Co kdo víte o Arboletu - pokračování a hlavně pomoc Limovi

AB

Re:Co kdo víte o Arboletu - pokračování a hlavně pomoc Limovi
« Odpověď #15 kdy: 30. 07. 2017, 21:34:35 »
Arbolet ale není dobrej ani jako peněženka. Jedna ze zásad bitcoinu je, že nikdo jiný, žádná firma, žádná vláda, NIKDO nemá kontrolu nad tvýma penězma. Privátní klíč máš jen ty a bez něj nikdo nemůže převést tvoje peníze. Arbolet tohle porušuje, privátní klíč nemáš a jestli svoje prachy ještě někdy uvidíš, záleží na dobré vůli někoho, o kom ani nevíš, jak se jmenuje. To už je lepší i ta banka.

i

« Odpověď #16 kdy: 31. 07. 2017, 09:15:20 »
Arbolet ale není dobrej ani jako peněženka. Jedna ze zásad bitcoinu je, že nikdo jiný, žádná firma, žádná vláda, NIKDO nemá kontrolu nad tvýma penězma. Privátní klíč máš jen ty a bez něj nikdo nemůže převést tvoje peníze. Arbolet tohle porušuje, privátní klíč nemáš a jestli svoje prachy ještě někdy uvidíš, záleží na dobré vůli někoho, o kom ani nevíš, jak se jmenuje. To už je lepší i ta banka.

Ano, toto je sice pravda, Arbolet zavádí malou centralizaci do oblasti jejiž hlavním přínosem byla totální decentralizace ALE:

1. Naprostá většina populace není schopna správně používat kryptoměny, nechápe základní myšlenky asymetrické kryptografie, tak že nejsou schopni používat vlastní peněženku aniž by se staly snadným trečem hackerů.

2. tuto centralizaci Arbolet kompenzuje jistým zhodnocením vkladů. Aby mohli peníze vydělávat, musí mít k ním přístup ten komu jsi je svěřil, tak že ten klíč k peněžence prostě musí mít on. Vím že ta decentralizace a jistota je víc než to zhodnocení, ale pokud nejsi schopen si zajistit dobrou digitální hygienu, což si běžný uživatel sice nepřizná ale ruku na srdce, víme že není, tak je lepší ty prostředky svěřit někomu komu důvěřuješ. Míru své důvěry či hladu po výnosech a smyslu pro riziko, můžeš pak zohlednit v poměru prostěrdků které si necháš ve vlastní peněžence a které svěříš různým online službám.

3. V době kdy střední hodnota trvání platby bitcoinem, při maximálním poplatku trvá 5 minut a tento maximální poplatek dělá ekvivalent třeba i 50 Kč  i když platíš třeba jen ekvivalent 10 Kč, je možnost platby z jednoho účtu Arboletu na druhý účet Arboletu okamžitě a bez poplatků a třeba i ve výši jednogo haléře, požehnáním, tak že pokud jsi člověk znalý a věříš své digitální hygieně, tak můžeš mít podstatnou část svých prostředků ve vlastní peněžence a menží část mít v Arboletu pro okamžité mikroplatby mezi ostatními uživateli. a přenosy mezi vlastní peněźenkou ve vlastních rukouch a vlastní peněženkou v Arboletu provádět až při částkách pŕi kterých se ten poplatek ztratí a doba trvání nebude vadit.

Tak že osobně Arbolet vnímám spíš jako sice centralizovanou, ale nadstavbu nad decentralizovaným bitcoinem, která umozní provádět okamžité mikroplatby bez poplatku a kterou může snadno použít i běžný facebookový uživatel, který o existenci privátního klíče, digitálního podpisu, hashe, ....  ne jen že netuší, ale odmítá i řeči vedoucí k jeho vysvětlení protože jsou pro něho zbytečně složité. To není fikce, většina lidí v mém okolí prostě taková je.

Tak že toto je Arbolet, zpřístupňuje svět alternativní ekonomiky těm pro které je BTC infrastruktura za hranici uchopitelnosti. Což je asi z pohledů uživatelů roota těžko uchopitelné ;-) o jistotě decentralizovaného systému a pravděpodobnosti selhání systémů centralistických vím, ale uchopitelnost pravděpodobnosti je také vzdálená jako uchopitelnost asymetricke kryptografie.

A zas tak velkou centralizací ten Arbolet také není, protože kdokoliv mu může vytvořit konkurenci která bude dělat totéž, podobně jako e-mail, každý si může vytvořit svůj e-mail server který bude komunikovat s ostatními mailovými servery, což se ale třeba o facebooku nebo googlu říct nedá ani náhodou a používáte je také všichni.

Každopádně původní účel tohoto vlákna byl pomoci tomu člověku který tvrdil, že mu v Arboletu zmizely peníze, ten se ale zdá se přestal ozívat.

« Odpověď #17 kdy: 31. 07. 2017, 09:56:56 »
Citace
vlákno se lockne a pokračování by nemělo být
keď si vytvoríš 10 fake účtov, ktorými propaguješ ten bullshit, tak nič iné neostáva

Citace
v systému členské podpory žádný nevyřešený požadavek není
pri vyšom prístupe ma to vôbec neprekvapuje. z Vašej strany je predsa všetko vyriešené - pekne zametené pod koberec

Citace
Jelikož na rootu vás zajímají fakta, jak bylo řečeno, tak faktem je, že ačkoliv si tento člověk stěžoval na četné nahlášení jeho příspěvků a následný ban a blacklist - tak na Arboletu vůbec žádná funkce nahlašování píspěvků neexistuje (pokud vím). To je v souladu se svobodou slova
nikde som nič nehovoril o tom, že to robia ostatní useri. len mi potom vysvetli, prečo sa tam nedá prispievať ako nový user (keď logicky nový user si potrebuje overiť čo najviac informácií) - odopveď asi všetci poznáme

rovnako by ma zaujímalo, prečo bol taký veľký odliv userov po update fóra?

Citace
To, jak celé popisuje situaci je divné.
čo je divné? arbolet peniaze nevydal a hraje mŕtveho bouka.
Vieš čo mi príde divnejšie? Predchádzajúce vlákno bolo pol roku mŕtve a znenazdania opäť ožilo až dlho po čistkách na arboletu (a opäť hromadný útok viacerých userov naviac, ktorí tu dlho neboli)

Citace
1) Jedná se o nedorozumění. K chybě může dojít kdykoliv a kdekoliv, platba se může zaseknout i v renomované bance. Ale v tomto případě jsem si jistý, že se to dá řešit. Stačí dodat to uživatelské ID nebo mail, na který byl účet registrován.
áno, na 4 mesiace... to bude určite ono

Citace
2) Je to fake nařčení za účelem dodání "důkazu" o podvodnosti Arboletu. Možná je stejná osoba, o jakou se "opíral" pan Niedoba. Ta nikdy také nedodala žádné údaje, aby to podpora mohla skutečně řešit. Jen řvala že je okradená, ale řešit to nechtěla. No, být to já, určitě bych to řešit chtěl, pokud bych skutečně o něco přišel
sťažnosť som písal zo svojho ofiko účtu na arboletu - všetky optrebné údaje Ste mali k dispozícii. čo konkrétne ako urgovať svoj request som mal?
ak máte záujem riešiť to, napíšte mi svoj mail (ak sa nehanbíte za spájanie svojej totožnosti k arboletu, tak kľudne aj meno)

Citace
Takže limo, vážně, jestli se ti něco takového stalo, stačí ID nebo mail a klidně tady na rootu ti ukážu, že se to á řešit, pokud je problém skutečný.
ak mi napíšete meno niekoho kto je zodpovedný za prevádzkovanie Arboletu, aj ja Vám ukážujem že sa to dá riešiť - výpisy z banky tu posielať nebudem, ale poskytnúť to pre políciu ich rád poskytnem

i

« Odpověď #18 kdy: 31. 07. 2017, 10:33:00 »
Citace
Takže limo, vážně, jestli se ti něco takového stalo, stačí ID nebo mail a klidně tady na rootu ti ukážu, že se to á řešit, pokud je problém skutečný.
ak mi napíšete meno niekoho kto je zodpovedný za prevádzkovanie Arboletu, aj ja Vám ukážujem že sa to dá riešiť - výpisy z banky tu posielať nebudem, ale poskytnúť to pre políciu ich rád poskytnem

Výpisy z banky ? to je nějaká blbost, do Arboletu přeci zatím není možné posílat peníze z banky, z toho mám spíš pocit, že si někdo nepřečetl nebo nepochopil návod a poslal peníze do černé díry která nemusí být pod kontrolou Arboletu.

Další varianta by byla, že nemusíš zveřejňovat žádné tvoje ID ani mail. Jako první krok by stačilo když sem napíšeš, předevšemi příznivci i odpůrci jen BTC adresu na kterou jsi své prostředky poslal, ta je dost anonymní a každý si může ověřit zda tam ty peníze byli opravdu poslány.

Další možnost, funguje ti ještě účet na arboletu ? můžeš se alespoň přihlásit ?

« Odpověď #19 kdy: 31. 07. 2017, 21:28:15 »
...
Bezva, Limo žije, od toho to tu vlákno je :)

K těm deseti účtům - mám jeden, tento. Psal jsem jako guest, pak jsem se registroval, aby někoho nenapadlo psát pod mým nickem. Na rootu jsem nikdy jiný účet neměl a nemám, požádej si adminy třeba o výpis z IP. Za to, že sem píší jiní uživatelé Arboletu, kterým se nelíbí, že jim někdo haní oblíbenou a jimi ověřenou službu, to mi těžko můžeš dávat za vinu.

Mě to s podporou ale překvapuje, protože příspěvek musí být v řešení, to znamená že Ti musí někdo odepsat, aby se dal označit jako vyřešený. Jinak stále visí jako nevyřešený na nástěnce podpory a tam na 100% nic není. Všechny problémy se dostanou do řešení v průměru do 1/2 až 1 hodiny. V noci pochopitelně déle. Takže mi můžeš říct kdo a co ti odepsal? Od toho se také dá odrazit. Tvrzení, že podpora je ukončená v každém případě není pravdivé. Je naopak silnější než v ranných fázích projektu.

O hlášení přímo od uživatelů jsi nepsal, moje omluva, špatné pochopení. Důvod proč nový uživatelé nemohou hned příspívat na fórum je jednoduchý a správný dle mého. Aby se fórum nemnožilo novými vlákny "co je to bitcoin", "a co je to blockchain?", "jak vložit peníze?", "jak vybrat peníze?!?" a tak. Lidé se seznámí s prostředím, hlavně se pročtou FAQ a fórum také číst mohou. Nevidím důvod, proč by se toto bralo jako blokování možnosti získávat informace. Číst mohou a koneckonců i podpory se zeptat mohou. A když je jim umožněno vkládat příspěvky, měli by mít už dostatečné znalosti, aby alespoň nezahltili fórum haldou zbytečných dotazů.

Divné je mi to, že popisuješ jako vadných několik principů, se kterými přicházím často do styku a není to v souladu s tím co říkáš ty. Prostě je mi to divné. I já měl na začátku hodně podezřívavé řeči i dotazy, ale vždy se chovala podpora profesionálně.

Stížnosti jsi psal ze svého účtu na Aboletu - to mi osobně nepomůže v tom pomoci tobě, jen velmi málo lidí má takový přístup do systému, aby vidělo tvé údaje. Členská podpora pokud vím tato práva nemá a je to dobře. Údaje vidí jen ti, kdo musí a nikdo jiný, je to tak bezpečnější.

Můžeš mi napsat na nightwolf.dungeon@gmail.com: uživatelské ID a mail ze kterého jsi to registroval a můžeš i tu BTC adresu, kam jsi posílal Bitcoiny, abychom se podívali na pohyb. Nechápu ale ten bankovní převod - na Arbolet se CZK posílat nedají, tam se pracuje jen s Bitcoiny. Klidně ho tedy policii poskytni, jestli si na tu směnárnu došlápnout, to ale nic nevyřeší. Jsi si jistý, že BTC dorazili do Arba?

Jméno ti žadné nenapíšu. I kdybych nakrásně chtěl (jakože nechci, protože by se na ty lidi navalila hromada  neinformovaných justforfun haterů), tak žádná ani neznám.

AB

« Odpověď #20 kdy: 31. 07. 2017, 23:28:19 »
1. Naprostá většina populace není schopna správně používat kryptoměny, nechápe základní myšlenky asymetrické kryptografie, tak že nejsou schopni používat vlastní peněženku aniž by se staly snadným trečem hackerů.

Uživatel si stáhne nějakou peněženku, vygeneruje mu to veřejný klíč (přihlašovací jméno) a frázi ze které se odvozuje soukromý klíč (heslo) a to je úplně všechno, co potřebuje znát. V čem je Arbolet bezpečnější a jednodušší?

2. tuto centralizaci Arbolet kompenzuje jistým zhodnocením vkladů. Aby mohli peníze vydělávat, musí mít k ním přístup ten komu jsi je svěřil, tak že ten klíč k peněžence prostě musí mít on. Vím že ta decentralizace a jistota je víc než to zhodnocení, ale pokud nejsi schopen si zajistit dobrou digitální hygienu, což si běžný uživatel sice nepřizná ale ruku na srdce, víme že není, tak je lepší ty prostředky svěřit někomu komu důvěřuješ. Míru své důvěry či hladu po výnosech a smyslu pro riziko, můžeš pak zohlednit v poměru prostěrdků které si necháš ve vlastní peněžence a které svěříš různým online službám.

Je to zhodnocení alespoň vyšší než to o kolik roste bitcoin? protože podle webu Arboletu je o hodně nižší.

3. V době kdy střední hodnota trvání platby bitcoinem, při maximálním poplatku trvá 5 minut a tento maximální poplatek dělá ekvivalent třeba i 50 Kč  i když platíš třeba jen ekvivalent 10 Kč, je možnost platby z jednoho účtu Arboletu na druhý účet Arboletu okamžitě a bez poplatků a třeba i ve výši jednogo haléře, požehnáním, tak že pokud jsi člověk znalý a věříš své digitální hygieně, tak můžeš mít podstatnou část svých prostředků ve vlastní peněžence a menží část mít v Arboletu pro okamžité mikroplatby mezi ostatními uživateli. a přenosy mezi vlastní peněźenkou ve vlastních rukouch a vlastní peněženkou v Arboletu provádět až při částkách pŕi kterých se ten poplatek ztratí a doba trvání nebude vadit.

Ten poplatek je takhle vysoký jen pokud to chceš převést do 5 minut. Pokud ti nevadí, že to bude do druhýho dne jako v bance tak stačí .04 až .05 mBTC tedy okolo 3 Kč. Mnoho peněženek umí vypočítat kolik je potřeba zaplatit, aby se to převedlo do určité doby.

Tak že osobně Arbolet vnímám spíš jako sice centralizovanou, ale nadstavbu nad decentralizovaným bitcoinem, která umozní provádět okamžité mikroplatby bez poplatku a kterou může snadno použít i běžný facebookový uživatel, který o existenci privátního klíče, digitálního podpisu, hashe, ....  ne jen že netuší, ale odmítá i řeči vedoucí k jeho vysvětlení protože jsou pro něho zbytečně složité. To není fikce, většina lidí v mém okolí prostě taková je.

Možná by sis někdy měl nějakou tu peněženku vyzkoušet protože bys zjistil, že nic z toho znát nepotřebuješ

« Odpověď #21 kdy: 01. 08. 2017, 01:43:24 »
Tohle vlákno není nic než prachsprostá reklama na Arbo-ble-ble-tum. Pokud by Arbo-ble-ble-tum normálně fungovalo, nebude mít potřebu se přiživovat tady na rootu, tím míň tady řešit svoji vlastní zákaznickou podporu. Tolik můj názor  :)

Ondra.

« Odpověď #22 kdy: 01. 08. 2017, 07:36:28 »
Hur, nejen reklama, je to soucast toho velkeho podvodu, ktery tady obhajuji a snazi se budit zdani legalnosti. Navodit pratelskou atmosferu, pocit sounalezitosti a pristupnosti komunity, aby nalakali vic hejlu.

ARBXXXX

« Odpověď #23 kdy: 01. 08. 2017, 09:37:13 »
Pánové, přečetli jste si dobře příspěvky v tomto vláknu? Dají se podle úrovně rozdělit na 2 druhy.
Na konstruktivní a jednoznačnou snahou o pomoc, nápravu, řešení a posun. A na ty destruktivní, nepodložené, pomlouvačné, nic nepřinášející.

Proč nikdo, opakuji NIKDO, nereagoval na moji výzvu na předchozí straně vlákna, na přímou diskusi a nabídku zveřejnění identity sa sdílením přenosu?

"Dodejte argumenty, zkušenosti, fakta. A také identitu. Já tu svou bez potíží zveřejním a setkám se s každým, kdo projeví zájem. Dáme si debatu z očí do očí? Napište mi na wizard@volny.cz a můžeme i veřejně sdílet přenos."

Opakuji hlavní myšlenky a čekám, že někdo zareaguje. Zatím nemám ani s kým vést diskusi.
"Pokud je podle Vás Arbo podvod, ignoujete ho stejně, jako s v obchodě nekoupíte košili co se Vám nelíbí.
Chcete Arbolet opravit? Prosím. Zapojte se do projektů, pracuje dnem i nocí a nelitujte weekendů. Až se Vám povede vymyslet, prosadit a spustit jediný projekt, postavte si ho k obrazu svému a měňte tak Arbolet.
Chcete Arbolet zničit? Tak do toho! Najděte porušení zákona, najděte trestnou činost, najděte cokliv postihnutelného státní či vyšší mocí. Předejte to policii nebo soudu a buďte stranou sporu."

Tohle vlákno, stejně jako mnohé další vyšlo z automatického monitoringu blogů a fór na klíčové slovo "Arbolet". Zámerem reakce bylo pomoct člověku, co se nějak zamotal do převodů nebo plateb. To podpora běžně dělá ne jen v Arbo.
Arbo takovouhle reklamu skutečně nemá zapotřebí. Každý den má Arbo desítky až stovky nových registrací. Na interních fórech je čilý provoz. Přibývají články. Fungují a používají se další služby. Pracuje se na několika velkých projektech pro celou BTC komunitu, často ne jen tu domácí. Dalo by se pokračovat.
Šíření Arbo si už žije vlastním životem mezi členy, jejich rodinami i známými. Žádná reklama není potřeba a také se nedělá, pokud je mi známo. Zájem budí už samotná kvalita služeb a zkušenosti uživatelů.

Ještě k zhodnocení investic. Znáte spolehlivý projekt, který vám navýší váš vklad o 108% p.a. v CZK vyjádření. Tak já mám takto investované peníze skutečně téměř bezobslužně. Pokud víte o něčem podobném, sem s tím. Rád se přiučím a budu diverzifikovat. Tyhle možnosti vyhledávám a budu vděčný za tip.

Vždy vystupuji pod jednou identitou, jedním nickem.I zde. Je to můj třetí příspěvek na Rootu vůbec.
Pokud chcete důkaz, pojďme se setkat v přímé argumentaci. Očekávám zájemce na wizard@volny.cz

ARBXXXX

ing. Fuřt, kandidát zvěd

« Odpověď #24 kdy: 01. 08. 2017, 09:43:38 »
Já myslím, že je to v pohodě. Však slibují anonymitu a anonymní jsou opravdu dost, nikde žádná jména ani adresy či IČO. Všichni jsou to přátelští a dobří lidé, vysokých morálních kvalit. Uživatelé Nightwolf a ARBU1 nebo ARBXXXX píšou tak kultivovaně jen proto, aby pomohli ostatním bloudícím. Určitě nemají jedinou špatnou myšlenku, vždyť  za nimi stojí jejich, eee, ..., jejich skvěle napsané příspěvky podpořené emaily na freemailech a vynikající plně anonymní web arbolet.net. České nebo dokonce i evropské úřady budou mít problém dohledat jací milí lidé vaše peníze obdrželi. A to přesně přeci uživatelé takové služby chtějí, nebo ne?

ing. Fuřt, kandidát zvěd

« Odpověď #25 kdy: 01. 08. 2017, 09:54:58 »
Jejej ty ses nám nějak rozohnil čéče.

Proč nikdo, opakuji NIKDO, nereagoval na moji výzvu na předchozí straně vlákna, na přímou diskusi a nabídku zveřejnění identity sa sdílením přenosu?

Protože ve slušné společnosti se ten kdo něco nabízí představí první. Handrkovat se o jméno je jasná známka neserióznosti.

Chcete Arbolet zničit? Tak do toho! Najděte porušení zákona, najděte trestnou činost, najděte cokliv postihnutelného státní či vyšší mocí. Předejte to policii nebo soudu a buďte stranou sporu."

Zničit? O tom jsem nepřemýšlel, spíš upozornit na šmejdské praktiky. Ale ok, challange accepted.

Tohle vlákno, stejně jako mnohé další vyšlo z automatického monitoringu blogů a fór na klíčové slovo "Arbolet".

To nasere, že root.cz je tak vysoko ve vyhledávačích co? :-)

Ondra.

« Odpověď #26 kdy: 01. 08. 2017, 10:05:52 »
108% zhodnoceni, jistota dvojnasobku? Sakra to tady jeste nebylo.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: 01. 08. 2017, 10:19:39 »
1. NIKDO soudnej NIKDY neslibuje se 100% jistotou zisk - pokud ano, tak to prostě smrdí.
2. To slibované navýšení v korunách je o mnoho nižší, než růst BTC, který ale nebude trvat věčně a spousta frikulínů na to dojede
3. Neslibuj odhalení identity za nějakých podmínek, na základě jakéhosi freemailu. Buď se odhal, nebo řekni, že na to nemáš koule a mlžíš. Mimochodem, když sem teď napíšu, že jsem ti poslal mail a ty jsi mě poslal do řiti, jak se budeš bránit? Budeš znovu nabízet kontaktní mail? Nebo pošleš screen své schránky, ve které nic ode mě není?

Ať se snažíš, jak se snažíš, vypadá to pořád hůř a hůř. Vypadá to jako praktiky "šmejdů", jenom je to až podezřele průhledný, amatérský a vybral sis špatnou cílovou skupinu. Možná někde na lŽivě by ti to prošlo. A pokud to jakousi záhadou tak není a opravdu se snažíš obhajovat skvělou, fungující a zázračně zaručenou službu, tak jsi ji momentálně svým amatérismem spíš poškodil.

Karbous

« Odpověď #28 kdy: 01. 08. 2017, 10:33:03 »
No jo, pulka prazdnin, kapesny doslo, napad jak nekam vyrazit, ale nejsou prachy... Co takhle zkusit podojit par hipst-hejlu co nasypou prachy do kazdy hype 3.14coviny s vidinou bitcoin zisku...

Staci jen oprasit nesmysl, vyrobit fiktivni problem, par otazek a odpovedi, kamo z vedlejsi vesnice pomuze a on se urcite nekdo chyti... A hned bude na pifko...

Cus...

« Odpověď #29 kdy: 01. 08. 2017, 13:44:48 »
No jo, pulka prazdnin, kapesny doslo, napad jak nekam vyrazit, ale nejsou prachy... Co takhle zkusit podojit par hipst-hejlu co nasypou prachy do kazdy hype 3.14coviny s vidinou bitcoin zisku...

Staci jen oprasit nesmysl, vyrobit fiktivni problem, par otazek a odpovedi, kamo z vedlejsi vesnice pomuze a on se urcite nekdo chyti... A hned bude na pifko...

Cus...

Přesně tak, je to dokonale psychologicky zmáknuté, umělé protahování fóra do nekonečna, vše držené na vařené nudli :-D
 Schází tomu už jen „úspěšné vyřešení problému Limovi“ a poděkování Lima následované chválou Arbo-ble-ble-ta.

Je to jednoduše všechno fake. Pokud je Arbo-ble-ble-tum tak dobré a chvályhodné ať napíše normální článek a publikuje ho zde na rootu. Redakce bude ráda, Arbo-ble-ble-tum bude rádo a my se dočkáme konečně nějakých informací.

Mimochodem, určitě znáte film Rada nad zlato, filma Rada nad zlato na youtube