rozhodovali příčetní lidé, a uvědomili si, že odsunout problém o pár let není řešení
Že přiřazená adresa nemusí odpovídat na ping je mi velmi známé, ač to tuším není podle RFC (drop/reject), ale také to používám. Pak fabulujete něco o tom, že je víc zařízení, než IP adres, což je sice pravda, ale ne každé zařízení tu veřejnou adresu skutečně potřebuje, ve veřejnou adresu potřebuje jen málo zařízení a pro tato zařízení je adres dost. Mobily a domácí sítě o dvou noteboocích a tabletu mohou za NAT fungovat víc než dobře.
Opakujete stejné výmysly, co jsem slyšel před patnácti lety, kdy byl plán na readresaci zamítnut.
Ty stejné výmysly, které slyším už někdy od roku 1999 když se začalo s experimenty v ČR.
Kdyby IPv6 bylo dobré, lidi by to velmi ochotně přijali už dávno.
Každý výrobce by to dávno dobře implementoval.
Ale to se nestalo.
IPv6 je 1/3 technologických požadavků a 2/3 Fašismu. Fašimus ve smyslu "My víme nejlíp, co je pro vás nejlepší a proto to MUSÍTE používat! A bude to takhle!" Je to především fašistická ideologie, která hlásá, že nejlepší správné řešení je IPv6, každé zařízení MUSÍ mít veřejnou adresu a MUSÍ to být takhle.
Readresace se dala uskutečnit, ale to by fašounci riskovali, že lidi na IPv6 nepřejdou.
To je skutečný důvod, proč k readresaci nedošlo!
Fašounci se totiž báli, že jejich nejlepší "konečné řešení této otázky" by bylo zpochybněno.
Je za tím skrytá hnusná a totalitní filozofie.
Já věřím v IPv4 a nikomu nezakazuji IPv6. Ať si každý dělá, co chce.
Člověk může být fanatik, ostatně slovo fanoušek pochází od slova fanatik.
Rozdíl mezi fanouškem/fanatikem je ten, že fanoušek bude tvrdit "mám rád AMD", fanatik bude tvrdit "AMD je to nejlepší" a fašounek bude tvrdit "nVidia musí chcípnout, všichni si musí pořídit Intel! za Fuhrerem! Ideologií vpřed"
Fašounci IPv6 všem nutí, protože jejich fašounství je jediné správné, jejich názor je jediný správný a proto ho chtějí vnutit ostatním, považují IPv4 je zpátečnické, konzervativní a porušující zásady Internetu. Ustanovili se morálními elitami "čistoty bílé rasy" resp. "čistoty internetu".
Je to jen jiná forma fašismu!
IPv4 zásady internetu nenarušuje, ty narušuje to, že svět bude rozdělen na hromadu malých sítí běžících na IPv6 se státní cenzurou a omezeným přístupem "ven".
Jsem za ten plivanec do tváře IPv6 fanatiků rád. Sice je od despotických šílenců a totalitních vlád, ale přistál tam, kam patří.
Nechci Vám urazit, nevím, jestli jste jen fanoušek IPv6, fanatik nebo jestli jste fašounek.
IPv6 se mi hnusí a příčí, nejvíc proto, že je násilně nuceno.
Kdyby se ta přeadresace udělala, IPv6 by se stejně nakonec prosadilo, ale bylo by to daleko méně násilné a já bych tu teď nerozléval nočník.
Fakt si to neberte osobně, no pokud vás to naštvalo, přemýšlejte o tom, že jsem Vám nastavil zrcadlo.