Díky za další info, co se Arduina týče, tak tam nevím, jestli nemám být trošku zdrženlivější. Je to sice perfektní projekt, ale člověku neumožní některé věci, které by si jinak udělal sám a neumožní pochopení některých zákonitostí (u 328P-PU třeba vytvoření zavaděče nebo přepisování šestnáctibitových registrů). Nerad bych byl něčím takovým omezovaný, když bych se zabýval nějakou jinou architekturou, případně bych si taky rád vybral vlastní typ procesoru. Ale budu na to pamatovat, kdybych potřeboval nějak otestovat M3...
Na kurzy se kdyžtak mrknu taky, ale teď se potřebuju nějak zorientovat - co, kde jak a proč funguje, jaké procesory jsou nejpoužívanější, nejdostupnější, abych věděl, co si vybrat. Jak říkám, co jsem hledal, měl jsem z toho jenom jeden zmatek. Ono to stejně nakonec dopadne, že se naučím programovat podle datasheetů a programovacích návodů od výrobce - teda pokud je k těm procesorům mají. Co jsem prozatím viděl, tak to, co má Atmel v jednom datasheetu, tak oni mají v nějakých odhadem cca 20 - 30 souborech (holt je to složitější než nějaké osmibiťáky), takže uvidím, jak se s tím vlastně pracuje.
Co se konrétnosti dotazu týče, obecně se nebráním ničemu, potřebuji teď hlavně poznat, jaké jsou možnosti (je to pro mě novinka), ale v podstatě přemýšlím asi tak nad tím, že bych si vyrobil nějaký plošňák, pokud to nebude moc komplikované (což snad až tak nebude) a na něm se to nějak naučil. Takže mi vůbec nevadí širší rozsah odpovědí, alespoň uvidím, co všechno můžu využít. Třeba by mě doteď ani nenapadlo přeprogramovat nějaký setobox...