Nevím, zda to s tím souvisí...
Mám ADSL od T-Mobile, před pár dny to přestalo jít, 2 dny jsem (sporadicky - nemám tolik času) hledal, kde je co špatně, přehazoval modemy, ... Nakonec jsem zjistil, se v tom borci vrtali, ale nedali předtím vědět! Vyměnili zařízení v DSLAMu (jiný MAC), dostal jsem novou veřejnou 4 a nový prefix 6 (tzn. přečíslování vnitřní sítě, úpravy DNS). Ping mi stoupnul z 14 ms (do nix.cz) na 33(!), dle traceroute se to zpomaluje mezi mým routerem a prvním jejich zařízením.
Dále se zrychlil download (ten nepotřebuju) a zpomalil (jestli už to nerozesrali předtím) upload (ten potřebuju). Smlouva nesmlouva.
Když volal technik (řešení hlášené závady), řekl mi, že mění zařízení kvůli přechodu(?) k CETINu a zvýšení spolehlivosti(?). Na informaci, zda plánují využít celý upload v Annexu B (1,5 Mbit), případně po zrušení hlasového pásma upload Annexu M (3,5 Mbit), řekl, že se nic takového neplánuje. Mimoto přechod na VDSL pro mě může znamenat zpomalení, protože jsou tam nyní nasomrovaní všichni nově připojení, takže zůstat u ADSL.
Nestalo se někomu něco podobného?