C-čko a zápis mimo proměnnou

robotron

Re:C-čko a zápis mimo proměnnou
« Odpověď #15 kdy: 31. 10. 2017, 20:32:26 »
Co to je za blbost? :D Pokud tvrdíš, že vstupniSoubor se nebude měnit

No já ten řetězec modifikoval (strcp), tím vznikl přesah a proto se měnil při změnách pole...

To by nevadilo, ze jsi lama. Ale vadi, ze v dotazu pises vyrazne jinej kod, nez kterej zpusobuje chybu a jeste zamerne tvrdis opak, nez delas (ze se nebude menit). Takhle se s cennym casem lidi jako Jenda nebo Tisnik nepracuje.

MaLaMuT

« Odpověď #16 kdy: 31. 10. 2017, 20:38:13 »
No já to nechtěl na sebe prášit, ale udělal jsem tuhle chybu a nevšiml si toho.

char vstupniSoubor[] ="in.tx";
strcat(vstupniSoubor, argv[1]);

To způsobilo, že se ty dvě proměnné překryly.
Taková blbá chyba no  ::)

Njn. C# není Cčko, musím víc přemýšlet a míň prasit.
Díky za objasnění.

hu

« Odpověď #17 kdy: 31. 10. 2017, 20:43:32 »
No já to nechtěl na sebe prášit, ale udělal jsem tuhle chybu a nevšiml si toho.

char vstupniSoubor[] ="in.tx";
strcat(vstupniSoubor, argv[1]);

To způsobilo, že se ty dvě proměnné překryly.
Taková blbá chyba no  ::)

Díky za objasnění.

Šiš. Vždyť je to úplně něco jinýho.

MaLaMuT

« Odpověď #18 kdy: 31. 10. 2017, 20:43:51 »
ze v dotazu pises vyrazne jinej kod

A jednak to bylo v úplně jiné části, než kde jsem tu chybu hledal.
Myslel jsem, že ta chyba vzniká v kódu, který modifikuje to první pole.
Tam jsem tu chybu celou dobu honil.
Nenapadlo mě, že jsem si jí vyrobil o sto řádků předtím.

Můj čas je také drahý, lidem radím s jinými problémy, takže to dobro posílám dál.
Ale jinak Jendo díky a Robertotrone:

MaLaMuT

« Odpověď #19 kdy: 31. 10. 2017, 20:45:16 »
Šiš. Vždyť je to úplně něco jinýho.

Je, ale je to o sto řádků výš.
Chyba se neprojevila, dokud jsem nezačal manipulovat s prvky toho druhého pole.
Chybně jsem identifikoval zdroj problému.
Jenda mě nakop  ;)

calixaren

« Odpověď #20 kdy: 31. 10. 2017, 21:04:43 »
Je to proste, char vstupniSoubor[] ="in.tx" je ekvivalentni char vstupniSoubor[5] ={'i', 'n', '.', 't', 'x'}; , tedy bez koncoveho '\0'.
Pro konstantni string je nejjednodusi char *vstupniSoubor="in.tx" (jak jsem psal vyse), resp. pro promeny string bud char vstupniSoubor[] ="in.tx\0", nebo char vstupniSoubor[6] ="in.tx\0", fungovat by melo i vstupniSoubor[6] ="in.tx".

tisnik

« Odpověď #21 kdy: 31. 10. 2017, 21:15:28 »
Je to proste, char vstupniSoubor[] ="in.tx" je ekvivalentni char vstupniSoubor[5] ={'i', 'n', '.', 't', 'x'}; , tedy bez koncoveho '\0'.
Pro konstantni string je nejjednodusi char *vstupniSoubor="in.tx" (jak jsem psal vyse), resp. pro promeny string bud char vstupniSoubor[] ="in.tx\0", nebo char vstupniSoubor[6] ="in.tx\0", fungovat by melo i vstupniSoubor[6] ="in.tx".

nee prosím - http://www.tutorialspoint.com/cprogramming/c_strings.htm

cituji "Actually, you do not place the null character at the end of a string constant. The C compiler automatically places the '\0' at the end of the string when it initializes the array."

calixaren

« Odpověď #22 kdy: 31. 10. 2017, 21:25:33 »

cituji "Actually, you do not place the null character at the end of a string constant. The C compiler automatically places the '\0' at the end of the string when it initializes the array."

Nemam tu knihu momentalne k disposici ale jestli si to pamatuji spravne, tak "Herout, Ucebnice jazyka C" uvadi to, co jsem psal ja...

ByCzech

• 1 870
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 31. 10. 2017, 21:27:22 »

Nikoli!

Kód: [Vybrat]
char s[] = "in.tx";
je ekvivalentem

char s[6] = {'i', 'n', '.', 't', 'x', '\0'};
a

char *s = "in.tx";
je ekvivalentem

char __unnamed[] = "in.tx";
char *s = __unnamed;

« Poslední změna: 31. 10. 2017, 21:35:54 od ByCzech »

« Odpověď #24 kdy: 31. 10. 2017, 21:28:00 »
Lidi naučte se C++ a přestanete řešit voloviny

Kit

« Odpověď #25 kdy: 31. 10. 2017, 21:32:36 »

Ve srovnání s C# je programování v C jako procházka minovým polem. Občas pomohou přepínače, které bohužel nebývají defaultně zapnuty kvůli zpětné kompatibilitě.

tisnik

« Odpověď #26 kdy: 31. 10. 2017, 21:46:49 »

Nemam tu knihu momentalne k disposici ale jestli si to pamatuji spravne, tak "Herout, Ucebnice jazyka C" uvadi to, co jsem psal ja...

Na rozdíl od Zemana si nic přesně nepamatuju :-), tak jsem "Herouta" zkoukl a je to na straně 196, poznámka vlevo nahoře (třetí upravené vydání, v dalších  vydáních to možná bude o kousek dál).

Kiwi

« Odpověď #27 kdy: 31. 10. 2017, 21:58:37 »

Spíš bych tipoval, že si to správně nepamatuješ. Takovou blbost by snad Herout nenapsal.

C je jednoduchý a s určitou praxí a cvikem příjemný nízkoúrovňový jazyk. Kdežto C++ je... raději no comment, nerad užívám sprostých slov. Ale když chce někdo objektově programovat, měl by použít objektový jazyk a ne C++.

Ve srovnání s C# je programování v C jako procházka minovým polem. Občas pomohou přepínače, které bohužel nebývají defaultně zapnuty kvůli zpětné kompatibilitě.
Je to jazyk z přelomu 60. a 70. let. Tenkrát se ještě nepočítalo s tím, že ho budou používat lidé mentálně předurčení spíše k manuálním činnostem, jak je tomu v IT dnes  ;)

« Odpověď #28 kdy: 31. 10. 2017, 23:23:46 »
C je jednoduchý a s určitou praxí a cvikem příjemný nízkoúrovňový jazyk. Kdežto C++ je... raději no comment, nerad užívám sprostých slov. Ale když chce někdo objektově programovat, měl by použít objektový jazyk a ne C++.

Nejde o objekty, ale třeba kdyby použil std::string, tak se vyhne většině bezpečnostních problémů a další drtivé většina běžných začátečnických problémů. Mimochodem, práce s řetězci je z pravidla příčinou různých chyb typu buffer overrun, což je i tenhle případ, jako demonstrace postačí.
« Poslední změna: 31. 10. 2017, 23:26:14 od Ondřej Novák »

MaLaMuT

« Odpověď #29 kdy: 31. 10. 2017, 23:38:08 »
Ve srovnání s C# je programování v C jako procházka minovým polem.

Přesně tak, běžně jedu v C# a jen některé věci jedu v čistém Cčku (výpočty).
Nepoužívám C++, protože na OOP mám C#

Kdežto C++
C++ je překonaný jazyk, byl překonán Javou a C#.
Multithreading v C++ je opruz, C# má poměrně velkou paletu nástrojů a to nejen pro tohle.

Z mého pohledu je kombinace C99 a C# 7 ideální.
Tady jsem udělal chybu, protože si hlídám čísla a přitom jsem si nepohlídal jednu hloupou proměnnou.