900 E v Bratislave je nejaka entry testing pozicia doslova z ulice, ako cerstvy VS pred 10 rokmi rozmyslal nad Accenture tak mi ponukali na vtedajsiu dobu celkom slusnych 35k (1100 EUR). Takze ucit sa, ucit sa, ucit sa, anglictina, technologie, citat, skusat (ja robim prevazne Windows ale chodim aj na Root a sem tam skusam nejake Linuxove veci aby som bol v kontakte). Ak si sikovny a investujes do toho cas (to znamena 8-9 hodin v zamestnani a 1-2 hodiny denne samostudium doma) tak 5+ rokmi praxe v BA si niekde okolo 1500-2000E a po desiatich rokoch niekde okolo 2500-3000E a mas skoro nulove investicie (slusny vyvojarsky setup ta dnes vyjde na 2500 EUR - pocitac, stol, slusna stolicka, nejake knihy). Poznam aj ludi co tolko zarabaju v Kosiciach.
Druha vec je ze ako SZCO na nasom trhu nemas velku sancu ak si nedonesies projekt zo sebou. S online cenami indov sa neda konkurovat plus nase danove zatazenie je privelke ale je to dobra skusenost na to aby si sa naucil robit aspon zakladne analyzy (a uvidis ako velmi si mimo), komunikovat so zakaznikom takze aj ked podlezies cenu tak sa to parkrat oplati.