Macbook se probouzí při otevření víka(i po `pmset lidwake 0`)

macík

Chci, aby se macbook neprobouzel po otevření víka. Za tím účelem jsem spustil sudo pmset lidwake 0, ověřil pomocí pmset -g, je tam nula. Ale po uspání (a ověření, že větráky ztichly, což je jediný způsob ověření, že definitivně se uspal. a  a otevření víka se probudí. Kde je chyba? je potřeba restart, aby se nastavení projevilo?

PS: NoSleep neběží. Lol mentále neodpovídej

Tomas2

• 310
    • Zobrazit profil
Re:Macbook se probouzí při otevření víka(i po `pmset lidwake 0`)
« Odpověď #1 kdy: 05. 09. 2017, 18:45:55 »
kup si jinej počítač nebo běž se svými dotazy na specializované fórum, na tvoje věčné problémy tady "nikdo" není zvědavý.

uvedl jsi pro jaký profil nastavuješ lidwake? Pokud chceš pro všechny, měl bys uvést -a, viz man pmset

Kód: [Vybrat]
sudo pmset -a lidwake 0
Zároveň si ověř, jaké máš v současném režimu podporu pro nastavení pmset, ne všechny notebooky a režimy jsou povolené pro všechna nastavení, kdybys četl manuál, věděl bys to.

Kód: [Vybrat]
pmset -g cap

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: 05. 09. 2017, 19:40:21 »
Jsem mel zato, ze si lidi kupuji Macky proto, aby se jim zaply po otevreni vika, aby se nemuseli ucit mackat tlacitko a pak se tim pokazde vycerpavat.

macík

« Odpověď #3 kdy: 05. 09. 2017, 20:28:09 »
Citace: JardaP . link=topic=16218.msg224374#msg224374 date=1544a633249
Jsem mel zato, ze si lidi kupuji Macky proto, aby se jim zaply po otevreni vika, aby se nemuseli ucit mackat tlacitko a pak se tim pokazde vycerpavat.
To je něco jako tvrdit  lidé si kupují auto, protože si tam mohou pustit rádio. Nebo že si kupují jízdenku do metra, protože tam je chládek (ne marcel).

'Lol mentále' neodpovídej a radši se běž vztekat někam jinam (například pěšky na dálnici nebo do hospody)

Ano ověřil jsem, že je tam nula, tudíž je logicky pro  Battery power i AC Apapter (pmset -g custom)

v pmset -g cap mám existuje jeden z řádků je lidwake. K čemu mi to je? Jako abych se ujistil, že notebook podporuje probuzení otevřetím notebookem! To přeci vím!

Lol Phirae

« Odpověď #4 kdy: 05. 09. 2017, 20:46:29 »
Já se nevztekám, já diagnostikuju. Nedávno si tady řešil, jak docílit, aby se ti ten naleštěnej prd po zavření víka nevypínal. Prostě úplně vylízáno.

macík

« Odpověď #6 kdy: 05. 09. 2017, 21:18:02 »
připoštím že  kombinace obou dotazů působí vtipněji než bonmoty miloše Zena a asi jeho voliči se pokouší diagnostikovat spojitost obou jevů, ale já radši prozradím, že účelem je, aby  manipulace s deklem neovlivňovala stav notebooku.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 05. 09. 2017, 21:51:22 »
Mozna by se vsechny problemy s Mackem daly vyresit tim, ze by se pri otevreni vika vypnul a pri zavreni zapnul. To by muselo byt k plne spokojenosti.

Ladislav Michl

« Odpověď #8 kdy: 06. 09. 2017, 00:48:56 »
Zdrojové kódy pmset vypadnou jako jeden z prvních odkazů google. A jestli dobře vidím, tak to, že pmset -g vrátí pro lidwake nulu neznamená vůbec nic. Nejrychleší cesta k odpovědi bude pokračovat ve čtení zdrojáků, ovšem to za vás asi nikdo neudělá.

3ugeene

« Odpověď #9 kdy: 06. 09. 2017, 07:05:34 »
Maciku, delas na tom poctadle vubec neco nebo na nem jenom resis hovna?

Jirsákova tchýně

« Odpověď #10 kdy: 06. 09. 2017, 10:28:29 »
Maciku, delas na tom poctadle vubec neco nebo na nem jenom resis hovna?

macík

« Odpověď #11 kdy: 06. 09. 2017, 12:43:39 »
Přehrávám na něm hudbu, má skvělé reproduktory.

Jirsákova tchýně

« Odpověď #12 kdy: 06. 09. 2017, 13:35:23 »
Přehrávám na něm hudbu, má skvělé reproduktory.

A věděls, že když vobjednáš tři Macbooky, že k tomu dostaneš jedny špunty vod Ťonga zdarma?

A to se vyplatí!!!

Pavouk106

• 2 400
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #13 kdy: 06. 09. 2017, 14:42:17 »
Řešil jsem na kompu už řadu věcí, co jsem ale neřešil je standardní chování Macbooku. Trochu věřím tomu, že jsou věci, který jsou u něj pevně daný a nedá se s nima jednoduše hejbnout tak, jak by to šlo u "běžnýho" notebooku. Řešíš věci, který řada lidí neřešila a řešit nebude. Radu budeš hledat špatně, ale když už dojdeš výsledku, dej ho sem. Je možný, že někdy v budoucnu se najde někdo, kdo to bude chtít přiohnout stejným způsobem.

Jinak rada k Tvému problému: Prodej to, kup si normální noťas.

talent

« Odpověď #14 kdy: 06. 09. 2017, 15:00:15 »
Ale prd, jemu nejde ani o to aby bezel zavrenej ani o to aby nebezel otevrenej ani o to zda sviti ci nesviti displej ale ze mu HUCI vetrak. 50x mu to tu kazdy napsal at jde do servisu, ze to neni normalni aby byl ten vetrak pri 2000 otackach slysitelny ale marne. Ja tu v kanclu mam snad deset MBP 15" modely 2012 az 2017 a zadna nehuci pri normalni zatezi. Tak bud je netopejr nebo ma vydrety loziska.