Firmy skutečně akceptující home office

?

Re:Firmy skutečně akceptující home office
« Odpověď #15 kdy: 31. 05. 2017, 13:52:09 »
Tak HO mi naopak umožňuje čas efektivně využít. Pokud mám sedět osm hodin někde zavřenej, tak si dám hodně pozor abych neháhodou nedorazil dřív a neskončil o minutu pouději. Stejně tak si do poslední minuty vyberu všechny přestávky a ještě během pracovní doby budu vymejšlet, jak se zašít a kde se dá zdřímnout. Proč? Protože přidělený úkol je zpravidla realizovaný za zloměk pracovní doby a zbytek času je potřeba stejně nějak proflákat, tak proč být zbytečně produktivní. To bych taky mohl dostat přidáno (práci) nebo být propuštěn pro nadbytečnost.

U HO si jedu svým tempem, dám si kolik přestávek a jak dlouho chci a jediný co je pro mě důležitý je to, aby byla ta práce hotová.

Asi nemá cenu řešit HO, pokud bydlím ve stejném městě jako je firma. Pokud mám ale do kanclu třeba hodinu dojíždět a pak jezdit zase hodinu domů, tak má HO smysl. Zejména pokud v kanclu nemám o nic lepší vybavení než doma a na vše stačí počítač s internetem, případně ještě telefon.

Zabil jsem několik let v open space, většinu času nebylo co dělat ale vždy se našel managor co mu vadilo, že sem se vůbec zvednul ze židle, nebo že sem si otevřel jinou, než firemní stránku. To je potom totálně neefiktivní a demotivační, když člověk chodí jen vyměnit 8 hodin života za X Kč.

Technik

« Odpověď #16 kdy: 31. 05. 2017, 14:18:58 »
Spolu strávim na ceste do/z práce 20 hodín mesačne a prevozím 30% výplaty + zbytočne opotrebovávam súkromné auto. Home office by som bral, ale dalo by sa ho použiť len na polovicu práce. Reálne ho môžem použiť len na diaľkovú správu cez víkend, alebo keď si zoberem nejaké naše zariadenie na servis domov.

Pravda však je, že rodina to nepovažuje za prácu a každých 20 minút je to poď sem však len toto na minutu hento na dve ...

Petr

« Odpověď #17 kdy: 31. 05. 2017, 14:25:43 »
Asi nemá cenu řešit HO, pokud bydlím ve stejném městě jako je firma. Pokud mám ale do kanclu třeba hodinu dojíždět a pak jezdit zase hodinu domů, tak má HO smysl. Zejména pokud v kanclu nemám o nic lepší vybavení než doma a na vše stačí počítač s internetem, případně ještě telefon.

To je přesně můj případ ale jsem na tom ještě hůř. 10 let už dojizdim do práce 60 kilometru, když to nesedne jsou to za den i 4 hodiny. Ve 25 mě to nevadilo, užil jsem si klídek ve vlaku, ale jak stárnu začínám byt z te cesty unavenej, dorazim domu v 7 s jazykem na veste a za 12 hodin už zase vyrážím. Navíc děti mi stárnou a já na ne nemám čas, proto jsem založil toto vlákno. Pokud mate vic tipů budu moc rad. Díky.

jpu

« Odpověď #18 kdy: 31. 05. 2017, 14:29:18 »
to s rodinou, s tym sa da suhlasit. niektora rodina to berie tak, ze vsak clovek je doma, moze si odbehnut. nevnimaju to tak, ze clovek moze pracovat aj z ineho miesta ako z kancelarie. mal by sa zacat viac presadzovat HO, a ak to firma na pohovore ponuka, tak to aj dodrzat a nie sa vykrucat potom.

Fanous

« Odpověď #19 kdy: 31. 05. 2017, 15:15:41 »

Já jsem se kdysi zařekl, že cesta do práce mi nesmí zabrat více než 30 minut. Prosedět v dopravním prostředku denně delší čas mi přijde naprosto neproduktivní.
Buď home office, nebo stěhování za prací případně práce v místě bydliště, ale rozhodně ne ztrácet čas na kolech...

Cek

« Odpověď #20 kdy: 31. 05. 2017, 17:27:33 »

Já jsem se kdysi zařekl, že cesta do práce mi nesmí zabrat více než 30 minut. Prosedět v dopravním prostředku denně delší čas mi přijde naprosto neproduktivní.
Buď home office, nebo stěhování za prací případně práce v místě bydliště, ale rozhodně ne ztrácet čas na kolech...
To by v Praze museli mit Homeoffice snad uplne vsichni :-)))))

Jenda

« Odpověď #21 kdy: 31. 05. 2017, 19:20:47 »

Já teda z Pankráce zvládnu za půl hodiny dojet po většině Prahy. Centrum celé určitě + okrajové čtvrti co nejsou na kopci. Kdybych měl elektrokolo, tak bych podle mě dokázal držet cestovní rychlost 20 km/h a kopce neřešit, tj. pokryju okruh 10 km. (na normálním kole zvládnu cestovní rychlost v běžném provozu 20 km/h s vyplazeným jazykem a o něco méně když se nechci zpotit)

klw

« Odpověď #22 kdy: 31. 05. 2017, 20:22:19 »
On je také při cestování rozdíl, jestli strávit 30 minut v kolonách ve městě (případně bez auta v mastné tyči), nebo sice něco přes hodinu, ale po rovné široké rychlé silnici mimo město a prakticky bez provozu. To druhé je podle mě mnohem snesitelnější, proto jsem si to také vybral. Člověk si při tom psychicky odpočine, je to takový druh relaxace.

Meh

« Odpověď #23 kdy: 31. 05. 2017, 20:35:09 »

Já teda z Pankráce zvládnu za půl hodiny dojet po většině Prahy. Centrum celé určitě + okrajové čtvrti co nejsou na kopci. Kdybych měl elektrokolo, tak bych podle mě dokázal držet cestovní rychlost 20 km/h a kopce neřešit, tj. pokryju okruh 10 km. (na normálním kole zvládnu cestovní rychlost v běžném provozu 20 km/h s vyplazeným jazykem a o něco méně když se nechci zpotit)

Pankrac je ovsem pobliz stredu, z okraje uz toho tolik nepokryjes, pricemz muzeme jen spekulovat, jak jsou geograficky rozlozena pracovni mista a sidla, a jak jsou propojena, tj. kolika ruznymi zpusoby a trasami se lze dostat tam a zpet, a to s prihlednutim k mzde a nakladum (clovek s minimalni mzdou autem proste dojizdet nemuze).
Napr. pokud lide bydli v Chuchli, ale pracovni mista jsou na Pankraci, maji docela problem, a to i pres to, ze vzdusnou carou to je mene nez 10km. Na kole to neudychaji, MHD to nestihnou a autem jen pokud neni rozkopany barandak/nehoda.

« Odpověď #24 kdy: 31. 05. 2017, 21:51:22 »
Pokud mate vic tipů budu moc rad. Díky.
Jsme na IT serveru takze budu predpokladat, ze delas v nasem oboru: co ti kurva fix dozadeke brani v tom abys nebyl vecnej lenoch co ma rad svoje zaprdeny mistecko? Co se ti jako muze stat horsiho nez ze si najdes lepsi praci?
Děkuji za možnost editace příspěvku.

« Odpověď #25 kdy: 31. 05. 2017, 21:54:18 »
Člověk si při tom psychicky odpočine, je to takový druh relaxace.
Ceska silnice v roce 2017 jako relaxace? oukej, je to tvoje volba. Ja jsem z tech ridicu vzdycky jen na nervy. Bud je to zdrzovac ve fabce s kloboukem kterej to mezi obcema na rovince masti tech svych 70 nebo naopak dement v passatu jehoz heslem je "(dvojita) cara neni zed" a pojem bezpecna vzdalenost nezna.
Děkuji za možnost editace příspěvku.

klw

« Odpověď #26 kdy: 31. 05. 2017, 22:36:47 »
Člověk si při tom psychicky odpočine, je to takový druh relaxace.
Ceska silnice v roce 2017 jako relaxace? oukej, je to tvoje volba. Ja jsem z tech ridicu vzdycky jen na nervy. Bud je to zdrzovac ve fabce s kloboukem kterej to mezi obcema na rovince masti tech svych 70 nebo naopak dement v passatu jehoz heslem je "(dvojita) cara neni zed" a pojem bezpecna vzdalenost nezna.

Tohle jsou ale typické příklady "víkenďáků". Jízda v pracovní dny mimo hlavní dopravní špičku, a hlavně po jiných cestách než z/do Prahy, je trochu o něčem jiném.

akoze

« Odpověď #27 kdy: 31. 05. 2017, 22:50:15 »

Pravda však je, že rodina to nepovažuje za prácu a každých 20 minút je to poď sem však len toto na minutu hento na dve ...

Presne kvoli tomuto som si vzdy po nejakej dobe prace z domu nasiel kancel. Vypadnut z dohladu. Mozem premyslat pracovat ci oddychovat bez stresu z toho aby som na kazde moje "teraz nemam cas" nepocul provokativne "ved zase nic nerobis".

?

« Odpověď #28 kdy: 01. 06. 2017, 09:33:15 »
Ale on HO není jen o tom, že musíte sedět doma v kuchyni s laptopem, mít děti na klíně, a ještě přitom vypomáhat ženě s domácností. Jde o tu svobodu, že nejste někde v kanclu. Klidně se můžete po snídani sebrat a práci si vzít třeba do parku či do kavárny. Na oběd se můžete klidně stavit doma. Pochopitelně pokud to povaha práce (stačí PC + telefon + internet) umožňuje.

Cek

« Odpověď #29 kdy: 01. 06. 2017, 09:51:42 »
Ale on HO není jen o tom, že musíte sedět doma v kuchyni s laptopem, mít děti na klíně, a ještě přitom vypomáhat ženě s domácností. Jde o tu svobodu, že nejste někde v kanclu. Klidně se můžete po snídani sebrat a práci si vzít třeba do parku či do kavárny. Na oběd se můžete klidně stavit doma. Pochopitelně pokud to povaha práce (stačí PC + telefon + internet) umožňuje.

Problem je, ze ve chvili, kdy ta manzelka a deti jsou, to vetsinou tak krasne idealne nevypada:), a ta svoboda vyrazit do kavarny nebo parku tak uplne nefunguje. Vetsinou se k tomu ta manzelka nestavi uplne pozitivne ;-)