Externí GPU box: limity zpětného přenosu obrazu

dollar

Externí GPU box: limity zpětného přenosu obrazu
« kdy: 14. 06. 2017, 00:26:55 »
Zajímalo v návaznosti na předraženost externích gpu boxů, (1)jak je to s kapacitou přenosového kanálu , jelikož musí zpět do notebooku poslat obrazová data a (2) ty posléze musí se dostat (nejspíš přes interní grafiku) do interního displeje.
Používá se nějaká komprese?

Vychází mi například pro 4K@60x8bitx3= 11.5Gbps. Navíc to PCIE (ať je to přes mini pcie, express card, thunderbolt 2,3) musí zvládnou i co se týče latence, duplexu a nějakého zapouzření paketů.

Co se stane, pokud tedy přenosová kapacita nebude stačit? Bude se to nějak sekat nebo se to rozpadne? Navíc hraje roli i to, že když uvažuju Thunderbolt 2, který má 20 Gbps, ale podle mě je to 10 a 10 pro oba směry.

Kolik tak může být bitrate dat směrem z notebooku směrem do grafárny  když budu mít zobrazený příkazový řádek, shell nebo plochu a když bude přehrávat 4K video a ne bo když budu hrát nejnovější 3D hru?

« Poslední změna: 14. 06. 2017, 11:28:10 od Petr Krčmář »

Josef

Strucne receno eGPU se da zapojit dvema zpusoby:
1) monitor pichnes do grafiky v boxu a tedy neresis Thunderbolt jinak nez jak prodlouzeni pci zbernice.
2) vyuzivas monitor notebooku, tehdy se obraz vygeneruje v externi grafarne a posila pres TB ekvivalentne jako pres Display Port. TB2 bohate staci protoze je rychlostne nad 4K DP signalem. TB3 stiha i 5K nebo 2x 4K ale takovej notas neni :-)

V pripade 1) nemas zadny straty a je to ekvivalentni k zapojeni grafarny do motherboardu.
V pripade 2) je nejaka rezie na konverzi a ztrata je zhruba kolem 10-15% frejmu. To jestli zenes pres kabel video, 2d obraz nebo 3d hru je uplne jedno, proste posilas data pro displej.

Ondra.

Re:Externí GPU box: limity zpětného přenosu obrazu
« Odpověď #3 kdy: 14. 06. 2017, 12:15:03 »
No ve zkratce, cim silnejsi karta, tim vetsi fps drop, protoze potrebuje vetsi bandwidth... Performance drop u externiho monitoru ~20% u interniho ~20-50%. Takze idealne si koupit kartu, ktera je dost silna na to, aby i po dropu se to dalo hrat, ale neni zbytecne moc silna a  nestala moc penez. Doufam, ze ti jsou me hrabeci rady k uzitku ;)

Josef

« Odpověď #4 kdy: 14. 06. 2017, 12:26:45 »
Ono porad nejlevnejsi vyjde Playstation nebo Xbox :-) Takze pokud konzole pokryvaji vase oblibene hry tak neni co resit.

David

« Odpověď #5 kdy: 14. 06. 2017, 17:53:30 »
Ono porad nejlevnejsi vyjde Playstation nebo Xbox :-) Takze pokud konzole pokryvaji vase oblibene hry tak neni co resit.

Muzete mi prosim doporucit vhodnou konzoli na akceleraci vypoctu v Tensorflow/Keras pomoci GPU?

Ondra.

« Odpověď #6 kdy: 14. 06. 2017, 19:55:29 »
Tak vono to jde, farma PS2/3 se da pouzit i jako superpocitac, ale nevim jestli to stoji za tu namahu...

Josef

« Odpověď #7 kdy: 14. 06. 2017, 20:16:36 »

Muzete mi prosim doporucit vhodnou konzoli na akceleraci vypoctu v Tensorflow/Keras pomoci GPU?

Vasi oblibenou hru Tensorflow konzole v portfoliu nemaji a tedy vy musite neco resit. Pro zbytek lidstva ta odpoved staci.

m

« Odpověď #8 kdy: 14. 06. 2017, 20:48:38 »
Tak vono to jde, farma PS2/3 se da pouzit i jako superpocitac, ale nevim jestli to stoji za tu namahu...

ne nejde, za prve obe jsou uz vykonnove dost mimo a za druhe u PS3 to stejne SONY zatrhla ( duvod podpory byla stejne pouze danova optimalizace)

Cek

« Odpověď #9 kdy: 15. 06. 2017, 11:27:45 »

Co treba si na to poridit odpovidajici HW, tedy pravdepodobne desktopovou stanici? Resit tohle na nejakym ultraNB mi prijde jako naprosta zhuverilost....poridte si ten desktop a vzdalene pripojeni k nemu, pokud nutne musite delat z toho NB.