Ano, displej je uveden jako transreflexivní.
Mě by zajímala ta stavba displeje, pořadí prvků. pracuje se tam s nějak i s kruhovou polarizací nebo optickou jednosměrkou (známé jako faradayův jev)? nebo je to nějak primitivně, že prostě tam jsou částečně proupustné a částečně odrazivé materiály?
Podle mě tam nějaký switch, který přepíná zrcátko není, o tom jsem nikdy neslyšel a také jsem žádnou změnu mezi oběma stavy nepozoroval - převládá ta povaha displeje podle poměru jasu podsvícení a jasu osvícením zvenku
Ta šedost by tedy mohla výt vysvětlena tím, že reflexivní vrstva je před barevnou maskou, ovšem pak je tu problém s podstatou lcd displejů - že krystaly otáčejí polarizaci, pak by nemohl být černobílý, ale duhový v závislosti na natočení. A nebo je to blbá úvaha a právě díky tomu že jsou tam vždy subpixely r, g,b a displej je osvětlen nepolarizovaným světlem, se příslušené odražené paprsky pro r,g, a b vystředují a výsledek je černobílý? Mohu vyskoušet, když ten přímý zdroj světla zpolarizuji.
Kam se do LCD dává barevná maska (něco jako bayrova maska ale v uspořádání RGBRGB) mezi podsvícením a krystaly? hned za podsvícení nebo až za polarizér nebo až za tranzistory?
2) Nerozumím odpovědi Kita. Na co odpovídáš . Na něco v souvislosti s úhly a orientací zdroje,očí, displeje? Pozor, do hry ještě vstupuje rotační orientace, jako každý obvyklý LCD zobrazuje lineárně polarizovaný obraz (u notebooků obvykle 45°, 90, 0). U některých lesklých / dotykových to ale není pravda, tam je to dost neurčité, a závisí to i na úhlu pohledu, většinou je lineárně polarizovaný, ale na každém místě pod jiném úhlem.