Tomu bych moc neveril. Jak chteji testovat RAM, kdyz je ucpana Widlemi? Zkuste memtest, i kdyz take neni uplne uzasny.
No, ono se to spustí při bootu a opravdu valná většina paměti je volná, nicméně ten test je asi tak kvalitní, jako Microsoftí Malování, Microsoftí Antivirus nebo Microsoftí Wordpad.
Memtest je "docela" dobrý, navíc se dá nastavit různý typ zátěže, třeba testovat maximum ram, maximum CPU atd. Aby měl test nějakou vypovídající hodnotu, musí jet nejlépe přes noc a nesmí hlásit žádné chyby.
Není důvod, aby ORIGINÁLNÍ Hyper-V padal!
V Biosu zapni podpory virtualizace, VT-d /VTx atd.
V Xen bývalo potřeba zkompilovat jádro s modulem pro xen, jinak to padalo.
Ve Windows nic podobného potřeba není, NEMŮŽE TO SPADNOUT, pokud nepadá Debian mě ani na jedné z virtuálních mašin, čti "NIKDY NA ŽÁDNÉ!", tak to nemůže padat ani tobě.
Opravdu použij Microsoftí Virtualizaci, která je zabudovaná ve Windows, zkontroluj si přes CPU-Z, že máš v procesoru podporu virtualizace a prostě to musí velmi dobře jet.
Tuším Virtual Box měl nějaké problémy v některých verzích, obecně mi přišel VirtualBox lepší, především šlo umožnit přímý přístup k vyhrazenému HW, což je s Hyper-V možné jen v podstatně omezenějších případech, ale s ohledem na to, že to nepotřebuji a především, že i kdybych se s tím drbal a rozběhl to, nemělo by to pro mě žádnou cenu, jedu už roky na Hyper-V, deset let určitě!