...
2 - 3 TV v rodině + internet. T.j. 8-12 Mbit jen na TV (každý sleduje něco jiného) + Internet. Takže alespoň 20 Mbit linku. V každé vsi do každého baráku.
Za to se přimlouvám taky. V naší vsi ale máme všude kolem lesy (wifi = 0; tedy až na ISP, kterej si domluvil/vyhádal spoj přes soukromý i veřejný pozemky), pevná linka zdaleka nevede do každýho domu a mimochodem ústředna je bůhvíkde (první civilizace je pár kilometrů daleko), mobilní signál mám tak akorát na nepřerušenej telefonát (vrchol technologie u nás = EDGE, což je tuším ~250kbit).
Jsem rád, že mám alespoň to, co mám.
U rodičů je situace mnohem lepší, tam jedou 12/8 (po domluvě s ISP, jinak by to bylo asi 20/3, ale já tam vysloveně požadoval "silnej" upload), ale 100Mbit to pořád není.
V takových myšlenkách (TV jen po netu) se musí(-te/-me) zaměřit vždy na nejslabší článek. Třeba dům se dvěma rodinama na 8Mbit - tam půjde celková propustnost rychle do háje.
Když si navíc vezmu zapojení wifi na vsích, kdy "připojíme vás na první střechu, která je v dohledu" funguje celkem běžně, tak není problém spadnout do nějakýho zúžení ještě předtím, než jde signál z obce. Já vidím na několik střech, ale jsem na konci řetězu a signál beru od souseda. Ten když bude třeba chtít dělat něco s elektrikou a vypne jí, tak jsem bez netu (zatímco na jiný střeše, na kterou taky vidim, se wifi dál vesele vysílá). Pokud by na něj bylo napojeno dalších 5 - 10 lidí, tak se budeme o konektivitu přetahovat.
No, abych to vzal krátce - TV není přežitá a nelze ji v současné době plně nahradit pouze internetovým vysíláním. O satelitním by se dalo možná mluvit...