matematika je teoria
ak sa s tym nevies stotoznit, nie je to veda pre teba...
jednoducho bud ju chapes alebo nie, tvoji spoluziaci ju pochopili.
Jenže on nechce dělat vědce v matematice, on jenom potřebuje používat existující věci k dalším cílům (programování a tak). Já mám podobný problém a proto se přidávám k dotazu. Škoda že to tady zase hned zaplnili trollové
. Chtělo by to thready jako na AbcLinuxu a jejich skrývání/přesun.
Tady se potkávají dva různé požadavky:
1. Mám konkrétní problém a ten chci řešit - kde k tomu seženu informace?
2. Chci se připravit na problémy, které v budoucnu přijdou. Kdo mě na to připraví?
Originální tazatel jde tvrdě po 1. Nezajímá ho naprosto nic, co mu neřeší nějaký jeho stávající problém.
Školy ale vesměs řeší požadavek 2. Naprosto netuší, zda budete bagrovat díru pro bazén, počítat úvěrový produkt, navrhovat vysokofrekvenční rezonátor nebo ověřovat pohybové rovnice nějakého stroje.
Musíte se rozhodnout, jaký je váš požadavek. A v tomhle případě mám pocit, že správné řešení je, aby tazatel poslal odkaz na konkrétní úlohy a on už mu to někdo za něj spočítá. Pokud přeci jen trochu uvažujete o požadavku 2, tak na to je celá řada zdrojů a škol - ale tam musíte akceptovat, že vám budou dávat obrovské množství informací, které vy sám nikdy nebudete potřebovat. Prostě pro to, že nikdo neděláme všechno, ale školu máme stejnou.
V této chvíli navíc nikdo neví, co konkrétně vy budete potřebovat. Můžeme vám tu napsat hromadu subjektivních názorů a pak se o tom pohádat. Donekonečna řešit, zda "programátor" musí znát kombinatoriku nebo ne, zda nutně musí umět derivace, jestli se obejde bez znalosti logaritmů, zda je Fourierova transformace zásadní znalost nebo podružná zbytečnost atd. Ale vás to k ničemu nijak neposune. Protože pro vás je důležité vědět, co budete v životě programovat. A to nevíte ani vy sám, natož anonymní dav na internetu.