Dakujem velmi pekne vsetkym za odpovede.

Na tu jednicku som prisiel prave vdaka prednaskam. 3ka som vedel, ze asi bude skor blbost, no nebol som si isty 2kou. Mimochodom aspon jedna odpoved musi byt spravna. Fakt dakujem velmi pekne, a keby sa este niekto nasiel, kto by mi pomohol s dvoma otazkami, tiez tykajucimi sa databaz, bolo by to skvele. Chcem sa len uistit, ci to je spravne.
Mame entitne typy STUDENT a PREDMET. Znamku udelenu pri skuske z daneho predmeu danemu studentovi budeme na urovni konceptualneho modelu modelovat:
A: Samostatnym entitnym typom
B: Atributom entitneho typu STUDENT
C: Atributom vztahu medzi entitnymi typami PREDMET a STUDENT
D: Atributom entitneho typu PREDMET
E: Inak
Tu to podla mna staci atribut v PREDMETe, cize D, nie?
Mame zadanu relaciu tvorenu spojenim dvoch tabuliek T1 a T2. Primarny kluc tabulky T1 je reprezentovany atributom PK, odpovedajuci cudzi kluc tabulky T2 je reprezentovany atributom FK. Definicia referencnej integrity zaisti, aby pri zmene hodnoty primarneho kluca tabulky T1 doslo aj k prislusnej zmene hodnoty cudzieho kluca tabulky T2.
A: je vlastnostou primarneho kluca, a teda je sucastou definicie tabulky T1
B: je vlastnostou cudzieho kluca, a teda je sucastou definicie tabulky T2
C: vzhladom k tomu, ze je vlastnostou paru tabuliek T1 a T2, nemoze byt sucastou definicie jednotlivych tabuliek T1 a T2
Tuto si nie som vobec isty, s databazami som doteraz na bakalarskom studiu do styku nedosiel, a tieto otazky v prijmackach nie su pre mna velmi jednoduche. Ale dal by som C.
Dakujem este raz velmi pekne vsetkym za ochotu. Ak by ste mi pomohli este s tymto, boli by ste fakt skveli