Je televizní vysílání přežité?

j

Re:Je televizní vysílání přežité?
« Odpověď #45 kdy: 13. 03. 2017, 20:11:32 »
...

ad 1) ani nahodou, konceni dvb-t je aktualne planovany na 2022, jenze to je termin vypnuti posledniho vysilace. Podstatny je, kdy bude vypnutej prvni a to by melo (neni to stanoveno, takze spekuluju na zaklade digitalizace) probehnout nekdy kolem roku 2020 = za +- 3 roky. Drtiva vetsina lidi nema digitalni tv od okamziku zahajeni, ostatne UPC ma v rozvodech jeste dneska i analog. Takze stredni stari digitalni telky bude dneska rekneme 4 roky.

Domacnost meni televizi v okamziku kdy umre, ac se vyrobci snazej, presto znacna cast vydrzi 10+let. Prevazne se pak tv jeste rotuje (na tema nejstarsi na chalupu, starsi do loznice, novou do obyvaku). Takze se naprosto bezne pouzivaj bedny i 20let stary. A to i dneska, jen se k nim pokud to bylo nutny dokoupila krabka.

Tzn precdhod na T2 bude spoustu lidi s pomerne zanovnima telkama nutit to nejak resit = prevazne dalsi krabkou ... nebo zrusenim prijmu.

ad 2) zaplatit by to meli opove, potazmo jejich zakosi, frekvence totiz patri vsem, takze jejich uzivani by mel calovat ten, kdo je uziva, a pokud to nuti ostatni vynakladat prachy, tak by ty prachy mel zaplatit taky. Fakt bych chtel videt, jak by to dopadlo, kdyby prechod na T2 znamenal, ze kazdej jeden vysilatel musi vymenit veskerej svuj HW. To by bylo revu co?

ad 3) a v cem myslis ze tu reklamu zaplatis? Kdyby se zrusila TV tak se pude 50% marketaku obesit, protoze je to neuzasnejsi kanal kde se daj utratit miliardy, a vysledek neni nikde videt. I na tom prastenym netu se da merit kolik lidi kliklo ... a predevsim, kolik si jich neco koupilo. Sranda ... kdykoli mi nejakej "odbornik" nabizel reklamu, tak kdyz sem rek, ze mu zaplatim, klidne kilo ... ale za cloveka kterej prijde a koupi, tak radsi utek.

Jirka1

« Odpověď #46 kdy: 13. 03. 2017, 21:45:54 »
Zaplati jim nekdo prechod na DVB-T2 / HEVC, ktery se zavadi, protoze si opove vylobbovali cast UHF pro LTE / 5G? Kdyz chtej na ty vymejvarny mermomoci cumet, at si za to zaplatej. Nevim, proc by to ostatni meli sponzorovat skrz cenu jogurtu zvysenou o naklady na TV reklamy.
Když nebude ta reklama v TV, tak bude v novinách nebo na netu. Takže blbá úvaha...

Jirka1

Re:No a co kino? Je prezite?
« Odpověď #47 kdy: 13. 03. 2017, 21:52:12 »
A dalsi vec je, ze v kine platim, za co si vyberu. V televizi nabizi typicky udesne sracky, vybrat si nemuzu a platim porad. Ze pry kvuli zajisteni nezavisleho zpravodajstvi, ktere tak tim ma byt objektivni. No, o te objektivite bychom si mohli povidat.
Přesto se na ty sračky denně dívá několik milionů lidí a nevypadá to, že by jich ubývalo :-) A pokud jde o objektivitu zpravodajstvi - ČT je rozhodně objektivnější, než to, co nám zde nabízejí "alternativní" servery. A taková Nova je zcela objektivní, při vysílání policejní svodky to ani nemůže být jinak. Pravda, důležité věci se tam nedovíte, ale zase mají zvířátko na konec.
Platit nemusíte, pokud prohlásíte, že nemáte přijímač - k čemu by vám taky byl, když jsou tam jen sračky :-)

JardaA

« Odpověď #48 kdy: 13. 03. 2017, 22:31:18 »
Přesto se na ty sračky denně dívá několik milionů lidí a nevypadá to, že by jich ubývalo :-) A pokud jde o objektivitu zpravodajstvi - ČT je rozhodně objektivnější, než to, co nám zde nabízejí "alternativní" servery.

Dávat dohromady ČT a objektivitu, to snad ani nejde.

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: 14. 03. 2017, 06:21:01 »
Jsem nedavno videl dokumentarni film o tornadu, ve 3D. Sledovali tornado od jeho zrozeni v Africe, celou cestu pres ocean, pres Kubu, az do Ameriky, kde bouralo baraky a veselo kravy na stromy.
Tak já jen doufám, že to byl omyl z roztržitosti a že nešlo o tornádo, ale o hurikán. V opačném případě by to znamenalo vymytý mozek televizí a rozhodně by nešlo o dokukmentární film, ale o další americkou katastrofickou fantasmagorii :D

Mirek

« Odpověď #50 kdy: 14. 03. 2017, 11:34:39 »
...

ad 1) ani nahodou, konceni dvb-t je aktualne planovany na 2022, jenze to je termin vypnuti posledniho vysilace. Podstatny je, kdy bude vypnutej prvni a to by melo (neni to stanoveno, takze spekuluju na zaklade digitalizace) probehnout nekdy kolem roku 2020 = za +- 3 roky. Drtiva vetsina lidi nema digitalni tv od okamziku zahajeni, ostatne UPC ma v rozvodech jeste dneska i analog. Takze stredni stari digitalni telky bude dneska rekneme 4 roky.

Domacnost meni televizi v okamziku kdy umre, ac se vyrobci snazej, presto znacna cast vydrzi 10+let. Prevazne se pak tv jeste rotuje (na tema nejstarsi na chalupu, starsi do loznice, novou do obyvaku). Takze se naprosto bezne pouzivaj bedny i 20let stary. A to i dneska, jen se k nim pokud to bylo nutny dokoupila krabka.

Tzn precdhod na T2 bude spoustu lidi s pomerne zanovnima telkama nutit to nejak resit = prevazne dalsi krabkou ... nebo zrusenim prijmu.

ad 2) zaplatit by to meli opove, potazmo jejich zakosi, frekvence totiz patri vsem, takze jejich uzivani by mel calovat ten, kdo je uziva, a pokud to nuti ostatni vynakladat prachy, tak by ty prachy mel zaplatit taky. Fakt bych chtel videt, jak by to dopadlo, kdyby prechod na T2 znamenal, ze kazdej jeden vysilatel musi vymenit veskerej svuj HW. To by bylo revu co?

ad 3) a v cem myslis ze tu reklamu zaplatis? Kdyby se zrusila TV tak se pude 50% marketaku obesit, protoze je to neuzasnejsi kanal kde se daj utratit miliardy, a vysledek neni nikde videt. I na tom prastenym netu se da merit kolik lidi kliklo ... a predevsim, kolik si jich neco koupilo. Sranda ... kdykoli mi nejakej "odbornik" nabizel reklamu, tak kdyz sem rek, ze mu zaplatim, klidne kilo ... ale za cloveka kterej prijde a koupi, tak radsi utek.
ad 1) ano, podle mně jsou pánové v ČTU id..ti, protože právě výběrem HEVC (šli na ruku operátorům a vysílatelům) úplně zapomněli na spotřebitele. Ale i tak bych to neviděl tak zle. Hlavní důvod, proč jsem reagoval na hloupý a příliš zjednodušující názor že pro venkov je DVB-S, bylo to, že s přechodem na DVB-S je nutné v podstatě ve 100% případů předělat vnitřní rozvody. A to jsou nesrovnatelně vyšší náklady než nová telka. U přechodu DVB-T na T2 toto nehrozí. Minimálně ne masově.

ad 2) nepochopils o čem mluvím. Za DVB-T a v budoucnu T2 samozřejmě TV diváci platí. Tím že jsou nuceni sledovat reklamy.

ad 3) zajímalo by mně jak bys takovým přístupem řešil, např. jako výrobce dámských vložek který přímo neprodává koncovým zákazníkům, reklamu, kterou buduješ značku nebo informuješ o nových produktech. Protože celoplošná reklama je víceméně jen o tomto a má samozřejmě svá omezení, stejně jako své výhody.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: 14. 03. 2017, 12:09:32 »
Tak já jen doufám, že to byl omyl z roztržitosti a že nešlo o tornádo, ale o hurikán. V opačném případě by to znamenalo vymytý mozek televizí a rozhodně by nešlo o dokukmentární film, ale o další americkou katastrofickou fantasmagorii :D

Nesiblo ti? Vzhledem k tomu, ze se ve stredni Evrope tento jev nevyskytuje, tak nejspis kazde slovo, ktere ho oznacuje, je ciziho puvodu. Tornado, hurikan, cyklon, jsou cizi slova oznacujici stejny jev, ktery bys politicky korektne mel nazyvat "tropicka cyklona".

Tornado pochazi ze spanelstiny (mozna portugalstiny) ze slova latinskeho puvodu. Hurikan je take pravdepodobne spanelskeho puvodu. Cyklon se do pouzivani dostal z rectiny presmyckou pres anglictinu.

Takze pokud mi chces doporucit, abych pouzival spravny cesky termin, tak nejdriv nekde zjisti, ktery to je. Pokud nenajdes, budes se musit pustit do vlastni tvorby. Z historie se nam zachovalo par prikladu slov takto vytvorenych za pomoci velke inventivity jazykovych geniu: brinkotruhla nebo cistonosoplena jsou krasnymi priklady. Zapis se do historie a vytvor dalsi slovo, ktere se neujme.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: 14. 03. 2017, 12:54:46 »
Přesto se na ty sračky denně dívá několik milionů lidí a nevypadá to, že by jich ubývalo :-)

Ano, na Zemi existuje rada zcela nepochopitelnych jevu, pro ktere zatim nemame ani naznak vedeckeho vysvetleni.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: 14. 03. 2017, 12:57:43 »
[
...Kino prezite neni. Nebo doma mate tak velke platno, eventuelne i Imax? ...
Chmm ... mno, nemam to doma, protoze potom netouzim, ale znamej ma cca 5m projekcni plochu ...

Aha, uzasne. Byl jsi nekdy na Imaxu?

Tuxik

• 1 473
    • Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: 14. 03. 2017, 13:05:18 »

Nesiblo ti? Vzhledem k tomu, ze se ve stredni Evrope tento jev nevyskytuje, tak nejspis kazde slovo, ktere ho oznacuje, je ciziho puvodu. Tornado, hurikan, cyklon, jsou cizi slova oznacujici stejny jev, ktery bys politicky korektne mel nazyvat "tropicka cyklona".

Tornado pochazi ze spanelstiny (mozna portugalstiny) ze slova latinskeho puvodu. Hurikan je take pravdepodobne spanelskeho puvodu. Cyklon se do pouzivani dostal z rectiny presmyckou pres anglictinu.

Takze pokud mi chces doporucit, abych pouzival spravny cesky termin, tak nejdriv nekde zjisti, ktery to je. Pokud nenajdes, budes se musit pustit do vlastni tvorby. Z historie se nam zachovalo par prikladu slov takto vytvorenych za pomoci velke inventivity jazykovych geniu: brinkotruhla nebo cistonosoplena jsou krasnymi priklady. Zapis se do historie a vytvor dalsi slovo, ktere se neujme.
Ale no tak... Dočti tu wiki do konce, podívej se na obrázky, smiř se s tím,že tornádo není to stejný, co hurikán, omluv se, že jsi na mě tak škaredě vyjel a budeme kamarádi, jo? :D

« Odpověď #55 kdy: 14. 03. 2017, 13:16:30 »
Tornado, hurikan, cyklon, jsou cizi slova oznacujici stejny jev, ktery bys politicky korektne mel nazyvat "tropicka cyklona".

Ne.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Torn%C3%A1do
https://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Hurik%C3%A1n&redirect=no

nebo

http://slovnik.cmes.cz/

hu

« Odpověď #56 kdy: 14. 03. 2017, 13:59:24 »
ad 1) ano, podle mně jsou pánové v ČTU id..ti, protože právě výběrem HEVC (šli na ruku operátorům a vysílatelům) úplně zapomněli na spotřebitele. Ale i tak bych to neviděl tak zle. Hlavní důvod, proč jsem reagoval na hloupý a příliš zjednodušující názor že pro venkov je DVB-S, bylo to, že s přechodem na DVB-S je nutné v podstatě ve 100% případů předělat vnitřní rozvody. A to jsou nesrovnatelně vyšší náklady než nová telka. U přechodu DVB-T na T2 toto nehrozí. Minimálně ne masově.

ad 2) nepochopils o čem mluvím. Za DVB-T a v budoucnu T2 samozřejmě TV diváci platí. Tím že jsou nuceni sledovat reklamy.

ad 3) zajímalo by mně jak bys takovým přístupem řešil, např. jako výrobce dámských vložek který přímo neprodává koncovým zákazníkům, reklamu, kterou buduješ značku nebo informuješ o nových produktech. Protože celoplošná reklama je víceméně jen o tomto a má samozřejmě svá omezení, stejně jako své výhody.

Nepracujete nahodou v televizi?

PetrM

« Odpověď #57 kdy: 14. 03. 2017, 14:29:00 »
Přežitek to není.

1) Neexistuje plnohodnotná celoplošná náhrada (k nám třeba nevede ani metalika od CETINu a i o starým ADSL si můžu nechat zdát, iVysílání ČT po WiFi max 404p a to ještě ne večer, to je na netu moc lidí - a to je to 40km od Brna).
2) Lineární DVB vysílání zvládne pohodlně každá lama.
3) Dokud neupravuje legistativa šmíruňk po IPTV pod pohrůžkou řádově desítek procent z obratu vysílatele / ISP / dovozce TV / výrobce TV, je DVB jediná možnost, jak nebýt šmírován.
4) Po DVB-T se blbě rozesílá spam, když to výrobce "chytré TV s hloupým zabezpečením" podcení.
5) Je to oficiální informační kanál např. pro případ přírodní katastrofy.
6) Je dost lidí (důchodců), co je pro ně vrchol techniky teletext a dál se nechytají.

Mirek

« Odpověď #58 kdy: 14. 03. 2017, 18:16:36 »

Nepracujete nahodou v televizi?
Fakt ne. Proč?

Cek

« Odpověď #59 kdy: 15. 03. 2017, 10:50:43 »

6) Je dost lidí (důchodců), co je pro ně vrchol techniky teletext a dál se nechytají.

Je dost lidi, pro ktere je i teletext moc, moje sedmdesatileta matka se v EPG ztraci jak trpaslik v pralese :-) a vysvetlit ji, jak si nastavit nahrani nejakeho poradu (zapnout EPG, najit program a zmacknout cervene tlacitko), je na 2 hodiny i kdyz si napise podrobny navod, a to je to vysokoskolacka ktera porad jeste pracuje....