Crystal Reports - označení duplicitních hodnot

NooN

Re:Crystal Reports - označení duplicitních hodnot
« Odpověď #15 kdy: 23. 05. 2017, 08:45:09 »
kdyz se na to podivate, uznejte ze namisto 2, kdybyb stalo 'duplicity of row 1' napriklad...ale to uz je kosmeticke...velice pomohlo i to co jste mi poradil....za to moc diky
Ty si musis ale uvedoit, ze duplicita znamena aj to, ze viac zaznamov moze opakovat 3,4,5....
Dalej ako vies ktory zaznam je v primarny a ktory duplicitny?

V reportovacich nástrojoch ide spravit vela veci, len ty si to musis vediet zadefinovat.... :( a za ten cas co ta tu sledujem som zistil, ze to je tvoj hlavny problem... :(

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: 23. 05. 2017, 09:04:28 »
Ty si musis ale uvedoit, ze duplicita znamena aj to, ze viac zaznamov moze opakovat 3,4,5....
Dalej ako vies ktory zaznam je v primarny a ktory duplicitny?
pokud nemas zajem konkretne poradit, prosim nevmesuj se.
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: 23. 05. 2017, 09:10:51 »
Hodte sem odpovidajici screenshot z designeru, aby bylo jasne co je header, detail a footer.
neni problem, jen bych rád, než to sem dám, zjistil co mi potlačuje duplicitu od chvíle, kdy jsem vše z details přesunul do headeru...
ani na jednom z polí,formulí, bloků není nastaveno 'supress if duplicates' a přesto to potlačí sousední duplikáty, duplikát o 3 řádky níže už to nechá.
Vesele, vesele do továrny dělník běží...vesele, vesele do továrny jde. Vesele se usmívá když mu soustruh zazpívá...vesele, vesele do továrny jde. Vesele si poskočí když se soustruh roztočí ...vesele, vesele do továrny jde.

NooN

« Odpověď #18 kdy: 23. 05. 2017, 09:29:40 »
pokud nemas zajem konkretne poradit, prosim nevmesuj se.
Ja sa ti snazim poradit, len ty sa nesnazis rozmyslat.

Ake symbolicke overenie:
Jaké zvíře se nachází ve slovním spojení „zrnko zelí“?:

ZAJDAN

• 2 092
    • Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: 23. 05. 2017, 13:41:42 »
Ja sa ti snazim poradit, len ty sa nesnazis rozmyslat.
ono to spis pusobylo jako kdyz jebnes decko sesitem po hlave a vyctes mu jeho problemy...
ano ja jsem pomalejsi, ale trpelivej a rad se necham poucit od zkusenych, jen proste uprednostnuju formu jako s detmi...nevycitat jim nic, nevyzvedavat jejich slabiny, byt k nim ochotny...pokud to nechci delat, nevyjadruji se vubec

qwertz

« Odpověď #20 kdy: 23. 05. 2017, 19:10:19 »
neni problem, jen bych rád, než to sem dám, zjistil co mi potlačuje duplicitu od chvíle, kdy jsem vše z details přesunul do headeru...
ani na jednom z polí,formulí, bloků není nastaveno 'supress if duplicates' a přesto to potlačí sousední duplikáty, duplikát o 3 řádky níže už to nechá.

Jestli koukám správně na ten obrázek, pak duplicitni je pozice 1+7 a 3+6, pričemž je sledována duplicita dle cerveneho pole (Command.Parameter). Zatím co některá ostatní pole se shodují.

Jestliže máte groupu dle Command.Parameter, pak hoďte do group headeru (nebo footeru, to je na vás) pouze toto pole, a všechny ostatní dejte do detailu. Mělo by to snad vyřešit to, že vám některé záznamy "chybí".