Cat5e kabel - zapojení

ghul

Re:Cat5e kabel - zapojení
« Odpověď #30 kdy: 23. 06. 2017, 20:06:16 »
Teeda, pročetl jsem to celé, ani jsem netušil, proč je to rozlezlé na 3 strany :D Začíná to pomalu, ale od druhé cca strany je to pěkný mazec. Tazatele bych poslal do řiti hned, pokud to však není troll :D dnes už nevěřím ničemu. Ale v reálu je takový týpek na vyliskání.

ghul

« Odpověď #31 kdy: 23. 06. 2017, 20:15:07 »
aukro má možnost sporu.
Jo, tak hlavně jim tam přidej i odkaz na toto fórum, aby byli dříve v obraze a mohli objektivně rozhodnout :D

Jenda

« Odpověď #32 kdy: 23. 06. 2017, 22:15:09 »
Průšvih je v tom, že krimplovací koncovky s tímto faktem počítají. Koncovka v zásuvce, která má spojovat tlustý drát má úplně jiný tvar nožů (které při domáčknutí proříznou izolaci a "obemknou" pevné jádro drátu) než koncovka v zástrčce, která při domáčknutí na několika místech "propíchne" izolaci i jádro spletené z tenkých drátků a de fakto prochází skrz původní vodič kabelu.

Běžně se prodávají i zástrčky na drát. Poznají se tak, že mají z boku vidět tři zoubky místo dvou:

Test0

« Odpověď #33 kdy: 23. 06. 2017, 22:30:17 »
Průšvih je v tom, že krimplovací koncovky s tímto faktem počítají. Koncovka v zásuvce, která má spojovat tlustý drát má úplně jiný tvar nožů (které při domáčknutí proříznou izolaci a "obemknou" pevné jádro drátu) než koncovka v zástrčce, která při domáčknutí na několika místech "propíchne" izolaci i jádro spletené z tenkých drátků a de fakto prochází skrz původní vodič kabelu.

Běžně se prodávají i zástrčky na drát. Poznají se tak, že mají z boku vidět tři zoubky místo dvou:
Od prodejce mám tyto (mají dva zoubky): http://aukro.cz/zastrcky-konektor-rj45-cat5-utp-lan-pro-kabel-i6045385294.html

Všiml jsem si ale, že u dosavadních funkčních 1Gb/s kabelů (které mám k dispozici) jsou tři zoubky.

Má to nějaký vliv na přenosovou rychlost?
« Poslední změna: 23. 06. 2017, 22:31:48 od Test0 »

ghul

« Odpověď #34 kdy: 23. 06. 2017, 22:48:26 »
Objektivně rozhodnout podle reakcí anonymních trollů.
Zameť si nejdříve u sebe anonymní tazateli. Navíc není třeba se dívat na příspěvky jiných, sám se potápíš. Nejnovější příspěvek s dokladem o tvé stupiditě (i s obrázky) by snad mohl stačit. Pokud není kabel někde zlomený, může za vše tvá krimpovací neschopnost.

Test0

« Odpověď #35 kdy: 23. 06. 2017, 22:53:49 »

Prodejce uvádí, že jde o LAN kabel a LAN rj45 konektory.

V popise ale uvádí "(žíly typu drát) ". :(

Lol Phirae

« Odpověď #36 kdy: 23. 06. 2017, 23:06:26 »

Test0

« Odpověď #37 kdy: 23. 06. 2017, 23:18:34 »
Našel jsem jeden konektor z minulosti (kupovaný v TS Bohemia), který má 3 zoubky.

Chybí mi už jenom jeden.

Lze z již použitého konektoru vytvořit nový - k dalšímu použíti?

Lol Phirae

« Odpověď #38 kdy: 23. 06. 2017, 23:20:36 »

Ne. Pro lidi, co zkurvěj za den pytlík konektorů, jsou určený keystone.

ghul

« Odpověď #39 kdy: 23. 06. 2017, 23:38:11 »
Jako ono to jde, ale bude za tím hodně hodinářské práce :D Lehčí by bylo ty zbývající kablíky opatrně odizolovat a napájet na ten kabel.
Už jsem nakrimpoval nespočet koncovek, dokonce i lankové na drát té nejlevnější CuAl číny, když nebylo a musel jsem měnit pouze jeden, který měl nějaký binec na hnědém kontaktu a po zastrčení se nedotýkal. Fakt nechápu, co tam s tím provádíte.

Lol Phirae

« Odpověď #40 kdy: 23. 06. 2017, 23:47:38 »
Fakt nechápu, co tam s tím provádíte.

« Odpověď #41 kdy: 24. 06. 2017, 00:15:03 »
Má to málo zoubků, takže je to pomalé... už se těším na další level.

Fakt nechápu, co tam s tím provádíte.

„Řemeslo se naučí každý. Umění nikdo.“
„Jednoduchost je nejvyšší úroveň sofistikovanosti.“
- Leonardo Da Vinci

Test0

« Odpověď #42 kdy: 24. 06. 2017, 01:35:20 »
Drát zakoupený na Aukru, tak i druhý léta fungující kabel (1Gb/s) jsou typu drát (solid):

Rj45 zástrčky zakoupené na Aukru jsou hned první obrázek:
Rj45  u druhého léta fungujícího kabelu (1Gb/s) jsou třetí obrázek:

Test0

« Odpověď #43 kdy: 24. 06. 2017, 03:13:26 »
Vzal jsem starý nepoužitý cat5e kabel. Nasadil na něho konektory z Aukra (podle normy T-568B, obě dvě strany jsou stejné).

Nejdříve začal blikat zeleně (3x přerušovaně), potom (asi za 10 sekund) začal blikat pouze červeně.

Takže už to začíná být jasné, že zakoupené konektory z Aukra způsobují celý problém s omezenou rychlostí.

Lol Phirae

« Odpověď #44 kdy: 24. 06. 2017, 04:44:39 »
Vzal jsem starý nepoužitý šroub M4. Nasadil jsem na něj matici M6 z Aukra.

Matice vůbec nedržela a upadla.

Takže už to začíná být jasné, že zakoupené matice z Aukra způsobují celý problém.

Kurvy šikmovoký!!!

;D ;D ;D :o :o :o  ::) ::) ::)