Nový notebook, lehký, dlouhá výdrž, spolehlivý, do 30k

Re:Nový notebook, lehký, dlouhá výdrž, spolehlivý, do 30k
« Odpověď #30 kdy: 04. 05. 2017, 10:32:26 »
Já bych doporučil UX360

https://www.mironet.cz/asus-zenbook-flip-ux360cac4080t-133-fhd-touch-intel-core-m36y30-09ghz-4gb-512gb-ssd-win10-sedy+dp297288/

Ten laptop je fakt neskutečně lehký a tenký, 512GB SSD je super a hlavně je pasivně chlazený, což beru jako značný benefit. Linux lze ve VirtualBoxu, ale tak to je případ skoro všech ultrabooků.

Intel Core m3-6Y30

ucitel

« Odpověď #31 kdy: 04. 05. 2017, 10:47:46 »
Já bych doporučil UX360

Linux lze ve VirtualBoxu

Jo na 4GB RAM a s osekanym procesorem to bude zuzo :D Takhle panove vypadaji vyhozene penize v praxi.

kolemjdouci

« Odpověď #32 kdy: 04. 05. 2017, 19:03:25 »
ux od asusu jsem vyradil jen co jsem videl parametry :)
s touchpadem samozrejme umim, postevak je jedna z mala veci, ktera je na lenovu opravdu genialni - proste bez nutnosti sundavat ruce z klavesnice; thinkpad me zajimaji jen rady X, ted po prozkoumani jeste rady T :)
spatne zkusenosti s dellem latitude (model si nevzpomenu, bylo to E6 neco) - mel jsem problemy s grafickou kartou - proste nefungovala, nekolik diagnostik, vymena grafarny, vymena zakl. desky, vymeneny cely notebook a problem se opakoval, proste asi pokazena/vadna serie .. pak dlouho jine znacky, pak zase pokus o dell, problem s baterii nevyresen - porad mizela kapacita pred ocima, vymeneno jak baterie, tak oprava desky, pri pozadavku na vraceni penez bylo vyjadreni, ze je to opotrebenim a zaruka uz se na to nevztahuje (nerikam, ze to byla chyba dellu jako supportu) proste takove mam zkusenosti ja - dell ma super support, ale to ostatni je "upozadeno" dockovaci port je fajn, ten me tam laka :)
co se tyka uzivatele NBD - mohl by dat nejaky kontakt a pripadne lepsi cenu na neco ? :)
co se tyka prohozeneho fn a ctrl, tak s tim jsem nemel problem nikdy - budto se to dalo pozdeji prohodit v biosu, nebo se na to zvyklo - vzdalenost mezi klavesami je stejna a mechanicka pamet, kdyz tu klavesnici pouzivate (alespon u me) funguje
udelej si sam mi jako oprava nevadi, pokud je dobry navod a neni tam pristup jako k penezum (lepene atd)

kolemjdouci

« Odpověď #33 kdy: 04. 05. 2017, 19:06:12 »
a tenkost neni prvorada - je pro me dulezitejsi hmotnost a to aby to vydrzelo :)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #34 kdy: 04. 05. 2017, 22:47:41 »
Lenovo sracky kupuji bfucka s reklamou vymytym mozkem (samozrejme vyjma tech rad T a X, abych neurazil ;) ).
takze si jen nesnasenlive napsat to, ze nizka rada Lenova je spotrebni smecko, ale to plati i pro nizkou radu Dellu i HP, to jsi jaksi "zapomel" dodat ;)

kokoty co strkaj fn na misto ctrl uplne v levo dole bych nechal na hodne dlouho zavrit).
ja za kokoty povazuju ty co maji uplne vlevo dole CTRL, protoze tam byl od prvnich laptopu (=IBM) proste a jednoduse FN...
a nejvetsi kokot je pak ten co si neumi v biosu prepnout prohozeni CTRL a FN ;)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #35 kdy: 04. 05. 2017, 22:50:32 »
Já bych doporučil UX360 [...]
Linux lze ve VirtualBoxu, ale tak to je případ skoro všech ultrabooků.
pokud tim myslis ze nejde SSD sformatovat a nainstalovat tam (klidne s SecureBoot a v UEFI rezimu) bezne GNU/Linux distro jako Debian a/nebo Ubuntu, tak je to absolutni zkriplena sr&cka a nechapu jak by to mohl chtit clovek co chce dualboot a/nebo GNU/Linux proste nativne...

hoch

« Odpověď #36 kdy: 05. 05. 2017, 06:30:45 »
30k je docela dost, to uz budes mit velice slusny vykon. Zalezi jak narocne ulohy potrebujes. Sehnat by slo i neco za 10-15 (20) k.
Kokote, on chce notas za 30k. Co te zajima na co to chce. Proc mu predkladas sve domnenky?

hoch

« Odpověď #37 kdy: 05. 05. 2017, 06:36:23 »
Ten novy MS Surface bezi Windows10S - to je verze co umoznuje instalaci aplikaci pouze z Windows Store. A tam je velke h.vno. Linux na to nedas protoze ten bios bude zamcen sedmi zamky, drmkama, blobama a efinama. 999$ stoji jen zakladni verze se 4GB RAM, kdyz ho doplnis na srovnatelnou konfiguraci s Macbookem tak to mas nastejno. Paradoxne  macbook je univerzalnejsi protoze mas na vyber ze tri OS - osx/win/lin bez potizi.
Da se udelat update na pro a tam uz je mozny instalovat aplikace mimo store.

tdvorak

« Odpověď #38 kdy: 05. 05. 2017, 10:44:25 »
Řešil jsem právě podobnou situaci a nakonec vzal Thinkpad E470. Vím, že je to entry level řada, ale nenašel jsem v podstatě žádnou srovnatelnou alternativu s podobnými parametry za takovou cenu.

Proč jsem vybral právě takhle:
- i5 7200U Kaby Lake
- 14" Full HD IPS
- 8GB RAM + další slot volný
- Snadný přístup ke komponentám (3 šrouby), baterie se dá vyměnit
- Dobré recenze na klávesnici

Váha je poněkud horší oproti třeba Zenbooku od Asusu, pro moje použití to velkou roli nehraje. Jako OS na něj přijde Xubuntu.

Notebook + další 8GB RAM modul vyšel na celkem 776€ včetně daně (cca 20900 Kč).

df4024

« Odpověď #39 kdy: 05. 05. 2017, 13:20:49 »
ma to xiaomi tak spatnou klavesnici ?
nemel jsem moznost si ho osahat, tak se ptam .)

Jako u kteréhokoli jiného výrobce je potřeba to osahat, nejde jenom o klávesnici ale také touchpad a celkově o provedení konstrukce, jestli nevadí. Osobně na krátký prohmat klávesnice mi Xiaomi přišel stejně "dobrej" jako XPS od DELLu a ultrabooky od ASUSu (ux390ua). Určitě, pokud máš tu možnost, tak stojí za to se na nějaký podobný kousek dojet podívat.

« Odpověď #40 kdy: 05. 05. 2017, 18:19:06 »

Jako u kteréhokoli jiného výrobce je potřeba to osahat, nejde jenom o klávesnici ale také touchpad a celkově o provedení konstrukce, jestli nevadí. Osobně na krátký prohmat klávesnice mi Xiaomi přišel stejně "dobrej" jako XPS od DELLu a ultrabooky od ASUSu (ux390ua). Určitě, pokud máš tu možnost, tak stojí za to se na nějaký podobný kousek dojet podívat.

Tak to bych to zkusil "prohmátnout" ještě jednou. To Xiaomi je tragické, kdežto XPS i Zenbooky patří rozhodně k nadprůměru.

df4024

« Odpověď #41 kdy: 05. 05. 2017, 20:05:04 »

Tak to bych to zkusil "prohmátnout" ještě jednou. To Xiaomi je tragické, kdežto XPS i Zenbooky patří rozhodně k nadprůměru.

Asi jsem to napsal nešikovně, co jsem chtěl říci hlavně je, že je opravdu třeba si to osahat. :-)

PS.: Osobně mi tragický přišel XPS i zenbook. Jak jsem již psal, tak jsem skončil u Lenovo X260, kde ta klávesnice mi vyhovuje zcela nesrovnatelně lépe (ano jde o zdvih a tvar kláves). Ale to je jen můj konkrétní případ a pro tuto diskusi není nijak relevantní. :)

kolemjdouci

« Odpověď #42 kdy: 12. 05. 2017, 06:12:39 »
takze trosku popojedem :)
zjistil jsem jaka je tragicka reklamace u lenova (nevim, jestli se to tyka i rad T a X), ale Polske opravarenske centrum je v tomto unikatni...
takze koukam po dellu.
uvazuji o latitude
E7470
E7480
E7280
E7270
o rade xx70 uvazuji protoze se mi libi ten plnotucnej RJ 45 v tom pantu a napajeni zezadu; ma jeste port na dock
rada xx80 ma pokryplenej RJ45, ale vetsi vydrz (papirove- realita je otazkou), je lehci atd...nema dock port
ma usb C takze do budoucna je to mozna "lepsi"
planuju to mit zase "az do roztrhani"
je to soukroma koupe, ne na firmu/do firmy.
dokazu jako "bezny koncovy" uzivatel na linuxu vyuzit vice jadrovy procesor ? (jena z mala vyjimek, kde bych dal sanci 5470 - s procesorem i7-6820HQ - ostatni maji U...
diky za nazory

qwertz

« Odpověď #43 kdy: 12. 05. 2017, 07:03:45 »
Latitude.... vždyť to říkám od začátku! :-)

E7470 ovšem nemá USB-C thuderbolt/displayport, u E7480 vymenil ten vynikajici systém pantů za ten debilní kdy display rotuje za notebook (nelze otevrit 180 stupnu, nelze vzadu konektory).,

E5470 opet nema USB-C thuderbolt/displayport, E5480 jej uz ma a soucasne ma porad stejne panty a konektory vzadu. Podle me je E5480 jasna volba. (teda ja bych radeji 15" s numerickou klavesnici)

telbat

« Odpověď #44 kdy: 12. 05. 2017, 09:00:10 »