Ovládání-použití Android mobilu

Ovládání-použití Android mobilu
« kdy: 30. 03. 2017, 14:08:11 »
Ahoj, dotaz trochu mimo tema..
seslo se mi tu nekolik Androidich mobilu se stejnou diagnostikou - popraskany displej a tudiz vubec, nebo omezene ovladatelne. Jinak ale vse funguje.
Neresil nekdo mozne vyuziti treba jako fotoaparatu, 3G modemu, nebo jen posilani treba sms?
Odnest do srotu to muzu kdykoliv, ale treba fotky to dela paradni.
Marne cele dopoledne hledam, ale google vraci jen navody ja z nich vytahnout data - to nepotrebuju..
PMD85 -> Didaktik Gama -> PC XT -> ... x86/x51/ARM
Basic -> Turbo Pascal -> C++ -> Turbo ASM -> C# -> PHP -> Bash -> Go :-)

DW

Re:Ovládání-použití Android mobilu
« Odpověď #1 kdy: 30. 03. 2017, 16:16:42 »
Ak by si medzi nimi mal nahodou Note 4 a ma fakt len rozbity display tak by som ho kupil na nahradne diely...

nobody(ten pravej)

« Odpověď #2 kdy: 30. 03. 2017, 23:43:59 »
[...] Androidich mobilu[..] popraskany displej [...] omezene ovladatelne [...] fotky to dela paradni.
kdyz bys dokazal omezene zparovat BT, pripadne i bez touchscreen pres kabel/adb/remotescreen z PC, tak muzes pouzit za 1$ pro foceni BT tlacitko :)
http://www.ebay.com/itm/Wireless-Remote-Control-Bluetooth-Phone-Camera-Shutter-For-Selfie-Stick-Monopod-/152470344611

« Odpověď #3 kdy: 31. 03. 2017, 09:01:17 »
Přesněji řečeno displej má popraskané jen krycí sklo, takže nefunguje buď celá, nebo většina dotykové plochy. Jinak když si odmyslím "pavouka" zobrazení jede dobře.
A protože dotykový mobil se bez dotyku ovládá dost špatně, měl jsem na mysli něco jako flash/root přes kabel a ovládat příkazy. Napadá mě spousta využití, od pořizování snímků na kameru až po jednoduchý dashboard screen u serveru.
Android neznám, ale vychází z Linuxu, tak by se s ním snad mohlo jít nějak bavit přes konzoli...
PMD85 -> Didaktik Gama -> PC XT -> ... x86/x51/ARM
Basic -> Turbo Pascal -> C++ -> Turbo ASM -> C# -> PHP -> Bash -> Go :-)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #4 kdy: 01. 04. 2017, 03:04:30 »
Přesněji řečeno displej má popraskané jen krycí sklo, takže nefunguje buď celá, nebo většina dotykové plochy. Jinak když si odmyslím "pavouka" zobrazení jede dobře.
to nebude popraskane kryci sklo, ale touchscreen vrstva (ci jen jeji "kontakty"), mam nekolik zarizeni s popraskanym sklem, LCD funguje, ale vsude funguje kompletne i touchscreen, tedy mam na tom folii abych se neporezal ;)

A protože dotykový mobil se bez dotyku ovládá dost špatně, měl jsem na mysli něco jako flash/root přes kabel a ovládat příkazy. Napadá mě spousta využití, od pořizování snímků na kameru až po jednoduchý dashboard screen u serveru.
Android neznám, ale vychází z Linuxu, tak by se s ním snad mohlo jít nějak bavit přes konzoli...
no jak sem psal, muzes pouzit pres kabel z PC ADB tim lze instalovat programy, provadet unlock (v zavislosti na vyrobci/modelu), root muzes zajistit pripravou ROM co uz by ho mela v sobe, nebo instalaci programu (opet v zavislosti na vyrobci/modelu) a ovladat to muzes take pres ADB pres vzdalenou plochu, ovladat ten fotak pak tim BT tlacitkem za 1$ :) (mam odzkouseno)

nobody(ten pravej)

« Odpověď #5 kdy: 01. 04. 2017, 03:11:35 »
btw: take by melo jit pripojit k zarizeni co zvlada OTG (pres USB-OTG kabel/redukci) USB mys a/nebo klavesnici, pripadne bluetooth mys a/nebo klavesnici... a/nebo na zarizeni co zvlada v USB externi monitor pres MHL nebo SlimPort pripojit monitor...
pak si treba nainstalovat GNU/Linux do chroot a pouzivat to jako "desktop"...
nebo MaruOS coz je DualOS(zaroven oba bezici) "Android na LCD + Debian na Monitoru" kterej ale bezi zatim jen na Nexus 5 a par dni v nove verzi 0.4 i na tabletu Nexus 7 2013 Wifi...

fik

« Odpověď #6 kdy: 01. 04. 2017, 23:03:25 »
Neco podobnyho mi tu visi na usb kabliku z pc. Dneska uz je to stary kram  https://en.wikipedia.org/wiki/HTC_Desire baterka po odpojeni usb vydrzi max hodinu, ani v tom neni SIM karta. Ale podarilo se mi do toho nacpat starsi cyanogenmod a dropbear tak to "ovladam" pres ssh. Zkousel jsem z shellu napriklad vyfotit fotku ale povedlo se mi akorat spustit gui toho programu kterym se ovlada kamera. Kliknout na spoust uz to nechtelo. To samy s mikrofonem. Nejspis tam budou zadratovany nejaky ochrany aby to neslo pouzit jako stenice neboco :).   Hlasi se to jako linux
uname -a
Linux localhost 2.6.37.6-cyanogenmod-g2a32a61-dirty #1 PREEMPT Thu Jan 31 22:00:13 CET 2013 armv7l GNU/Linux
Mozna by se to dalo vyuzit na wardriving, ze by to automaticky sbiralo data z wifin a logovalo i s gps, no hodne zalezi na wifi chipu aby sel zapnout monitor mode. Na tom mem kramu s broadcom chipem se mi to nepovedlo ale mrkni se http://www.securitytube.net/video/11909 klukum to docela jde i s bcm takze to bude nejspis jenom rukama.  Jestli na tom mas rozbity dotykac mozna by stalo za pokus tam zkusit nacpat nejaky plnotucny linux a ovladat to pres ssh protoze to ovladani androida z radky je fakt peklo. Nic neni na svem miste. systemovy disk se pripojuje read only, takze pokazde kdyz chces neco zmenit musis remount rw a spousta dalsich otravnych hovadin kterych bys byl s normalnim distrem usetren.
Napriklad zbastlil jsem si takovy maly udelator, ktery presune vsecky videa a fotky z mobilu do pc. Problem je ze ty fotky nejdou vytvorit bez fyzickeho sahani na telefon.
ssh root@mobil "cat /dev/camera" | mplayer - 
se taky moc nechyta :( Kdybyste nekdo vedel jak na to, byl bych taky vdecny.

nobody(ten pravej)

« Odpověď #7 kdy: 02. 04. 2017, 05:06:30 »
fik: muzes poslat tuknuti pres adb na presne souradnice kde se nachazi tlacitko spouste:
Kód: [Vybrat]
adb shell input tap x yposlat nejaky text aplikaci v popredi:
adb shell input text "nejakej text"poslat kod nejake klavesy/funkce:
# power tlacitko
adb shell input keycode 26

# fotak (podle pristroje, na Nexus5 mi nejde)
adb shell input keycode 27

seznamy koycodu: https://developer.android.com/reference/android/view/KeyEvent.html

jde treba take posilat posun po obrazovce, odkud kam (a jak rychle)...
adb shell input swipe 900 850 900 1250
viz:
$ adb shell input
Usage: input [<source>] <command> [<arg>...]

The sources are:
      keyboard
      mouse
      joystick
      touchnavigation
      touchpad
      trackball
      dpad
      stylus
      gamepad
      touchscreen

The commands and default sources are:
      text <string> (Default: touchscreen)
      keyevent [--longpress] <key code number or name> ... (Default: keyboard)
      tap <x> <y> (Default: touchscreen)
      swipe <x1> <y1> <x2> <y2> [duration(ms)] (Default: touchscreen)
      press (Default: trackball)
      roll <dx> <dy> (Default: trackball)

fik

« Odpověď #8 kdy: 02. 04. 2017, 16:14:02 »
hm tak jsem rozhybal aspon video nahravani:
am start -a android.media.action.VIDEO_CAMERA && sleep 1 && input keyevent 80 && input keyevent 27 && sleep 10 && input keyevent 27 && pkill -15 com.android.camera && input keyevent 26nahraje 10 sekund videa, vypne kameru a zhasne obrazovku, no fotit fotky to stale odmita :/
am start -a android.media.action.STILL_IMAGE_CAMERA && sleep 1 && input keyevent 80 && input keyevent 27 && sleep 1 && pkill -15 com.android.camera && input keyevent 26spusti foceni, zazoomuje, ale na spoust fotaku to neklikne, pritom u videa ten keyevent 27 vpohode funguje spusti/zastavi nahravani, i je to tlacitko na stejne pozici na obrazovce nevim proc to nejde. tapnout z shellu na to nejde:
localhost ~ # input tap       
input tap
Error: Unknown command: tap
usage: input [text|keyevent]
       input text <string>
       input keyevent <event_code>
asi je to mozny az v novejsich verzich andrioda.