Firmy skutečně akceptující home office

Petr

Firmy skutečně akceptující home office
« kdy: 29. 05. 2017, 23:59:34 »
Zdravím,

za posledních 5 let jsem prošel jako seniorní javista několik firem, na pohovorech jsem se vždy ptal na home office a bylo mi odpovězeno že "po domluvě je to možné", bohužel skutečnost byla jiná a z oné domluvy se vyklubalo "to u nás neděláme" nebo "výjimečně, když ti domů přijde opravář".

Nemáte tip na nějakou firmu v Praze, která po zapracování akceptuje home office alespoň tak 2x týdně?

Díky
« Poslední změna: 30. 05. 2017, 08:31:27 od Petr Krčmář »

dum

Re:Home Office
« Odpověď #1 kdy: 30. 05. 2017, 03:46:14 »
trask

qwertz

Re:Home Office
« Odpověď #2 kdy: 30. 05. 2017, 06:58:42 »
dělám pro zaměstnavatele, nad kterým osazenstvo rootu roky ohrnuje nos. (neni z prahy, nebudu uvadet).

Home office mám prakticky neomezene, dle libosti.

Napr. v létě (cervenec + srpen) jsem byl v práci 2x. (plus 14 dni dovolene) :-D

Martin

Re:Firmy skutečně akceptující home office
« Odpověď #3 kdy: 30. 05. 2017, 11:52:47 »
3x týdně WFH, ve smlouvě mám 1x týdně, zbytek je individuální domluva s managerem (bonus). Opět Brno.

jpu

« Odpověď #4 kdy: 30. 05. 2017, 12:34:23 »
Zdravím,

za posledních 5 let jsem prošel jako seniorní javista několik firem, na pohovorech jsem se vždy ptal na home office a bylo mi odpovězeno že "po domluvě je to možné", bohužel skutečnost byla jiná a z oné domluvy se vyklubalo "to u nás neděláme" nebo "výjimečně, když ti domů přijde opravář".

Nemáte tip na nějakou firmu v Praze, která po zapracování akceptuje home office alespoň tak 2x týdně?

Díky
dufam, ze si potom z takej firmy odisiel. HO je fajn vec. Nepochopim, preco niektore firmy maju s tym problem. Asi vypeceni manazeri potrebuju mat vsetkych zavretych v open-space.

Petr

« Odpověď #5 kdy: 30. 05. 2017, 13:04:14 »
Zdravím,

Díky
dufam, ze si potom z takej firmy odisiel. HO je fajn vec. Nepochopim, preco niektore firmy maju s tym problem. Asi vypeceni manazeri potrebuju mat vsetkych zavretych v open-space.

Prave o tom uvazuji, v nynější firmě mě totálně vypekli a v té předchozí nabízí jako bonus 10 dnů HO ročně  >:(

rh

« Odpověď #6 kdy: 30. 05. 2017, 13:17:29 »
Red Hat. Neni v Praze, ale u HO je to jedno. Za posledni rok jsem byl v officu 2x - jednou kvuli vanocni party a podruhe kvuli teambuildingu.

hurvajs

« Odpověď #7 kdy: 30. 05. 2017, 18:01:10 »
...Nepochopim, preco niektore firmy maju s tym problem. Asi vypeceni manazeri potrebuju mat vsetkych zavretych v open-space.
důvod je jednoduchý - je plno lidí, kteří toho zneužívají, resp. je jich většina. Musím, ale podotknout, že jsem se v podstatě setkal se stejným přístupem, jako tazatel. Až když jsem se začal ohánět výpovědí, tak to najednou šlo. Stejně jsem ale odešel... ;-)

Ono to také souvisí s tím, jak jsi zamestnán. Na HPP si pravidelný HO nedokáži moc představit, jako kontraktor / na IČ ano. Ale záleží na firmě.

Moje firma tu byla už jmenovaná, 3x úplný HO, 2x až 1x týdne schůzka se šéfem a kolegy tak na 3h (pak HO).

M.

« Odpověď #8 kdy: 30. 05. 2017, 18:35:14 »
Nu, pokud jsem postřehl, tak takové IBM v USA vyhlásilo s velkou slávou zánik HO a kdo nebude chtít zpět do officu, tak dostane výpověď? Že HO narušuje komunikace a sdílení a zachování vědomostí.

Naštestí to řešit nemusím, mám HO, do firmy cca 1x za měsíc-dva (k tomu židli/kancl ve dovu pobočkách, kdybych chtěl přijít), malá firma v okresním chcíplém městě (dělám něco jako DevOps).
Kolega od nás jde teď do firmy o dvě ulice vedle, také fasuje rovnou úplný HO (web developer).

Takže asi se najít dá, ale souhlasím s tím, že strach ze zneužívání je patrný.

qwertz

« Odpověď #9 kdy: 30. 05. 2017, 18:59:57 »
Ono to také souvisí s tím, jak jsi zamestnán. Na HPP si pravidelný HO nedokáži moc představit, jako kontraktor / na IČ ano. Ale záleží na firmě.

Je to jednoduché. Např. když kolegové nesedí ve stejném kanclu/budově, případně jsou rozházení po světě, jaký je rozdíl sedet za stolem přiděleným zaměstnavatelem nebo někde na pláži? Dokud máte internetovou linku tak žádný.

HO funguje, když není manager idiot. Jediné objektivní kritérium je odvedená práce + spokojenost zákazníka. Zbytek je zbytečné a ve své podstatě kontraproduktivní se vůbec zabývat.

TJK

« Odpověď #10 kdy: 30. 05. 2017, 19:37:14 »
Otazka byla na zamestnavatele. Ja delal kdysi v HP (Hewlett Packard :-) v Praze. Home office dle libosti, v dobe chripek klidne 2-3 tydny doma, vyhnul jsem se verejne doprave. Kolega bydlel dal od Prahy a mel Home office nepretrzite a objevil se tak 2x rocne na nejake spolecne akci, nebo vyzvednout stravenky :-) Nicmene jsme meli dobre manazery. Nekteri manazeri z jinych tymu neumeli zorganizovat praci a jednat s lidmi a meli tak akorat blbe pindy kolem home office, asi se sami doma flakali a "podle sebe soudim tebe" to svym podrizenym nedovolovali.
Takze pri pohovoru je dobre si popovidat i s nadrizenym a mit pripraveny treba plan, napr 3+2 (3 dny v office, 2 dny doma).

Lama

« Odpověď #11 kdy: 30. 05. 2017, 23:50:57 »
Jen poznámka, lépe se vyhazuje ten, koho téměř nevidíte a nemáte k němu žádný vztah. Ale je fakt, že toto asi ajťáky trápit nemusí.

j

« Odpověď #12 kdy: 31. 05. 2017, 01:29:34 »
... "po domluvě je to možné"...
ehm ... vis co je psano to je dano ... takze pokud chces homeoffice, dej si to jako podminku do smlouvy, klidne narovinu rekni, ze pozadujes 2-3 dny tydne a nech si tak napsat smlouvu.

Jinak je to v urovni stiznosti, ze k tem 10k zakladu slibovali 50k premii ...

Nepochopim, preco niektore firmy maju s tym problem.
easy ... managor nic neumi, nicemu nerozumi, kladivem si zpusobi smrtelny zraneni ... a jediny co jakz takz zvladne je ti stopovat, jestli sis odsedel svych 8 hodin. Ze uz 3 nedele nedelas vubec nic, na to nikdy neprijde.

Jedinej problem kterej s tim je, tak ze si zbytek rodinky dost casto odmita uvedomit, ze ted vazne nebudes resit ... vymenu zarovky/pribiti obrazku/... protoze ses v praci.

jpu

« Odpověď #13 kdy: 31. 05. 2017, 10:30:03 »
co myslite zneuzivanie v pripade HO? Flakanie sa? To sa da predsa aj v praci, kde si odsedite 8h a idete domov. Na HO vidim nevyhodu donutit sa pracovat. Ked ide clovek do kanclu, prinuti sa aspon vstat z postele, umyt sa, obliect sa. Ako vyhodu vidim klud od zbytocneho rozptylovania, ked nieco riesia kolegovia, alebo vola nejaky zakaznik. Detto v pripade nejakeho velkeho open-space. Vhodna alternativa mi pride 1-2x do tyzdna v kancli a zvysok HO, alebo 1-2x do kanclu za 2 tyzdne. Ja napr. pri svojej praci naozaj, ale naozaj nepotrebujem sediet v kancelarii, nakolko projekt apod. si riesim sam a nie som od nikoho zavisly. Zial, s HO pochodim len v pripade, ze potrebujem kvoli niecomu zostat doma :/.

PB

« Odpověď #14 kdy: 31. 05. 2017, 12:47:34 »

DATASYS.