 14:56:46 »
dnes ti stačí 8GB RAM a hocijake lepšie 4 jadro.

Jasný, takže nebudeš aplikaci při vývoji pouštět, protože na to nemáš paměť. OK, mně by to asi vadilo :D Ale chápu, že čekat půl hodiny na nasazení a pak dolovat z logu, proč to spadlo, je také zajímavé řešení.

balki

« Odpověď #27 kdy: 05. 11. 2017, 14:56:54 »
Všechno kolem mě musí šlapat, proto jsem neměl problém řídit velké projekty v bankách. Takže peníze kolem mě musí být dobře využity. Když mi řeknou, že to prostě nestojí moc a nemusím to řešit, tak OK. Obecně mě na projektu zajímá každá koruna, i když jsem jen vývojář.

Notebook se na Javu nepoužívá. Nevím, co děláš ty, ale já nebudu čekat na pomalý počítač. Ono pracovní stanice se nejmenuje pracovní jan tak pro nic za nic, že jo.

To asi budu, no :) Proto se ptám na zkušenosti lidí, kteří to dělají a zjistit tak, jestli by to pro mě bylo. Teoreticky určitě.

Ja mam do prace pristup cez VPN.  Robim na stroji, ktory mam normalne na stole v robote. Nie je to "workstation deluxe TM", ale klasicke kancelarske pc s trochu lepsimi parametrami.  Ale nepracujem pre banku.

Co sa tyka vyvoja v banke, tak tam nemusia byt taki zhovievavi.(Zrejme to tiez zavisi od banky k banke, neviem) Uz som pocul veci, ze tam sedeli dvaja pri kancelarskom stole pre jedneho a nemali internet, leda intranet s nejakymi vecami stiahnutymi offline. Byvaju paranoidni a clovek sa im necuduje.

Myslim, ze na vyvoj v jave staci aj notebook, pokial clovek nie je memory leak-ova lopata a nekupi si repasovane ibm T60 (ako je na root.cz folklor) ale nieco so sucasnymi parametrami. Mam 16 GB RAM, SSD disk, Haswell i7, notebook nemenovanej znamej znacky a nestazujem si.

gll

« Odpověď #28 kdy: 05. 11. 2017, 14:57:01 »
bankovník teraz už tušim trolluješ.

bankovník je další javamanova přezdvka.

Kit

« Odpověď #29 kdy: 05. 11. 2017, 15:07:42 »
dnes ti stačí 8GB RAM a hocijake lepšie 4 jadro.

Jasný, takže nebudeš aplikaci při vývoji pouštět, protože na to nemáš paměť. OK, mně by to asi vadilo :D Ale chápu, že čekat půl hodiny na nasazení a pak dolovat z logu, proč to spadlo, je také zajímavé řešení.

Tobě ta aplikace někdy padá? To bych nesnesl.