Koncesionářeské poplatky - jak je odhlásit?

anonym123

Koncesionářeské poplatky - jak je odhlásit?
« kdy: 22. 07. 2017, 16:52:13 »
Ahoj, potřeboval bych poradit, jak správně postupovat. V současné době platím balíček od Pody, který zahrnuje Internet a televizi. Jestli se tedy chci poplatků zbavit, tak

1. musím prvně zrušit v balíčku od Pody televizi a nechat si jen Internet.
2. podepsat evidenční list poplatníka o odhlášení https://tvp.ceskatelevize.cz/doc/evlist_domacnosti.pdf
3. podepsat prohlášení https://tvp.ceskatelevize.cz/doc/prohlaseni_fo.pdf
4. zaslat na adresu české televize.

Je to tak? Máte s tím už někdo zkušenosti? Na co si dávat pozor? Bohužel jsem na netu nenašel moc informací, jenom hodně obecné, děkuji za odpovědi.

xxxx

Re:Koncesionářeské poplatky - jak je odhlásit?
« Odpověď #1 kdy: 22. 07. 2017, 17:14:36 »
ty uz si nechces platit multikulti vyplach? :o

anonym123

« Odpověď #2 kdy: 22. 07. 2017, 17:54:05 »
Hlavně nechci platit zlodějům.

cinnamon

« Odpověď #3 kdy: 22. 07. 2017, 18:36:52 »
Já jsem posílal jen to odhlášení, prohlášení je v tomto případě zbytečná věc. Poslat samozřejmě doporučeně a pokud máš přeplatek, budeš si o něj muset příští rok písemně požádat, automaticky se nevyplácí.

qwertz

« Odpověď #4 kdy: 22. 07. 2017, 19:15:18 »
1. musím prvně zrušit v balíčku od Pody televizi a nechat si jen Internet.
2. podepsat evidenční list poplatníka o odhlášení https://tvp.ceskatelevize.cz/doc/evlist_domacnosti.pdf
3. podepsat prohlášení https://tvp.ceskatelevize.cz/doc/prohlaseni_fo.pdf
4. zaslat na adresu české televize.

5. vyhodit/darovat televizní přijímač. (poplatky se platí z držení televizoru, nikoli z jeho sledování)

6. Neustále a napořád sledovat poštovní schránku. V případě doručení výzvy ze strany ČT k zaplacení poplatku (neplatičům může přijít kdykoli si ČT usmyslí, za týden nebo za 10 let, jednorázově nebo každý měsíc) do 30 dnů na každou takovou výzvu odpovědět čestným prohlášením, že nejste poplatníkem.

Zejména (6) je snad ještě horší šikana než platit ten poplatek.

borekz

• 493
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 22. 07. 2017, 19:15:59 »
Od Pody mám optický Internet bez televize, ale televize se tam později objevila taky, ve formě "poda net.tv". Na podpoře mi sdělili, že to nejde vypnout.

qwertz

« Odpověď #6 kdy: 22. 07. 2017, 19:21:40 »
Od Pody mám optický Internet bez televize, ale televize se tam později objevila taky, ve formě "poda net.tv". Na podpoře mi sdělili, že to nejde vypnout.

Hrazení jakékoli služby "televize" (kabelovka, internet, satelit) samo o sobě nezakládá povinnost hradit televizní poplatky.

Ondrej

« Odpověď #7 kdy: 22. 07. 2017, 20:20:09 »
Zrušit, neplatit, koupit si monitor + raspberry pi + kodi a užívat si...

anonym123

« Odpověď #8 kdy: 22. 07. 2017, 21:00:33 »
qwertz:
S tím bodem 5 nesouhlasím, ano budu mít televizi ale nebudu mít příjem žádných televizních programů a to že má tv tuner, tak at jde česká televize do zadeke, opravdu pochybuji, že by dostali od soudu povolení k domovní prohlídce.

Bod 6 je užitečný, díky.

borekz:
Zajímavé, to se mi moc nelíbí, ale tuto službu vůbec nevyužívám, ani jsem nevěděl že existuje. Ale snad to sakra nemůžou brát jako plnohodnotné televizní vysílaní ne? Když to nemůžu přijímat na normální televizi. Srát na to.

Ondrej:
Přesně to je můj plán :) Akorát si nechám tu telku.

Díky moc všem.

Kdyby náhodou někdo hledal adresu těch zlodějů, tak je to:
Česká televize – televizní poplatky, Kavčí hory, 140 70 Praha 4

qwertz

« Odpověď #9 kdy: 22. 07. 2017, 21:19:58 »
qwertz:
S tím bodem 5 nesouhlasím, ano budu mít televizi ale nebudu mít příjem žádných televizních programů a to že má tv tuner, tak at jde česká televize do zadeke, opravdu pochybuji, že by dostali od soudu povolení k domovní prohlídce.
S čím konkrétně nesouhlasíte? Váš dotaz zněl cituji:

Ahoj, potřeboval bych poradit, jak správně postupovat.

Poplatek se vybírá z vlastnictví televize. Máte televizor - platíte, nemáte televizor - neplatíte. Pokud chcete postupovat v rozporu se zákonem, váš dotaz moc smyslu nedává.

Citace
Zajímavé, to se mi moc nelíbí, ale tuto službu vůbec nevyužívám, ani jsem nevěděl že existuje. Ale snad to sakra nemůžou brát jako plnohodnotné televizní vysílaní ne? Když to nemůžu přijímat na normální televizi. Srát na to.

Nic jste nepochopil. Povinnost hradit poplatek je odvozena od držení televizoru, nikoliv od hrazení služba např. kabelové televize. BTW od spuštění digitálního vysílání je vzhledem k přítomnosti digitálního rozhlasu v TV multiplexu povinnost při držení televize s digitálním tunerem hradit také poplatek rozhlasový.

anonym123

« Odpověď #10 kdy: 22. 07. 2017, 21:24:26 »
V tom případě z televize vykuchám tuner a je to ;D
Máte pravdu, ale toto risknu, to že poruším dementní zákon mi nijak nevadí.

#

« Odpověď #11 kdy: 22. 07. 2017, 21:27:43 »
Chlapce, i to vykuchani tuneru ti v nicem nepomuze, pokud dojde na lamani chleba. Evidentne nechapes o co jde (plati se z vlastnictvi televize, ne z jeji funkcnosti). Ale porad neplatime poplatek za tv jako treba ve Svycarsku, kde se plati z kazde pripojky netu.

qwertz

« Odpověď #12 kdy: 22. 07. 2017, 21:29:23 »

Otázka je zda by to stačilo.
http://www.digizone.cz/clanky/ct-vyhrala-soud-o-poplatky-za-nefunkcni-tv/

anonym123

« Odpověď #13 kdy: 22. 07. 2017, 21:41:31 »
#:
Hmm, že si to ale ty kur.. ten zákon dobře napsali. Ok, přistupme k tomu logicky.
To aby česká televize zjistila, že mám doma televizi, by potřebovala domovní prohlídku.

A to se mi nechce věřit, že by nějaký soud tomu dal svolení.

qwertz:
chudák ženská, ale opět, nějaký kontrolor mi nemůže přijít do bytu, když nebude mít soudní povolení.

Neříkejte mi, že by za podezření, že mám doma televizi by soud dal příkaz k prohlídce?
To se mi zdá už dost přehnaný.

soriako

« Odpověď #14 kdy: 22. 07. 2017, 22:30:10 »
Citace
6. Neustále a napořád sledovat poštovní schránku. V případě doručení výzvy ze strany ČT k zaplacení poplatku (neplatičům může přijít kdykoli si ČT usmyslí, za týden nebo za 10 let, jednorázově nebo každý měsíc) do 30 dnů na každou takovou výzvu odpovědět čestným prohlášením, že nejste poplatníkem.

Posílají to aspoň doporučeně? Nebo stačí říct že ti něco poslali a exekutor ti vybere barák?