Jak vypnout emaily od CZ.NIC (ověření správnosti údajů)

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
Re:Jak vypnout emaily od CZ.NIC (ověření správnosti údajů)
« Odpověď #105 kdy: 23. 11. 2018, 17:22:14 »
Jirsaku, ze chces dostavat nabidky na usb flashky, tablety, viagru a prodluzovani penisu ty neznamena ze to chce kazdy... GDPR mimo jine rika, ze nejprve musis udelit k odberu obchodnich sdeleni souhlas. NIC v pripade e-mailu pro Lol Phirae posila obchodni sdeleni na kontakt ke kteremu patrne nikdy neposkytl souhlas se zasilanim obchodnich sdeleni a navic to maskuje za notifikaci. Dle provoznich podminek ty notifikace muze posilat i kdyz se v nich nic nepise o nejakem overovani kontaktu, ale obchodni nabidky na prodluzovani penisu nebo turris proste do tech notifikaci nesmi davat pokud mu to uzivatel predem neodsouhlasil. Navic pristup CZ.NIC ve stylu fuck off je duvod proc to lidi sere.

Lol Phirae

« Odpověď #106 kdy: 23. 11. 2018, 18:13:19 »
Jirsáku, pozvi si hovnocuc domů a nevyplachuj ty sračky, co máš v hlavě, zrovna tady. Není na to nikdo zvědavý -- i když si třeba myslíš, že objem fekálií, co tady produkuješ, někoho ohromí. Ne, neohromí - takových volů jako ty je tady dvanáct do tuctu.

Lol Phirae

« Odpověď #107 kdy: 23. 11. 2018, 18:16:42 »
posila obchodni sdeleni na kontakt ke kteremu patrne nikdy neposkytl souhlas se zasilanim obchodnich sdeleni a navic to maskuje za notifikaci.

Jo, bingo. Navíc už se to ani za "notifikaci" maskovat nepokouší - prostě tam najali nějakou pipinu, co se naučila produkovat HTML v Utlouku, tak si mysleli, že je výtečný nápad tu hovadinu rozeslat potřetí za 3 měsíce (v září posílali to, co tady cituji Jirsák, na říjen si outsourcovali na spamování s MojeID pro změnu registrátory domén.)

Stokrát nic umořilo osla. Sorry jako, ale už toho mám fakt dost. A krom toho to je zcela evidentně nelegální, jestli nejsou v CZ.NIC schopní pochopit, že NE znamená fakt NE.

Karel

« Odpověď #108 kdy: 23. 11. 2018, 19:15:18 »
Lol Phirae, za tu dobu co navštěvuji root.cz, vídávám dost často tvoje příspěvky a názory. Myslím si, že to nemáš 2x v hlavě pořádku a minimálně jsi lehce postižen, takovej malej retard slušně řečeno. Zamysli se prosím nad sebou. Díky

Lol Phirae

« Odpověď #109 kdy: 23. 11. 2018, 23:37:37 »
minimálně jsi lehce postižen, takovej malej retard slušně řečeno. Zamysli se prosím nad sebou. Díky

Ano, já jsem to celé pozorně vyslechl a vyvodil jsem z toho ten závěr, že bude-li ještě někdy příležitost a budu požádán o nějakou další rekonstrukci, že se vám na to vyseru.

Unknown

« Odpověď #110 kdy: 25. 11. 2018, 10:59:33 »
NECHCI ztrácet čas (svůj, ani někoho jiného) tím, že musím byť jen očima prolétnout nějaký spam. Zároveň ale POTŘEBUJU být informovaný V PŘÍPADĚ PROBLÉMŮ na mail, který DENNĚ POUŽÍVÁM

Ted jsem projel historii mailu od nic.cz a minimalne od roku 2011 (starsi tu nemam) pouzivaji identicky subject "Ověření správnosti údajů" a sender je vzdy "podpora@nic.cz", neni tedy resenim si nastavit mailfiltr na tuhle kombinaci? Prepokladam ze jakakoliv dalsi komunikace ze strany nic.cz bude mit jiny subject.

Urvustrop

« Odpověď #111 kdy: 25. 11. 2018, 11:53:06 »
Můžu vám vysvětlovat horem dolem, že jiní lidé mají jiné preference, než vy, takže změnit to tak, aby to vyhovovalo vám, není řešení – ale vy to zřejmě nejste schopen pochopit. Tak si to dál myslete, že když to tak chcete vy, chtějí to tak i všichni ostatní, já už vám to vyvracet nebudu.
Takže rozdělení mailů do kategorií - tedy to, co zvládne každý druhý e-shop - CZ.NIC podle Vás nezvládnou? Právě proto, aby vyhověli všem? Moc náročné na pochopení?
Ted jsem projel historii mailu od nic.cz a minimalne od roku 2011 (starsi tu nemam) pouzivaji identicky subject "Ověření správnosti údajů" a sender je vzdy "podpora@nic.cz", neni tedy resenim si nastavit mailfiltr na tuhle kombinaci? Prepokladam ze jakakoliv dalsi komunikace ze strany nic.cz bude mit jiny subject.
Kdyby se každý spam řešil pouze nastavením filtru, tak popadají všechny SMTP servery. Správným řešením je donutit odesílatele, aby si ty nabídky a pseudoupozornění strčil do řiti.

Unknown

« Odpověď #112 kdy: 25. 11. 2018, 17:49:33 »
"Kdyby se každý spam řešil pouze nastavením filtru, tak popadají všechny SMTP servery. Správným řešením je donutit odesílatele, aby si ty nabídky a pseudoupozornění strčil do řiti."

A spravnym resenim sucha je donutit prirodu aby zaprselo, ze? ;-)

Urvustrop

« Odpověď #113 kdy: 25. 11. 2018, 18:23:26 »
A když někdo bude srát na ulici, tak mu tam vykopeš díru?

Unknown

« Odpověď #114 kdy: 25. 11. 2018, 18:58:17 »
A když někdo bude srát na ulici, tak mu tam vykopeš díru?

Resim to na co mam vliv a co umim resit efektivne.

Na vznik 99,9999% SPAMu nemam zadny vliv, tak to neresim a namisto toho resim jeho filtraci na prichozi strane (kterou mam plne pod kontrolou). Maily od CZNICu se tu resi jen proto, ze CZNIC je cesky subjekt ktery tyhle maily zasila vyhradne lidem kteri u nej maji nejakou sluzbu, a jine maily od toho subjektu dostavat chteji (treba v pripade problemu).

Urvustrop

« Odpověď #115 kdy: 25. 11. 2018, 21:45:01 »
Vzhledem k tomu, že je jasné, kdo je původcem nevyžádané pošty od CZ.NIC, je to český subjekt a "na dosah facky", tak je to právě něco, na co vliv mám/máš/máme. Efektivní je dát zákazníkovi možnost to spamování vypnout, jak už jsem tu navrhoval několikrát. Jirsák by se dál mohl ukájet nad obchodními nabídkami, a my, které to otravuje, by měli klid.

Unknown

« Odpověď #116 kdy: 26. 11. 2018, 09:10:42 »
Vzhledem k tomu, že je jasné, kdo je původcem nevyžádané pošty od CZ.NIC, je to český subjekt a "na dosah facky", tak je to právě něco, na co vliv mám/máš/máme.

A jakej vliv na to mame? Zastupce CZNIC se v tomto thredu vyjadril ve smyslu, ze odesilane maily za SPAM nepovyzuji. Jelikoz na tu vec existuji dva ruzne pohledy pricemz ani jedna strana nehodla zmenit nazor, musel by CZNIC nekdo zazalovat a rozhodl by nezavisly soud, ovsem velmi pochybuji ze popotahovani u ceskych soudu je "efektivni reseni".

kkt1

• 796
    • Zobrazit profil
« Odpověď #117 kdy: 26. 11. 2018, 09:46:47 »
Vzhledem k tomu, že je jasné, kdo je původcem nevyžádané pošty od CZ.NIC, je to český subjekt a "na dosah facky", tak je to právě něco, na co vliv mám/máš/máme.

A jakej vliv na to mame? Zastupce CZNIC se v tomto thredu vyjadril ve smyslu, ze odesilane maily za SPAM nepovyzuji. Jelikoz na tu vec existuji dva ruzne pohledy pricemz ani jedna strana nehodla zmenit nazor, musel by CZNIC nekdo zazalovat a rozhodl by nezavisly soud, ovsem velmi pochybuji ze popotahovani u ceskych soudu je "efektivni reseni".
Jaky soud? UOOU ma tohle na starosti...

j

« Odpověď #118 kdy: 26. 11. 2018, 19:48:15 »
... možnost zrušit zasílání nevyžádané pošty. ...
Proc bys rusil neco, co sis neobjednal?

Jinak steam uz me taky pekne sere, porad dokola to po me chce datum narozeni. Jak by nestacilo jim tam neco random naklikat jednou.

...takovej malej retard ...
Mas v tom chybu, velkej.

.... ovsem velmi pochybuji ze popotahovani u ceskych soudu je "efektivni reseni".
tak flastr za GDPR muzou dostat do 4% obratu a soudit se (a dokazovat, protoze dukazni bremeno je na nich)pak muzou oni.

A sem vazne zvedav, jak budou dokazovat, ze vubec disponuji jmeny a adresami, kdyz je nanic nepotrebujou, coz se velice snadno da dokazat na libovolnym jinym uctu kdekoli, a to i u placenych sluzeb pochopitelne.

Protoze presne o tom GDPR je, ze provozovatel cehokoli NESMI zpracovavat udaje, ktere NEZBYTNE nepotrebuje k poskynuti sluzby. A jelikoz NIC navic NIKOMU z postizenych nic neposkytuje, tak ma pruser jak hrom. Vsichni postizeni totiz kupuji sluzby od registratoru a ne od NICu. Tudiz NIC tak maximalne zajima, jestli registrator zaplatil. To je vse co potrebuje k poskytnuti sluzby.

A prozmenu ja, jakozto potencielni drzitel/spravce potrebuju tak maximalne nejaky login a ID kterym identifikuju platbu. A pak mozna a hypoteticky muzu a nemusim chtit aby u domeny byly nejaky dalsi udaje, ale to uz je pouze moje vec.

Mimochodem, Jirsak jeste nepochopil, ze NIC zadny faktury nikomu neposila, ze Jirsak? Takze jedinej smysluplnej mail kterej muze od NICu prijit je informace o nejaky zmene registrace (zmene ID drzitele, protoze posilat nekomu, komukoli adresu kohokoli jinyho je NELEGALNI!).

Tudiz veskera komunikace od NICu by mela vypadat tak, ze prijde textovej mail kde je napsano ...

Dobry den, 30.unora doslo ke zmene technickeho kontaktu/drzitele na domene XYZ. Pokud jde o neautorizovanou zmenu, kontaktujte sveho registratora, pokud je to OK, nedelejte nic.

---
Mimochodem, rusil sem nedavno nekolik cz domen (fakt rusil) a od NICu neprislo ... NIC. Prisel potvrzovaci mail od registratora. Takze pokud chcete nekomu potichu sejmout domeny, chute do toho.

« Odpověď #119 kdy: 26. 11. 2018, 22:00:56 »
Mimochodem, rusil sem nedavno nekolik cz domen (fakt rusil) a od NICu neprislo ... NIC. Prisel potvrzovaci mail od registratora. Takze pokud chcete nekomu potichu sejmout domeny, chute do toho.
Já když jsem před rokem nechal expirovat doménu .cz, přišel e-mail před odstraněním domény ze zóny, pak další po odstranění domény ze zóny s tím, že bude registrace domény opravdu zrušena, pak mi přišel dopis a nakonec mi i volali, jestli doménu opravdu chci zrušit. Vzhledem k tomu, že už jsem tu doménu nepotřeboval, takže expirace byla chtěná, to bylo poněkud otravné – ale já CZ.NIC chápu. Mám zkušenost z jedné organizace, která má jenom cca tisíc plátců, kteří mají platit pravidelný měsíční poplatek se stále stejným variabilním symbolem. Takže se to dá vyřešit jedním trvalým příkazem v bance. Přesto se každý měsíc najde několik jedinců, kteří to nezvládnou. Řešit to začnou, až když jim něco přestane fungovat, a pak vám ještě vynadají, že to přece nevadí, že zadali špatný e-mail, protože na ně přece máte ještě telefon. Při množství domén, které CZ.NIC registruje, bych se vůbec nedivil, kdyby na řešení problémů s propadlými domény zaměstnávali několik lidí na plný úvazek. Chápu tedy jejich snahu mít aktuální kontaktní údaje a kontaktovat držitele domény v případě problémů všemi možnými způsoby, i když je to dost nákladné – protože je to pořád levnější, než to pak řešit s někým, kdo se probere až když mu 14 dní nefunguje web.