Michale: nic jiného jsem ani nečekal. Žádná reakce k příspěvku, absolutně žádná snaha o skutečné probrání, jen se hodí že "kecy a tahání nových duší", abych nemusel nedejbože přemýšlet nebo přiznat, že jsem to vlastně ani nečetl

Přijde to asi víc cool že? Mohl by jsi mi prosím odpovědět na tu hypotetickou otázku ohledně pomluv rootu? Jaký by jsi měl přístup?
V dopisech z Nigérie je hromada keců, které jsou ale lež. Arbo tolik keců kolem zase nenadělá, ale splní co řekne. To mě osobně přidje jako rozdíl. A lidi klidně varuj. Ono to je velmi dobré pro to, aby se lidé začali o něco zajímat. Podívají se na to, před čím je varuješ. Někteří to třeba i zkusí, jiní ne, ale začnou se na základě toho zajímat o samotný Bitcoin - i to by byl úspěch, protože to je pointa. A na rovinu, já za svoje působení v Arbu poslal jen pár pozvánek (dost dlouho byly silně omezené) a doslova každému jsem v té době říkal "hele, na férovku, nejsem si jistý na 100%, jak to s nimi je, chci ti jen dát možnost, mrkni na to sám a rozhodni se podle sebe, ber nebo ne, respektuju oboje". A zažil jsem oba výsledky - právo každého. Dnes už je moje vlastní přesvědčení jinde, ale i tak bych trval na zařízení se vlastním názorem.
U tebe a podobných lidí mě zajímá jedna konkrétní věc - jestli za rok nebo dva bude Arbo oficiální a prokazatelně funkční celek - budeš ty a tobě podobní mít koule na to přiznat, že jste se mýlili, nebo to budete okecávat? Kdo ano, proto toho bych měl pevné potřesení rukou, pro výmluvku leda pobavený úškleb.
JSH: Špatně jsme se pochopili. Vyšší moc v podobě bank, které bojkotují snažení směnárny. O tom to bylo, snažil jsem se to uvést do kontextu, protože se tu poslední dobou "probíralo" téma projektů a aktivit Arba a to se směnárnou souvisí. Takže předpokládám, že vám chtěl poskytnout doplňkové informace dříve, než je někdo vytáhne z druhé strany spektra.
Ale to není mlha, přečtení obchodních podmínek přece není to samé jako samotné využívání služeb. Projekty Arba jsou většinou samovysvětlující svým názvem. A že nemá Arbo mnoha stránkové texty ve stylu bank, že prakticky mají vše pod palcem je věc diskuze. To se samozřejmě někomu líbit nemusí, ale jsou kontroverzní a vždycky to tak bylo. Ten přístup je jiný, někomu se líbí a někomu ne. Srovnávat to s bankami je zajímavá věc, ale dobře. Například BTC peněženka je jasné k čemu slouží. Běžný bankovní účet také a krom toho je tedy ještě sáhodlouze popsán, aby to každý pochopil. Ale oboje můžete využívat a o jeho praktických výhodách se rozhodnout, až se do daného "ústavu" nějakým způsobem reálně dostanete. Sepsání podrobných pravidel a uživatelských podmínek se dostaneme asi v bodě, kdy se Arbolet stane jakýmkoliv způsobem, byť i jen částečně oficiální záležitost - potom to bude ze zákona nutné a jistě to tam bude.
Výhoda služby se dá považovat ze benefit. Můžu se tedy zeptat, jaké konkrétní informace vás zajímají o konkrétním projektu? Vám přijde, že manipuluji, mě zase že jakmile se na nějakou narážku nebo insultaci odpoví, okamžitě se změní téma, aby se nemuselo přiznat, že to třeba není tak černé. Teď se tu řešila "hromada neexistujících projektů", na to jsem se pokusil stručně odpovědět a jsem velmi zvědav, jestli na to někdo zareguje nějak kontruktivně, nebo bude jako vždy ticho po pěšině.