...
Vydím, že jsem vyvolal velkou diskusi, ale už jsme trochu mimo téma. Odpovím v jednom postu.
Osobně mám raději na pohovorech uchazeče v civilním oblečení, ve kterém se cítí dobře, než v obleku, ve kterém nejsou ve své kůži. Ale určitě je lepší oblek, ve kterém se necítí, než nevhodně zvolený civil.
V LaTeXu může být člověk produktivní, ale např.
mně, a pro moje účely to napovídá, že možná bude těžší s uchazečem pracovat v MS technologiích, které často potřebujeme např. kvůli standardním funkcím revizí, sdílení atd. Určitě LaTeX a znalost jeho může někomu imponovat, většině to bude asi úplně jedno, a někoho to může naopak trochu varovat.
Patkové písmo je věc vkusu, ale CTMD je prostě nepovedený řez, vzniklý v sedmdesátých letech, který vycházel z potřeb knihtisku / ofsetového tisku, kde se počítá s nárůstem tiskového bodu (
https://en.wikipedia.org/wiki/Dot_gain). Zakončení patek jsou staromilecky zatočená až o 180 st., a kvůli tiskovým technologiím děsně tenká. V knize to vypadá přijatelně, ale na laserovkách úděsně.
Můžete se tu vztekat jak chcete, ale každý zaměstnavatel si vybírá podle různých kritérií, a rozhodně to není jen o znalostech uchazeče. Když tyto zákonitosti pochopíte, možná Vám to při pohovoru pomůže.