Koupím PowerMac G5 (2x CPU)

petr

Re:Koupím PowerMac G5 (2x CPU)
« Odpověď #15 kdy: 13. 04. 2017, 07:12:06 »
On "m" asi nepochopil, že my tyto stroje kupujeme a provozujeme z podobných důvodů, jako si fanoušci starých aut kupují veterány. Věci jako výkon, spotřeba, emise, pohodlí atd. jsou při jízdě veteránem taky horší než u moderních aut, ale přesto jsou některá tato stará auta často i výrazně dražší než auta zcela nová.

balki

« Odpověď #16 kdy: 13. 04. 2017, 08:37:38 »
Spotřebu elektřiny u PC "pro zábavu" či "na vystavení" absolutně neřeším. Ty snad řešíš, kolik elektřiny Ti žere těžitko na stole nebo skleničky na víno?

Preco predpokladate, ze clovek je hromadic a naviac alkoholik? Pohare na vino su najzbytocnejsia vec, co clovek moze mat. A tak isto tazitko. Ked mam problem, ze mi lietaju papiere po byte, asi netreba hromadit papiere.

Pavouk106

• 2 399
    • Zobrazit profil
    • Můj blog
« Odpověď #17 kdy: 13. 04. 2017, 10:14:38 »
...
Preco predpokladate, ze clovek je hromadic a naviac alkoholik? Pohare na vino su najzbytocnejsia vec, co clovek moze mat. A tak isto tazitko. Ked mam problem, ze mi lietaju papiere po byte, asi netreba hromadit papiere.
Tady někdo zjevně nepochopil přirovnání. Sklenice na víno i těžítko mohou často být pouze estetickým prvkem v interiéru bytu.

Navíc. Ptáte se mě proč předpokládám ... a sám přitom ve své odpovědi podsouváte myšlenku "mám sklenice na víno = jsem alkoholik".

Rád bych vás požádal - pokud nemáte Power Mac G5 na prodej nebo alespoň osobní zkušenosti s jeho provozováním, pište své příspěvky do jiných témat. Díky.

balki

« Odpověď #18 kdy: 13. 04. 2017, 21:46:31 »
Rád bych vás požádal - pokud nemáte Power Mac G5 na prodej nebo alespoň osobní zkušenosti s jeho provozováním, pište své příspěvky do jiných témat. Díky.

To ozaj nemam, to je stary a neekologicky pocitac. Skusim teda pisat do inej temy, len si musim overit ze nie je o Power Mac G5.

Kolemjdouci

« Odpověď #19 kdy: 14. 04. 2017, 14:18:12 »
Známý před pár lety vzal bednu od G5, lehce ji ji poupravil (včetně nějakého drobného řezání) a dal do ní normální Intel-based vnitřnosti a měl z toho malý server s Debianem. Pro sběratele hereze, ale měl to v bedna, která se mu líbila :)

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: 14. 04. 2017, 14:39:22 »
Známý před pár lety vzal bednu od G5, lehce ji ji poupravil (včetně nějakého drobného řezání) a dal do ní normální Intel-based vnitřnosti a měl z toho malý server s Debianem. Pro sběratele hereze, ale měl to v bedna, která se mu líbila :)
  :o

nobody(ten pravej)

« Odpověď #21 kdy: 14. 04. 2017, 22:23:58 »
Preco predpokladate, ze clovek je [...] alkoholik? [...]
protoze se chovas jako vychlastanej nechapajici troska? ;)

to je stary a neekologicky pocitac
o ekologii toho asi moc nevis a jen pozujes, protoze zachrana neceho stareho znamena, NEzaneradit tim skladku, kde to bude dale zamorovat, NEkupovat novej stroj kterej neckdo musi NAVIC vyrobit a Xkrat doprovavat dily do fabriky, z te pak do skladu, z nich do mensich a postupne az do prodejny z ktere se to dopravuje zakaznikovi... tazeke tolik kolik mu to stare sezere na elektrine pri obcasnem pusteni navic nez neco noveho by se roky porad vyplaceno ekologicky pouzivat to stare....

dalsi veci co ti nedochazi je ze ne kazdej je hw-honka aby potreboval vykon nejnovejsich 128 jadovych CPU, nekdo s 10let starym CoreDuo CPU nema problem pouzit dnesni OS+SW+Sluzby a ma jeste hromadu reservy ve vykonu, stejne tak jednojadrovej Atom dokaze udelat spoustu prace pokud ho nepouziva hw-honka nebo par procent uzivatelu co ten vykon opravdu/realne potrebujou...

ale to co je NEJhlavnejsi, cele tohle vlakno, resp. to hlavni #0 je o sberatelskem kousku... ja mam treba Amigu 1200(stari 25let) s 50MHz CPU kartou a 16MB RAM(stari ~+20let) mam to take vyhodit protoze je to stare a pomale? nebo tu uz chapes ze jde o sberatelskej kousek za ~10000Kc kde je to vse irelevantni ;)

balki

« Odpověď #22 kdy: 15. 04. 2017, 00:44:07 »

o ekologii toho asi moc nevis a jen pozujes, protoze zachrana neceho stareho znamena, NEzaneradit tim skladku, kde to bude dale zamorovat, NEkupovat novej stroj kterej neckdo musi NAVIC vyrobit a Xkrat doprovavat dily do fabriky, z te pak do skladu, z nich do mensich a postupne az do prodejny z ktere se to dopravuje zakaznikovi... tazeke tolik kolik mu to stare sezere na elektrine pri obcasnem pusteni navic nez neco noveho by se roky porad vyplaceno ekologicky pouzivat to stare....

dalsi veci co ti nedochazi je ze ne kazdej je hw-honka aby potreboval vykon nejnovejsich 128 jadovych CPU, nekdo s 10let starym CoreDuo CPU nema problem pouzit dnesni OS+SW+Sluzby a ma jeste hromadu reservy ve vykonu, stejne tak jednojadrovej Atom dokaze udelat spoustu prace pokud ho nepouziva hw-honka nebo par procent uzivatelu co ten vykon opravdu/realne potrebujou...

ale to co je NEJhlavnejsi, cele tohle vlakno, resp. to hlavni #0 je o sberatelskem kousku... ja mam treba Amigu 1200(stari 25let) s 50MHz CPU kartou a 16MB RAM(stari ~+20let) mam to take vyhodit protoze je to stare a pomale? nebo tu uz chapes ze jde o sberatelskej kousek za ~10000Kc kde je to vse irelevantni ;)

Nie som hw-honka. Kupujem hw tak, aby mi dlhsie vydrzal. To znamena nekupovat zastarale haraburdie, ale kupit stroj s lepsimi parametrami nez tie, co su  priemer v case kupy. Tu amigu 10 tis kořun by som nebral, len by to chytalo prach. Ja mam radsej nieco, co sa da aj pouzivat. Haraburdie prenechavam hromadicom.  Ked uz tak radsej singerku po babke, na tej si aspon koselu usijem. Ale chapem, mali sme suseda, co si pred domom parkoval wartburga, nez mu ho policajti nakazali dat do srotu.

zboj

• 1 507
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 15. 04. 2017, 00:58:10 »

Svatá pravda, mám G4 na 667 MHz a šlape skvěle včetně Xcode atd., akorát jsem teda zvýšil paměť na maximum, což je v tomto případě 640 MB  ::) Můj hypernový MacBook Pro mající i7 s osmi vlákny a 16 GB se občas seká víc (vot těchňika...).

petr

« Odpověď #24 kdy: 15. 04. 2017, 12:39:21 »
Taky mám G4, ale na 1.3GHz s 512MB RAM. Je to iBook G4 kupovaný jako bazarovka za 3000,- Kč před 2 lety. Často na tom brouzdám po webu a poslouchám webový rádio. Je sice trochu těžší než dnešní notebooky, ale i když je ten počítač starší jak 10 let, baterka pořád ještě vydrží zhruba 3 hodiny provozu.

zen

« Odpověď #25 kdy: 15. 04. 2017, 13:15:05 »
Nebolo by lepsie nasetrit si na novy procesor par stovak EUR a kupit nieco co ma aspon 8 jadier a frekvenciu aspon 3.5 GHz lebo na tych predpotopnych starych sunkach mozte hrat ozaj len 15 rokov stare hry ako morrowind kde NPC vizeraju ako nafukovacie ance.

Lojza

• 672
    • Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: 15. 04. 2017, 16:08:36 »
nenutil bych mrtvyho kone behat .. ale jako vetes do vitriny ok ...

petr

« Odpověď #27 kdy: 15. 04. 2017, 19:26:02 »
Nebolo by lepsie nasetrit si na novy procesor par stovak EUR a kupit nieco co ma aspon 8 jadier a frekvenciu aspon 3.5 GHz lebo na tych predpotopnych starych sunkach mozte hrat ozaj len 15 rokov stare hry ako morrowind kde NPC vizeraju ako nafukovacie ance.

O to tu ale ani trochu nejde. Mám tu třeba 8 jádro se 48GB RAM a zapínám to méně často než tu G4-ku. Hry jsem hrál tak před 20 lety ještě na Atari ST (které tu pořád mám zcela funkční a připojené do sítě s přístupem na internet). Klasických nudných moderních PCček si užiju v práci.

Omlouvám se autorovi vlákna za off-topic.

Michal2

« Odpověď #28 kdy: 15. 04. 2017, 21:44:16 »
PowerMac nemam ale vali se mi tady late 2008 MacPro se dvema ctyrjadrovymi 2.8GHz procesory a 16GB RAM. Kdyby nekdo mel zajem - napiste.

BK

« Odpověď #29 kdy: 16. 04. 2017, 20:48:45 »
Mám powermac g3 (blue&white), hw už byl nefunkční, tak si ji teď upravuju pro matx desku. Ten počítač je nádherný, tak proto :) G5ku bych si taky koupil