Na skole sa uci X metodik vyvoja softveru od vodopadu az po agilny vyvoj. Pridete do firmy a ani jedno z toho sa neuplatnuje. Ja osobne som mal zial taku smolu, ze som este nebol vo firme, kde by sa islo podla nejakych metodik vyvoja softveru.
Jedna firma, kde som robil a este dalsi 3 ludia, si pisala na inzeratoch, ze pracuje agilne. Pri 4 ludoch je to nemozne a nerealizovatelne. Neviem ci sa tam robil vobec vodopad. Detto dalsie 2 firmy, ziaden postup, mam pocit, ze sa to nepriblizovalo ani k vodopadu. Skor by som to prirovnal k chaosu.
To su tie firmy na tom tak zle, alebo to nevedia? Predsa tam pracuju ludia, ktori maju tiez ukoncene IT vzdelanie a metodikami vyvoja SW si presli. Clovek je zvyknuty na vselico u slovenskych firiem, hlavne ked 90% z nich je napichnutych na eurofondy a pracuje sa stylom - nejak sa to spravi. A to chce este nasa vlada eurofondy na preskolenie absolventov inych VS z dovodu nedostatku IT ludi. To potom bude ako vyzerat, ked ani teraz vzdelani IT ludia nevedia fungovat a vychadzat z toho, co sa naucili na skole?