Koupím PowerMac G5 (2x CPU)

Pavouk106

• 2 399
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
Re:Koupím PowerMac G5 (2x CPU)
« Odpověď #30 kdy: 18. 04. 2017, 14:25:04 »
Když mluvíte o sběratelských věcech, není to zasírání vlákna :-) Rád si počtu, že ve sběru starého "železa" nejsem sám. Navíc (jak tu píšou i další) - pokud se používá správný SW, tak to železo je často použitelné i v dnešní době.

Jak jsem už psal - po PowerMac G5 pokukuju kvůli architektuře a kvůli vzhledu. MacPro je na tom vzhledově víceméně stejně, ale chybí tam PowerPC, o které mi jde hlavně. "Našlápnutý" x86(_64) hardware už doma mám.

Pokud by tedy Michal2 pustil MacPro se zmíněnými parametry za 5 tisíc, tak se nejspíš taky domluvíme :-) Předpokládám ale, že má jinou představu o ceně. A nedivím se.

Macik

« Odpověď #31 kdy: 19. 04. 2017, 08:44:50 »
Tady fanousek staryho zeleza vytunil G3 na nejrychlejsi G3 na svete :) v podstate 4x lepsi nez original.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLzMzXb9q0EvoAGuMPTRlX5dXb4QhA0AiS

Behemot

« Odpověď #32 kdy: 02. 05. 2017, 19:55:33 »
Eště je zájem? Máme teďko asi pět kousků nebo tak nějak, i jeden G4 tuším. Nevím přesně stav a konfiguraci, zkusím ve čtvrtek mrknout, jestli nějaké naběhnou. Ale jsou komplet.

Petr

« Odpověď #33 kdy: 02. 05. 2017, 22:05:40 »
Dovolim si malou spekulaci: Vzhledem k bezpecnostnim problemum s Intelim AMT/ME postihujicim i zhruba 10 let stare CPU, bude o pocitace s temito i pro dnesni dobu celkem vykonymi PowerPC procesory treba jeste dost zajem.

Sadd

« Odpověď #34 kdy: 03. 05. 2017, 10:02:17 »
Eště je zájem? Máme teďko asi pět kousků nebo tak nějak, i jeden G4 tuším. Nevím přesně stav a konfiguraci, zkusím ve čtvrtek mrknout, jestli nějaké naběhnou. Ale jsou komplet.
Tož zájem by byl :)

« Odpověď #35 kdy: 03. 05. 2017, 11:21:15 »
Zalíbil se mi design skříně a podle mě by měl mít dost výkonu i na dnešní dobu (když nebudu mít otevřeno milion tabů s fejsbůkem a podobnýma JS věcma).
Problém je hlavně s tím, že na něm rozjedeš jenom hodně historický MacOS a tímpádem nebudeš mít ani aktuální aplikace. S nějakým Linuxem by ale normálně použitelný být mohl, akorát to je opravdu velký, těžký, hlučný a má velkou spořebu, což ti ale asi nevadí :)

To nadšení pro tu skříň chápu, je fakt pěkná.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: 03. 05. 2017, 11:28:24 »
Zalíbil se mi design skříně a podle mě by měl mít dost výkonu i na dnešní dobu (když nebudu mít otevřeno milion tabů s fejsbůkem a podobnýma JS věcma).
Problém je hlavně s tím, že na něm rozjedeš jenom hodně historický MacOS a tímpádem nebudeš mít ani aktuální aplikace. S nějakým Linuxem by ale normálně použitelný být mohl, akorát to je opravdu velký, těžký, hlučný a má velkou spořebu, což ti ale asi nevadí :)

To nadšení pro tu skříň chápu, je fakt pěkná.
OS X 10.5

« Odpověď #37 kdy: 03. 05. 2017, 11:41:18 »
OS X 10.5
...což by ani nevadilo, na Leopardu by se v pohodě fungovat dalo, ale ty aplikace jsou problém :( Dal jsem Linux i na single-core-intel Mac Mini, páč ani jako mediální centrum se to už dneska rozumně použít nedalo. S Linuxem bez problémů.

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: 03. 05. 2017, 12:40:56 »

podle mne a zde http://www.everymac.com/systems/apple/powermac_g5/specs/powermac_g5_1.6.html   PowerMac G5 (i tento nejstarsi) uz podporuje jen MacOS Classic mode coz je defacto virtualizace uvnitr Mac OS X (10.2 - 10.5 dle modelu) coz bude mit asi podstatny vliv na beh aplikaci v Mac OS (ztrata vykonu atd ..)

podle mne tyto stroje jsou dnes pouzivany zejm. temi co maji  zainvestovano do poradne draheho sw+hw (ruzne pridavne karty..) pro PowerPC CPU only a neslo prejit bezbolestne (bez dalsich extremnich vydaju) na Intel CPU

ti co obdobne investovali velke penize do MacOS sw+hw (karty ..) dnes musi bezet na
http://www.everymac.com/systems/apple/powermac_g4/index-powermac-g4.html
nebo dokonce
http://www.everymac.com/systems/apple/powermac_g3/index-powermac-g3.html

ktere umeji boot do MacOS

« Odpověď #39 kdy: 03. 05. 2017, 14:31:09 »
PowerMac G5 (i tento nejstarsi) uz podporuje jen MacOS Classic mode coz je defacto virtualizace uvnitr Mac OS X (10.2 - 10.5 dle modelu) coz bude mit asi podstatny vliv na beh aplikaci v Mac OS (ztrata vykonu atd ..)
A proč by měl chtít provozovat devítkové aplikace?!

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: 03. 05. 2017, 15:51:13 »
to je to zmateni kdyz pisete MacOS a myslite Mac OS X (leopard). MacOS pro mne znamena devitkou konce a pak az sierra

« Odpověď #41 kdy: 03. 05. 2017, 15:52:45 »
to je to zmateni kdyz pisete MacOS a myslite Mac OS X (leopard). MacOS pro mne znamena devitkou konce a pak az sierra
Ok, moje chyba. Nenapadlo me, ze by o devitce vubec nekdo dneska jeste uvazoval :)

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: 03. 05. 2017, 16:14:45 »
OS X je teď macOS (s malým m). Apple v tom nadělal brajgl...

Behemot

« Odpověď #43 kdy: 08. 05. 2017, 11:25:38 »
Tož zájem by byl :)
Ve čtvrtek jsem to bohužel nestih, přijel jsem až docela pozdě, tak snad to vyjde zítra.

petr

« Odpověď #44 kdy: 10. 05. 2017, 21:22:06 »
Našel jsem jednu G5ku na aukru. Jen pro původního tazatele to asi nebude, protože ta skříň podle fotek dost utrpěla.
http://aukro.cz/macintosh-g5-2ghz-i6807329790.html