Pro Mirka: Omlouvám se, asi jsem se špatně vyjádřil. V příspěvku jsem uvedl spíše své úvahy nad tím, jak budu do budoucna postupovat s výběrem procesoru, ale obecně jsem všechny rady, které jsem potřeboval, už dostal. Díky, jsou skvělé. Možná to vypadá divně, ale bez některých informací uvedených v diskusi jsem měl docela problém se zorientovat v ARM architektuře a způsobu, jakým se procesor vůbec programuje. Přečetl jsem si rozdíly mezi jednotlivými architekturami, ale nechápal jsem, jakým způsobem vlastně ty procesory fungují jako celek. Díky tomu, že jste mě nakopli, tak jsem teď v situaci, kdy už vím obecně nějaký typ procesoru, který se dá bezproblémově sehnat v ČR na SOS elektronic (tím, že jsem dostal info o typech procesorů mi to vyskočilo hned ve vyhledávání), na stránkách výrobce jsem se prohrabal datasheety, kdy jsem díky zmínkám o konkrétních portech a způsobech programování zjistil, na co se vlastně zaměřit, takže vím obecně, jak se s tím programuje, navíc jste mi tady postli několik odkazů na levné programátory, takže mám hned několik možností, jak začít. Takže v současné době jsem plně spokojený se vším, co jsem se dozvěděl a pokud budu v budoucnu potřebovat poradit s něčím konkrétním (konkrétní programátorský problém), tak zase napíšu nějaký obecný dotaz. Už teď jste mi poradili dobře, další užitečné rady jsou vítaný bonus.
Pro pravého nobody: Ne, to mě ještě nenapadlo ;-) sice jsem už slyšel o tom, že na HDD někdo nahrál OS Linux, ale v té době to ještě bylo zcela mimo mé možnosti představy, co ty chipy vlastně umí. Teď už na tom jsem obecně lépe, ale na hackování harddisku si asi budu muset ještě chvilku počkat. :-)
Pro Neolkera: Díky za rozcestník, ty knížky vypadají zajímavě. Ta, co je zdarma ke stažení po zběžném projití určitě. Na tu německou stránku mrknu - některé věci jdou pochopit i bez překladače, případně mi stačí názvy těch programů na zběžné zorientování.