Tak HO mi naopak umožňuje čas efektivně využít. Pokud mám sedět osm hodin někde zavřenej, tak si dám hodně pozor abych neháhodou nedorazil dřív a neskončil o minutu pouději. Stejně tak si do poslední minuty vyberu všechny přestávky a ještě během pracovní doby budu vymejšlet, jak se zašít a kde se dá zdřímnout. Proč? Protože přidělený úkol je zpravidla realizovaný za zloměk pracovní doby a zbytek času je potřeba stejně nějak proflákat, tak proč být zbytečně produktivní. To bych taky mohl dostat přidáno (práci) nebo být propuštěn pro nadbytečnost.
U HO si jedu svým tempem, dám si kolik přestávek a jak dlouho chci a jediný co je pro mě důležitý je to, aby byla ta práce hotová.
Asi nemá cenu řešit HO, pokud bydlím ve stejném městě jako je firma. Pokud mám ale do kanclu třeba hodinu dojíždět a pak jezdit zase hodinu domů, tak má HO smysl. Zejména pokud v kanclu nemám o nic lepší vybavení než doma a na vše stačí počítač s internetem, případně ještě telefon.
Zabil jsem několik let v open space, většinu času nebylo co dělat ale vždy se našel managor co mu vadilo, že sem se vůbec zvednul ze židle, nebo že sem si otevřel jinou, než firemní stránku. To je potom totálně neefiktivní a demotivační, když člověk chodí jen vyměnit 8 hodin života za X Kč.