Ak je to vôbec nejaký skutočný odborník alebo skúsený človek, môže sa prosím vyjadriť k tým prognózam o AI ako do 10 rokov nahradí prácu "lopaťakov" (pod tým pojmom si predstavujem ľudí, čo robia nejaké informačné systémy, bankovné systémy, proste softvér, ktorý nie je až tak algoritmicky alebo matematicky komplikovaný, skôr je to remeselná práce)? Ja som lopata, to si hneď priznám, no aj tak by ma zaujímalo ako AI bude hľadať bugy v 20 rokov starom legacy softvéri a podobné záležitosti. Mám trochu ťažkosti uveriť týmto sebavedomým až arogantným rečiam o tom, že skončím na dlažbe.
A ešte k tým zamestnancom nad 50 rokov. Ja nemám ani 30, ale som si istý, že spoločnosť, ktorá nemá úctu k starším a skúsenejším nemôže skončiť inak, než že si nabije držku, aj keď chápem, že kto je debil v 30ke tak bude debil aj v 50ke, ale hádam bavíme sa jakš-takš o odborníkoch. To že päťdesiatník nevie Angular.js a podobné buzzwordy a hype sračky podľa mňa neznamená nič. Skôr by som povedal, že ide len o peniaze a ešte možno o to, že mladý, ambiciózny, sebavedomý, asertívny, flexibilný manažér a jeho tým skrátka majú predsudky. Čo je irónia, keďže žijeme v hyper politicky korektnej spoločnosti.