Cat5e kabel - zapojení

Trupik

Re:Cat5e kabel - zapojení
« Odpověď #45 kdy: 24. 06. 2017, 06:06:05 »
Zobral som svoju spoľahlivú benzínovú kosačku a nalial do nej diesel z Aukra. Od vtedy motor ide veľmi nekultivovane, smrdí a dymí.

Nejakí anonymní trollovia sa ma snažili na internete presvedčiť, že existuje rozdiel medzi benzínom a dieslom, ale to sú sprostosti. Aj do svojej Fabie TDI lejem diesel a funguje.

Na vine je šmejdovský predajca z Aukra - dodal mi pokazené palivo!

Mirek

« Odpověď #46 kdy: 24. 06. 2017, 07:28:26 »
Strč si ty kecy do ******, trolle.

Tak to by snad stačilo. Příště se neser do věcí, o kterých nemáš tušení.

(Na místě prodejce bych ti samozřejmě vrátil hovno, za tvoje levé ruce a dutou hlavu opravdu ten kabel nemůže.)
Táhni do pr**** s tima sra*****, anonymní trolle!

Prodejce má ze zákona 14 dnů + aukro má možnost sporu.
Neználek, hlupák a ještě k tomu arogantní. To je kombinace.

DanielX

« Odpověď #47 kdy: 24. 06. 2017, 07:57:40 »
Levý konektor nech, druhý zapoj stejně jen je třeba změnit:

4 - hnědobílá
5 - hnědá
7 - modrá
8 - modrobílá
Špatně vysvětleno. Vysvětlete a popište lépe, není tomu rozumět.

Fakt pěkně se to tady rozjelo. Že to zapojuje jak Homer Simpson je jedna věc, druhá věc je, že má na kroucený GBs kabel prostě přeházené kabely. Zapoj to jak jsem psal v prvním postu, dobře to zařízni a bude to fungovat. A jestli jsi můj první post nepochopil, není ti pomoci. Protože pokud nechápeš, že podle obrázku máš nechat barvy u levého konektoru jak jsou a u pravého na těch pozicích je přeházet, tak nevím jak to vysvětlit lépe.

ghul

« Odpověď #48 kdy: 24. 06. 2017, 08:30:07 »
Jak to dělám já (levné konektory, co máte vy):
1. Ustřižení správné délky (o něco vyšší).
2. Nasazení chránící bužírky  (tu asi nemáte, ale je to volitelné).
3. Odizolování kabelu asi 2 cm (ta svrchní vrstva, která kryje ty 4 dvojpáry).
4. Seřazení z leva do prava (bílá  = W): Woranžová - oranžová - Wzelená - modrá - Wmodrá - zelená - Whnědá - hnědá.
5. Zastřižení těch seřazených kablíků, aby vyčníval tak 1 cm.
6. Nasazení konektoru, kdy se dívám zespodu na jeho kontakty. Vizuálně ještě zkontroluji pořadí a zasunutí drátů.
7. Krimpovacími kleštěmi zacvaknu konektor a nasadím bužírku.

Na youtube je taky pár videjí.
PS: je fakt, že takové levné konektory nesplňují specifikace (málo zlata, nerovnosti). Avšak aby to až tak moc nefungovalo, s tím jsem se ještě nesetkal.

dratenik

« Odpověď #49 kdy: 24. 06. 2017, 08:53:30 »
Ja se zblaznim. To jeste neskoncilo?!  :o  :o  :o

;D  ;D  ;D

« Odpověď #50 kdy: 24. 06. 2017, 09:00:26 »
Od prodejce mám tyto (mají dva zoubky): http://aukro.cz/zastrcky-konektor-rj45-cat5-utp-lan-pro-kabel-i6045385294.html

Všiml jsem si ale, že u dosavadních funkčních 1Gb/s kabelů (které mám k dispozici) jsou tři zoubky.

Má to nějaký vliv na přenosovou rychlost?
Je tam 8 drátů * 3 zoubky = 24 Z toho mi vychází, že přes jeden zoubek jde cca 1024Mbit/24 = cca 43MBit.

Ty máš 8 drátů * 2 zoubky = 16. Tj. mělo by to jet na  na necelých 700Mbit. Pokud ti to jede jenom na 100Mbit, vypadá to, že mají kontakt jenom cca 2-3 zoubky.

Lol Phirae

« Odpověď #51 kdy: 24. 06. 2017, 09:03:46 »
Ja se zblaznim. To jeste neskoncilo?!  :o  :o  :o

;D  ;D  ;D

Při tý spotřebě konektorů by se už docela vyplatilo koupit patch panely, co? Akorát mám dojem, jestli už i ten kabel nebude moc krátkej.

;D ;D ;D  :D :D :D

Probe

« Odpověď #52 kdy: 24. 06. 2017, 22:20:29 »
1 zoubek na konektoru 10Mbit
2 zoubky na konektoru 100Mbit
3 zoubky na konektoru 1000Mbit

Lol Phirae

« Odpověď #53 kdy: 24. 06. 2017, 22:32:57 »
1 zoubek na konektoru 10Mbit
2 zoubky na konektoru 100Mbit
3 zoubky na konektoru 1000Mbit

A když do toho drátu zapíchneš na délku swiss knife pilku, tak máš 100Gbit.  8) ;D

baznanna

« Odpověď #54 kdy: 24. 06. 2017, 23:56:22 »
Jak souvisí olejíčky s kabelem pc? Mimochodem kde jsou v kabelu ty zoubky? A oni jsou 2 typy kabelů? jeden  patch a druhý jak se jmenuje?

Test0

« Odpověď #55 kdy: 25. 06. 2017, 00:06:08 »
Jak souvisí olejíčky s kabelem pc? Mimochodem kde jsou v kabelu ty zoubky? A oni jsou 2 typy kabelů? jeden  patch a druhý jak se jmenuje?
Je doporučováno namočit rj45 konektory kabelu do oleje - v tomto případě do kokosového oleje vyráběného metodou mokrého mletí (kvůli vysoké kvalitě). Hlavně má jít konkrétně o to, aby při aplikaci oleje do rj45 konektorů, mohlo dojít ke SPRÁVNÉMU zasunutí drátků a následnému proříznutí.

Zoubky nejsou v kabelu, ale v rj45 konektoru, viz:

Alfred K.

« Odpověď #56 kdy: 25. 06. 2017, 00:21:57 »
Je doporučováno namočit rj45 konektory kabelu do oleje - v tomto případě do kokosového oleje vyráběného metodou mokrého mletí (kvůli vysoké kvalitě). Hlavně má jít konkrétně o to, aby při aplikaci oleje do rj45 konektorů, mohlo dojít ke SPRÁVNÉMU zasunutí drátků a následnému proříznutí.
Budete po aplikaci kokosového oleje dále ošetřovat konektory? Jak dlouho je dobré konektory nechávat v oleji?

Alfred K.

« Odpověď #57 kdy: 25. 06. 2017, 00:36:42 »
Mimochodem, nestačil by použít obyčejný řepkový olej?

Test0

« Odpověď #58 kdy: 25. 06. 2017, 00:55:27 »
Mimochodem, nestačil by použít obyčejný řepkový olej?
Řepkový olej je obyčejný olej, který nelze v tomto případě doporučit. Za prvé nemá žádné pozitivní vlastnosti (vůči použití na r45 konektoru), za druhé nemá žádné antibakteriální účinky a za třetí nemá žádné všestranné využití.

Kokosový olej má antibakteriální účinky a všestranné využití napříč všemi významnými obory, lze ho využít na dalších xx věcí.

V tomto případě lze doporučit KOKOSOVÝ OLEJ BIO vyráběného metodou Mokrého Mletí
« Poslední změna: 25. 06. 2017, 01:03:04 od Test0 »

Kvik

« Odpověď #59 kdy: 25. 06. 2017, 09:30:00 »
Základ je použít kvalitní RJ konektory s odpovídajícími noži ( na drát - vidlička, na lanko - nůž ). Nejlepší jsou prasata, co si koupí RJ konektory na lanko a krimpují s tím drát! Kontakt se pak nakloní a nedotýká se ploškou, ale hranou. Pak to u levných konektorů dorazí špatně vylisovaný zámek konektoru a slabá vrstva pozlacení. No a samozřejmě, že tací experti pak po tom hrnou PoE! Kontakty jdou pak rychle do kopru.
 Také záleží dost na tom, jak se kdo chová ke kabelům během manipulace a instalace. Pokud se naruší struktura kabelu zlomením, nadměrným tahem či zhmožděním, ztrácí kabel schopnost přenášet vyšší kmitočty.
 To, co v praxi předvádějí technici některých internetových poskytovatelů je navíc už i za hranou nejen technickou, ale i zákonnou! Používají např. vnitřní kabely ( včetně nejlevnějších patch kabelů) samonosně na venkovní instalace a pak to klidně v dětském pokoji zapojí do PoE zdroje. Co na tom, že po prvním roce díky působení UV a mrazu dojde k porušení pláště a kabelem pak vtéká voda přímo do zdroje 230V AC zapojeného do sítě.. Ať si uživatel klidně"šáhne" a nebo mu to vypálí PC.. Hlavně, že byla instalace "zadarmo", smlouva na dva roky a co nejlevnější!!!