Jak na GIT?

mikrom

Re:Jak na GIT?
« Odpověď #30 kdy: 30. 06. 2017, 22:04:03 »
...Z IDE doporucuji SourceTree, je daleko nejlepsi. https://www.sourcetreeapp.com/ Ma jen jedinou vadu - neni linux verze.
To som si doteraz nejako nevsimol. Bol som presvedceny ze to urcite bude aj na Linux....
Ja to pouzivam v praci na Windows. Tak teraz chapem, preco ostatni Java-developeri ktorych poznam pouzivaju Mac.

dustin

« Odpověď #31 kdy: 30. 06. 2017, 22:27:45 »
Rozumná IDE mají podporu pro GIT integrovanou. Bohužel např. v Intellij mi zásadně chybí výběr jednotlivého chunku diffu pro commit (což bohužel vede na více změn v jednom commitu, pokud se s tím člověk nechce dělat v terminálu interaktivním add -i), ale jinak je podpora slušná. Integrovaná historie a blame řádku, to se využívá často.

čumil

« Odpověď #32 kdy: 01. 07. 2017, 00:27:21 »
Poradíte někdo, jak na správu projektu s Git? Resp. kde najím nějak rozumě vysvětleno, jak se to vlastně chová? Několikrát jsem ho zkoušel, ale vždycky se to chovalo nějak "divně", jinak, než bych z popisu čekal.
Situace je zavedení repozitáře mezi asi tři lidi, projekty v C, integrace s eclipse.
Moje představa by byla jeden centrální repozitář na serveru plus u každého lokálně.
Na první pohled to vypadá jednoduše, ale nikdy mi to nijak nefungovalo, zvláště i integrací do IDE.
Pokud ti dela problem git, tak pan buh s tvym klientem.

Git je distribuovany takze kazdy ma u sebe kopii. Nechapu proc se toho snazis dosahnout kdyz presne todle je zakladni charakteristika gitu.

To te maminka nic nenaucila?