Jakou klávesnici pro linux

jk

Re:Jakou klávesnici pro linux
« Odpověď #15 kdy: 09. 10. 2017, 19:48:52 »
ten Microsoft Sculpt Ergonomic Wireless Business (AES128) jsem si shodou okolnosti nedavno koupil. bohuzel ma nejake zasadni vady:

1. baterie v klavesnici se neustale vybiji (je nutne je mezi pouzitimi vytahovat, pak vydrzi misto nekolika dni nekolik mesicu)
2. klavesnice je napevno sparovana s receiverem, takze narozdil od logitech unifying nejde s prijimacem sparovat libovolnou klavesnici, ale kdyz se rozbije nebo ztrati prijimac, cely set je do elektroodpadu
3. nema to opravdova tlacitka f1-f12, escape atd. misto toho jsou tam pidicudliky jako na starem dalkovem ovladani, ktere se nedaji poradne pouzivat... pokud je potrebujete, je to opruz
4. to AES128 je pry spatne implementovane a da se snadno prolomit a odposlouchavat

jinak je to velmi pohodlna klavesnice a kdyby byla kabelova usb verze, urcite bych ji doporucil

krallinuxu1

« Odpověď #16 kdy: 17. 10. 2017, 12:11:19 »
Ahoj, může mi někdo doporučit nabušenou klávesnici pro programování pro linux? Mám na Windows Logitech G19 a opouštím trvale Windows! Díky za tipy.
Další z řady otázek "jsem programátor na linuxu a potřebuji radu do života".

Tu samou jako pro Windows ... proč si myslíš, že s výměnou os potřebuješ jinou klávesnici?

layout

« Odpověď #17 kdy: 17. 10. 2017, 15:07:42 »
Třeba kdo se pohybuje v linuxových šelech, tak se mu vyplatí klávesnice s dediKovanými více druhy uvozovek a naopak nepotřebuje klávesu win (tolik)

beer

• 729
    • Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: 17. 10. 2017, 16:03:06 »
Nedávno jsem si koupil klávesnici
Logitech Wireless Combo MK520 CZ, ale nedoporučuji. Nepíše se mi na ní dobře - povrch tlačítek není příjemný, myš není přesná, nechci si kvůli tomu pořizovat podložku. Nemáte někdo tip na dobrý bezdrátový set, který funguje dobře v linuxu? V podobné cenové kategorii do 1500?

mca

• 181
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 24. 10. 2017, 05:11:47 »
ten Microsoft Sculpt Ergonomic Wireless Business (AES128) jsem si shodou okolnosti nedavno koupil. bohuzel ma nejake zasadni vady:

1. baterie v klavesnici se neustale vybiji (je nutne je mezi pouzitimi vytahovat, pak vydrzi misto nekolika dni nekolik mesicu)
2. klavesnice je napevno sparovana s receiverem, takze narozdil od logitech unifying nejde s prijimacem sparovat libovolnou klavesnici, ale kdyz se rozbije nebo ztrati prijimac, cely set je do elektroodpadu
3. nema to opravdova tlacitka f1-f12, escape atd. misto toho jsou tam pidicudliky jako na starem dalkovem ovladani, ktere se nedaji poradne pouzivat... pokud je potrebujete, je to opruz
4. to AES128 je pry spatne implementovane a da se snadno prolomit a odposlouchavat

jinak je to velmi pohodlna klavesnice a kdyby byla kabelova usb verze, urcite bych ji doporucil

1. Reklamace, ta nase 1. se taktez vybijela neustalymi pokusy o sparovani. Po reklamaci vydrzi s bateriemi Panasonic minimalne dva mesice.
2. Vlastnost
3. Proti tomu nelze nic namitat, ale alespon tam jsou. Je to jedina klavesnice, kterou po Natural 4000 manzelka snese. S Filcem by me vyhnala na mraz
4. O tom jsem neslysel

ll

« Odpověď #20 kdy: 24. 10. 2017, 10:45:02 »
Filco Ninja Majestouch-2, Tenkeyless

krallinuxu1

« Odpověď #21 kdy: 24. 10. 2017, 20:12:54 »
Třeba kdo se pohybuje v linuxových šelech, tak se mu vyplatí klávesnice s dediKovanými více druhy uvozovek a naopak nepotřebuje klávesu win (tolik)
Opravdu existuje klávesnice která má "dediKovaný více druhy uvozovek na úkor klávesy win" :o :o :o