To jako fakt ta ironie nešla poznat?
to byo na steva voe
Tak zkus necitovat můj příspěvek, když na něj nereaguješ.
nejnovější MacBooky Pro jsou vyloženě dokonalé stroje
To tedy jsou, tenhle prispevek pisu prave na nem. Oproti predsle generaci mam procak s polovicnou watazi (15W) a o 25% nizsim taktem a je to stejne vykonny. Takze si u Apple mohli dovolit luxus vyhodit ctvrtinu baterky, snizit hmotnost a zmensit rozmery. Cele to jeste taha pekelne rychle SSD. I ta nova klavesnice je brutalne navykova. Proste neni co resit, lepsi masinu za dane penize na programovani nesezenete. Navic je tu moznost bootnout bez problemu vsechny podstatne OS - mac/win/lin. Kdo by to ale delal, macOS staci na vse. Takze poprosim zdejsi hatery se probudit s vlkeho sna ze s linuxu nekdy bude dobrej desktop a windowsakum snad uz ani nic rikat neni treba.
Jo, hlavně ten TouchBar místo funkčních kláves jsou vyloženě přínos k produktivitě! (a model bez něj má tuším slabší grafiku a hlavně chudší konektivitu) A ano, kompatibilita je přímo ukázková!
Klávesnice je subjektivní, více mi seděly dřívější modely. První generace těch motýlkových switchů byla otřesná, resp. psalo se mi na ní všelijak jen ne pohodlně. Nejnovější Pro už jsou o poznání lepší, ale od stroje za tolik peněz fakt nechci kompromisní klávesnici.
Takže dokonalý jak pro koho (a to jsem ani nezmínil komponenty pájené na desku, lesklý displej, .... )
O touch baru jsem si myslel, ze je kokotina a ze to bude hrozny zlo, ktery budu muset trpet.
Ale nakonec pri praktickem pouzivani se to ukazalo jako neutralni nebo lehce kladna vlastnost noveho stroje.
Ono je to nakonec jedno, protoze fakt neznam nikoho, kdo by to myslel s javou vazne a koukal do 13 nebo 15 " monitoru.
Stejne skoncite u dvou externich monitoru, externi klavesnice a externi mysi, takze nejakej touchbar nikoho nezajima