Obtížnost VUT FIT vs. OI FEL ČVUT

Labrat

Re:Obtížnost VUT FIT vs. OI FEL ČVUT
« Odpověď #30 kdy: 28. 02. 2018, 11:48:43 »
Jinak pedagogové v důchodovém věku nejsou nic divného ani na Západě. Tam to obvykle funguje tak, že po životě stráveném praktickou prací v oboru jde člověk své znalosti a zkušenosti předávat mladým. Jiná situace samozřejmě je, pokud ten důchodce o praxi v životě nezavadil.
A když dotyčný přednáší algebraickou topologii nebo třeba chetitštinu, taky musí mít praxi? Praxe se přeceňuje, pedagog hlavně musí umět záživně učit tak, aby studentům něco zůstalo v hlavě.

L.

« Odpověď #31 kdy: 28. 02. 2018, 12:25:06 »
Připadá mi, že většinou nejsou ani na úrovni průmyslováků z dob, kdy mít doma 8bit byl luxus. (...) Když jsem vedl pohovory, zařazoval jsem i příklady z někdejších středoškolských učebnic. Jak je možné, že inženýři si na nich lámali zuby a ještě se pozastavovali nad obtížností? Něco je asi špatně.

Ano, špatně je to, že jsi nějak nepobral, že znát odpověď na otázku "co udělá strojový kód 4C 73 AB na procesoru 6502" už opravdu není potřeba.

Labrat

« Odpověď #32 kdy: 28. 02. 2018, 12:38:43 »
Připadá mi, že většinou nejsou ani na úrovni průmyslováků z dob, kdy mít doma 8bit byl luxus. (...) Když jsem vedl pohovory, zařazoval jsem i příklady z někdejších středoškolských učebnic. Jak je možné, že inženýři si na nich lámali zuby a ještě se pozastavovali nad obtížností? Něco je asi špatně.

Ano, špatně je to, že jsi nějak nepobral, že znát odpověď na otázku "co udělá strojový kód 4C 73 AB na procesoru 6502" už opravdu není potřeba.
Ale na x86 jo.

L.

« Odpověď #33 kdy: 28. 02. 2018, 13:19:07 »
Ale na x86 jo.

I na x86 jsem to naposledy potřeboval před dvaceti lety.

j

« Odpověď #34 kdy: 28. 02. 2018, 13:26:21 »
I na x86 jsem to naposledy potřeboval před dvaceti lety.
Takze se hrde hlasis k patlalum ktery koupej HW za par mega a pak se chodej na root ptat, proc jim to na tom nefunguje ...

A když dotyčný přednáší algebraickou topologii nebo třeba chetitštinu, taky musí mít praxi?...
Ano, musi, pokud nema, je jeho vyuka zcela 100% khovnu. Protoze vyuka cehokoli musi byt navazana na prakticke vyuziti. Nejlepsi pak jsou ucitele jazyku, kteri se nejsou schopni ve vyucovanem jazyce domluvit. A takovych je drtiva vetsina.

Labrat

« Odpověď #35 kdy: 28. 02. 2018, 13:30:26 »
A když dotyčný přednáší algebraickou topologii nebo třeba chetitštinu, taky musí mít praxi?...
Ano, musi, pokud nema, je jeho vyuka zcela 100% khovnu. Protoze vyuka cehokoli musi byt navazana na prakticke vyuziti. Nejlepsi pak jsou ucitele jazyku, kteri se nejsou schopni ve vyucovanem jazyce domluvit. A takovych je drtiva vetsina.
Jasně, pojede k Chetitům na Erasmus. To jako vážně???