Obrázky na iDnes.cz

idnes

Obrázky na iDnes.cz
« kdy: 19. 04. 2017, 09:43:32 »
ahoj,

uz dlhsiu dobu pozorujem na cca 90% clankoch na idnes.cz nasledovne:

ked v clanku kliknem na obrazok/fotku, dostanem sa do galerie - OK, funguje
v galerii sa mi ale obrazok nezobrazi, ale len "posuvniky obrazkov (sipky vpravo/vlavo)"
nasledne kliknem na link "nahledy", kde sa mi zobrazia miniatury
potom ked kliknem na niektoru miniaturu, tak sa mi zobrazi prislusny obrazok/fotka a vo vacsine pripadov potom sa mozem medzi fotkami pohybovat posuvnikmi, niekedy musim tento postup zopakovat, aby som mohol vydiet vsetky fotky.

stretli ste sa s tym niekto? bezim na kubuntu/FF52 + adblock plus + uBlock
skusal som aj vypnut ad blockery, sem-tam to bolo OK, ale nie v 100% pripadoch

ad blockery nemienim vypinat, za ten mozny "komfort" miu to nestoji:)
« Poslední změna: 19. 04. 2017, 10:05:59 od Petr Krčmář »

Lol Phirae

Re:obrazky na idnes.cz
« Odpověď #1 kdy: 19. 04. 2017, 09:54:15 »
+1, je to rozbitý.

Re:Obrázky na iDnes.cz
« Odpověď #2 kdy: 19. 04. 2017, 10:06:14 »
Není lepší to nahlásit někomu z iDnes než o tom debatovat na Rootu na fóru?

idnes

« Odpověď #3 kdy: 19. 04. 2017, 10:23:17 »

to ma samozrejme napadlo ako prve, ale zavrhol som to hned po tom, ako som si predstavil, ze im pisem, ze pouzivam ABP a nefunguje mi ich web. prve co mi napisu je, ze nech povolim reklamu a ako pisem, no way.

preto momentalne len zistujem podobne priznaky u dalsich userov s podobnym OS/browserom a kde inde by som to mal zistovat, ako na roote? tu je vysoka pravdepodobnost, ze tu stretnem prienik:

1) high tech skills
2) linux friendy
3) ABP users

P_V

• 227
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 19. 04. 2017, 10:37:04 »
Jelikož tu chybu pozoruju už delší dobu (ff, wokna, bez adblocku), a jelikož je idnes médium s hodně velkým množstvím čtenářů, kteří si toho taky museli všimnout, usuzuji, že je jim to u zadele a hlášení by spadlo do černé díry.

Prezdivka

« Odpověď #5 kdy: 19. 04. 2017, 10:42:21 »
Take si myslim, ze Root je natolik skvely, ze se zde da dobre diskutovat o cemkoliv, vcetne konkurencnich webu. Chapu pripominku pana Krcmare, ale z podobnych duvodu, ktere uzivatel "idnes" uvedl a jeste par dalsich, se s ni neztotoznuji.

Nicmene na druhou stranu, idnes je natolik "hazupodnohyklackoidni" a ideologicky ovlivneny web, ze je snad lepsi vzit tento problem s obrazky jako dalsi z duvodu, "proc tam nechodit". ;-) Mafra Vam timto a mnoha dalsimi kroky rika, ze o ctenare Vaseho typu proste a jednoduse nema vubec zajem, tak proc se tam cpat? :-)

Nobody (ten levej)

« Odpověď #7 kdy: 19. 04. 2017, 13:42:34 »
Potvrzuji, ze i mne to dela. A je jedno, zda z kompu s ADB, ci bez. A taky nezalezi na prohlizeci. Dela to nahodne.

Mirek

« Odpověď #8 kdy: 19. 04. 2017, 13:50:32 »
... ze pouzivam ABP a ...

Nepoužívej ABP.
https://riseup.net/pl/security/network-security/better-web-browsing#harmful-or-not-recommended

Jako argument proti ABP uvádějí "Adblock Plus used to be the best extension to block ads and tracking. However, now they run a bribery scheme where advertisers can pay to bypass their filters. Also, uBlock is better technology anyway."

Pokud mi nevadí to, co propadne, tak v používání ABP nevidím problém.

Lol Phirae

« Odpověď #9 kdy: 19. 04. 2017, 14:04:22 »
Pokud mi nevadí to, co propadne, tak v používání ABP nevidím problém.

Já ano. Nedávno jsem řešil u několika lidí, kterým jsem ABP kdysi v dobách dávno minulé slávy nainstaloval a dostalo se to do takového stavu, že na Googlu jim prakticky nefungovalo vyhledávání, jediné, co jim to cpalo, byly reklamy. Dost šok.

Po náhradě za uBlock Origin problém neprodleně zmizel.

« Odpověď #10 kdy: 19. 04. 2017, 14:22:29 »
ježiš hochu to je kničemu to nahlašovat línejm it flákačům to musíš nahlásit jejich šéfovi a uvidíš že to bude opravený vcukuletu  8) it jsou lenoši líný cokoliv dělat i když nepřímo okrádají svého majitele  8)
jestli bys to chtěl ještě zrychlit tak to nahlaš šéfovi jejich šéfa  8) nebo rovnou babišoj někde na něj mám číslo jestli chceš
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
8) 8) 8)  hoši víc jak 50% těch smajlů jsou v rámci gender equality příslušníci LGBDSM minority  8) 8) 8)
8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)

m.

« Odpověď #11 kdy: 19. 04. 2017, 15:31:26 »
nefunguje jim to, a vzhledem k tomu, ze to tak maj uz hodne dlouho, tak si myslim, ze jim je to uplne fuk.

bronz

« Odpověď #12 kdy: 19. 04. 2017, 16:03:46 »
je tam třeba laborovat hodně s nastavením ublock/adblock/umatrix. nevím přesně co, ale oni používají i png soubor se skriptem (A jiném mimetypem), snaží se odradit uživatele, kteří si dovolí používat adblock atd. tuším že je potřeba povolit nějaké css/js na doméně 1gr nebo im1

abcdef

« Odpověď #13 kdy: 19. 04. 2017, 17:35:14 »
Myslíš tento "obrázok" http://1gr.cz/js/uni/oldback/logo.png

Citace
Ověření:
Doplňte nástroj k vyhazování hlíny (l.p.ta)...:
Niečo pre javaman-a :D

m.

« Odpověď #14 kdy: 19. 04. 2017, 18:09:56 »
je tam třeba laborovat hodně s nastavením ublock/adblock/umatrix. nevím přesně co, ale oni používají i png soubor se skriptem (A jiném mimetypem), snaží se odradit uživatele, kteří si dovolí používat adblock atd. tuším že je potřeba povolit nějaké css/js na doméně 1gr nebo im1

Nefunguje jim to ani na strojich bez jakekoli blokace cehokoliv.