No dobře, já mám úplně jiný dotaz, konkrétní, abych nezakládal nové vlákno o tom samém. Tak teda dejme tomu.
Dejme tomu, že si člověk blbě vybral obor. Věřil mu, ale nedopadá to s producentama úplně dobře. Kupříkladu letectví. Spálil mraky času nad matematikou, pružností, stabilitou skořepin, žárupevnými ocelemi, vysokoteplotní termodynamikou, technickou angličtinou, ruštinou.. A uplatnění je čistý zmar. Aero pohřbil Boeing, Let Kunovice pohřbil Ayres plus sankce, JobAir se zmítal sám se sebou, Avie se potopila do náklaďáků (kromě vrtulí), Praga se vypařila z Prahy, Technometra a řada dalších subdodavatelů umřela, Walter/Motorlet/GE se stěhuje z místa na místo atd., atp...
IT byl vždycky zájmem a zálibou, ale hlavní studijní směr to nebyl. Bohužel nebyl, špatný směr pochodu. Přesto všechno dejme tomu, že by byl enormní zájem přestoupit na IT. Ví se, co je GNU/linux (12 let), nebyl problém Pascal, Fortran 77, je mi jasné, že tohle jsou mrtvé programovací technologie. Je naprosto jasno v nutnosti učit se skoro vše. Je mi také jasné, že Fluent/ProEngineer/Catia nikoho v IT netrápí.
Je někudy nějaká cesta, jak se přes 1500,-/MD brigády prodrat a proklestit do IT?
Je mi naprosto jasné, že přijde i shitstorm. Za jeden tip kudy dál jsem připraven to akcepovat. Dík.