Programátoři přes 50 mají problém sehnat práci

skybber

Re:Programátoři přes 50 mají problém sehnat práci
« Odpověď #150 kdy: 10. 07. 2017, 11:35:05 »
Další pěkný článek od poměrně známého autora na dané téma lze nalézt na https://www.beyondjava.net/blog/old-learn-new-language/

« Odpověď #151 kdy: 10. 07. 2017, 12:19:22 »
Neni to nahodou zrovna vek (35 - 40 let), kdy ma clovek deti, resi bydleni a nekteri se pusti i do stavby domu, bohuzel vetsina svepomoci a ze si tu stavbu budou ridit sami? V te chvili je casu tak malo, ze malokdo zvladne nejake dalsi uceni doma, pokud na to nedostane prostor v praci.

V 35-40 teda chcem mat veci uz nastavene tak,ze budem mat aspon par pasivnych prijmov a IT sektor bude pre mna skor konicek na vylepsenie zivotnej urovne ako nutnost. Nie som si isty, ci chcem v 50tke este riesit tieto veci..

akoze

« Odpověď #152 kdy: 10. 07. 2017, 12:22:36 »
V 35-40 teda chcem mat veci uz nastavene tak,ze budem mat aspon par pasivnych prijmov a IT sektor bude pre mna skor konicek na vylepsenie zivotnej urovne ako nutnost. Nie som si isty, ci chcem v 50tke este riesit tieto veci..

Ak planujes mat deti a zenu, tak v 35 az 40 budes nastavovat kopec aktivnych vydajov a IT sektor bude utek pred otravnou rodinou.

Milfaus

« Odpověď #153 kdy: 10. 07. 2017, 12:31:41 »

Jsi borec!
Pokud takhle uvažuješ, dotáhneš to nejspíš dost daleko!
Klobouk dolů, pokud to nejsou jen řeči, máš můj respekt.

Wily

« Odpověď #154 kdy: 11. 07. 2017, 08:08:43 »
To je fakt mazec co dokážou vyploďit lidi s titulem takový sračky jsou snad jen v IT.  ;D

old rich

« Odpověď #155 kdy: 11. 07. 2017, 13:02:38 »
Nechapu ty hroty, akorat prispel svoji troskou do diskuze. Navic p. Tajovsky je docela borec (viz bastlirna). :)

Co Vám není jasné na pojmech 'obecné a zvláštní'?

OP položil otázku, 'proč shání programátoři > 50 problematicky práci'. A pan Tajovský ji zodpověděl výčtem svých konkrétních dovedností a schopností, které si v průběhu svého dlouhého profesního života osvojil. To je to 'zvláštní' v příspěvku pana Tajovského. V závěru pak je vysloven 'obecný' navod , jak ve vyšším věku sehnat práci - totiz - dělat to jako pan Tajovský.

Pan Tajovský jen zapomněl sdělit, které z jeho životnćh okolností jsou zevšeobecnitelné. Třeba má manželku, která ho v tom celoživotním vzděláváni podporovala. Třeba se nemusel místo toho starat o těžce nemocné rodiče. Možná netrpí hemoridy jako 50% starší populace a může vysedávat nad programátorskými problémy.

Od lidí, kteří přispějí svoji trškou do diskuze a je jim více jak 60 let očekávám, že si ze sděleného mohou mladší ctenáři odnést něco obecného do života. V opačném případě je pro mne někdo takovy minimálně nevychovaný.

NooN

« Odpověď #156 kdy: 11. 07. 2017, 13:17:33 »
Nechapu ty hroty, akorat prispel svoji troskou do diskuze. Navic p. Tajovsky je docela borec (viz bastlirna). :)

OP položil otázku, 'proč shání programátoři > 50 problematicky práci'. A pan Tajovský ji zodpověděl výčtem svých konkrétních dovedností a schopností, které si v průběhu svého dlouhého profesního života osvojil. To je to 'zvláštní' v příspěvku pana Tajovského. V závěru pak je vysloven 'obecný' navod , jak ve vyšším věku sehnat práci - totiz - dělat to jako pan Tajovský.

Pan Tajovský jen zapomněl sdělit, které z jeho životnćh okolností jsou zevšeobecnitelné. Třeba má manželku, která ho v tom celoživotním vzděláváni podporovala. Třeba se nemusel místo toho starat o těžce nemocné rodiče. Možná netrpí hemoridy jako 50% starší populace a může vysedávat nad programátorskými problémy.

Od lidí, kteří přispějí svoji trškou do diskuze a je jim více jak 60 let očekávám, že si ze sděleného mohou mladší ctenáři odnést něco obecného do života. V opačném případě je pro mne někdo takovy minimálně nevychovaný.
Huh?

Ivan Nový

« Odpověď #157 kdy: 11. 07. 2017, 13:27:30 »

Huh?

Nejsou marxisti a proto nepohrdají prací. Mají tradiční pracovní étos, nemají tudíž lachtaní ruce a pracují více jak 8 hodin denně bez ohledu na obtíže. A to jsou ty vlastnosti, které potřebujete.

Milfaus

« Odpověď #158 kdy: 11. 07. 2017, 14:00:28 »
Nejsou marxisti a proto nepohrdají prací. Mají tradiční pracovní étos, nemají tudíž lachtaní ruce a pracují více jak 8 hodin denně bez ohledu na obtíže. A to jsou ty vlastnosti, které potřebujete.

Náročnou duševní práci po dobu 8-mi hodin v 55-60-ti letech dost možná nedáte.
Ano, třeba jeden z deseti to dá, ale šest z deseti se prostě už tak dlouho nevydrží soustředit.
Existuje řada objektivních problémů, kterým programátoři po padesátce čelí.

abc

« Odpověď #159 kdy: 11. 07. 2017, 14:05:40 »
A vy se dovede soustredit 8 hod v kuse?

Milfaus

« Odpověď #160 kdy: 11. 07. 2017, 14:29:17 »
A vy se dovede soustredit 8 hod v kuse?

Mám pracovní okna, kdy se zakousnu a jedu. Mimo tato pracovní okna můžu dělat ostatní věci.
Problém je, že s věkem se délka těch oken zkracuje, potřebuji víc přestávek a když musím jít na záchod, napít se, dát si kafe, protáhnout se, protože mě bolí záda, nechat odpočinout oči, člověk z řešení toho problému vypadne a musí znovu nastartovat. Takže ne, nedokáži se soustředit 8 hodin v jednom zátahu, ale mám dost pracovních oken, abych udělal svou práci. Jenže věkem se zkracují a zvětšuje se doba s nižší produktivitou.

mmm

« Odpověď #161 kdy: 11. 07. 2017, 15:13:49 »

Marxisté si práce váží. Prací pohrdají individua jako Milfaus, zmanipulovaná kapatalistickou propagandou.

peva

« Odpověď #162 kdy: 11. 07. 2017, 15:52:00 »
Toto se tady řeší celkem již po několikáté...
Ale otázka je celkem špatně položena....
Je lepší se zeptat jinak...je tu prosím nějaký 50+ kolega, který úspěšně během posledního roku vyměnil zaměstnání na HPP a dokázal si vyjednat plat alespoň 60+, a to prosím bez známosti...Nechť nám tu potom napíše, jak to celé probíhalo...

Ono je totiž něco jiného pracovat 10 let na zaběhnuté pozici ve firmě, a něco jiného přesvědčit o svých kvalitách nového zaměstnavatele. Je to podobné jako fotbalista....Ten taky může hrát v 45....ale je otázká za kolik a kde?

PeVa

PVL011101001

« Odpověď #163 kdy: 11. 07. 2017, 16:29:57 »
Všíchni tak nějak předpokládají, že budou muset pracovat do důchodu... Znám pár bývalých programátoeů, co si rádi šli po padesátce sednout někam do kanclu za poloviční plat, nebo šli podnikat atd. Ale bez vyjímky měli slušný majetek, zajištění na stáří, nápady na podnikání (s jedním jsem chvíli dělal, díky kontaktům z dřívějška sehnal práci, dohodil ji pár svým známým programátorům za nějakou odměnu a kasíroval, měl dům, další nějaký byty, drahou dovolenou po světě každý rok a magnetem brzdil doma elektroměr aby ušetřil pár korun). Lidi, kteří budou muset pracovat naplno do pětašedesáti, na to šli špatně.

Milfaus

« Odpověď #164 kdy: 11. 07. 2017, 16:31:31 »
Marxisté si práce váží. Prací pohrdají individua jako Milfaus, zmanipulovaná kapatalistickou propagandou.

Ale já jsem nejrudější Marxista, nad postelí mám Stalina a honím si jen u fotek s Che Guevarou. Věřím ve společné vlastnictví všeho a vytvoření koncentráků pro bohaté kulaky! Není nic Marxističtějšího a lepšího než zapálit nějaké bohaté svini jeho dvanáct let staré auto!!!