Tak jsem si jeden z těch mailů dohledal...
Za 1) Je tam výslovně uvedeno, že pokud jsou údaje správné, není třeba na to jakkoli reagovat. Pokud někdo nechápe naprosto jasně psaný text, možná by neměl mít k počítači přístup, natož k možnosti registrovat si na své jméno doménu.
2) Je naprosto správné, že to chodí držiteli domény. On je držitel, on musí zkontrolovat své údaje. A pokud jak říkáš "si na to někoho platí", tak ten co si ho platí nemá co kecat, když ten mail přijde. Je jeho povinností provést ověření údajů za které dostal zaplaceno.
3) CZ-NICu děkuji za ty notifikace
Předpokládám, že nikdo jiný s tím tak výžný problém nemá, takže se ani nebojím, že by kvůli jednoho uřvance na rootu tuto užitečnou službu vypnuli
Osobně to řeším tak, že se na registraci domény založí samostatný email a ostatní údaje jsou na klienta/držitele. Ten tento email pro správu domény a ostatních věcí vůbec nemusí kontrolovat, ale má k němu přístup, když by ho potřeboval. Já to mám pak přesměrované na hlavní mail a o ověření se starám v okamžiku, kdy přijde mail. Klientů někoho, kdo to má u zadku ke mi líto, ale na druhou stranu děkuji, že se konkurence moc nesnaží a tak zákazníci neustále přibývají