A pokud jde o přepisovací systémy
Ani ne, spíš mi šlo o nějaký aha moment - něco, nad čím bych si řekl "no ti jsou ale vykutálení, že tohle udělali pomocí gramatiky, to by mě nenapadlo!" Překlad adygejštiny není myslím úplně příklad problému, který by tady moc lidí trápil

Gramatiky se budou používat ke generování trénovacích dat.
Budou, budou... To mi připomnělo:
v budoucnosti se bude umění s technikou tak nějak harmonicky doplňovat – lyrickoepické verše pomohou při chemizaci likvidační praxe – periodická soustava prvků pomůže rozvoji impresionismu – na každém technickém výrobku bude zvláštní ploška, vyhrazená pro účinný estetický vjem – komíny atomových elektráren budou pomalovány našimi nejlepšími krajináři – dvacet tisíc mil pod mořem budou čítárny přístupné všem – diferenciální rovnice se budou psát ve verších – na střechách cyklotronů budou divadla malých forem – a v nich se budou recitovat diferenciální rovnice – tak nějak lidsky, ne?

Navíc, není to trochu zvláštní nápad, učit stroj rozpoznávat něco, co umím strojem generovat? Nemáme dostatek korpusů? (Nic o tom nevím, možná jsem úplně mimo, ale tohle mě teda nijak neohromilo

)