Existuje ještě kvalitní hardware?

Re:Existuje ještě kvalitní hardware?
« Odpověď #30 kdy: 11. 03. 2017, 15:13:59 »
Samotný case se nikde jinde použít nedá. Montážní díry neodpovídají ATX standardu (minumálně u některých modelů), a zadní záslepka (I/O shiled) je pevnou součástí skříně. jinou desku do toho dát nelze. komponenty dle ATX standardu mají myslím jen stanice od Fujistu.
U HP tohle asi bude platit. Proto jsem říkal, že bych šel spíš do ThinkStation, která má standardnější komponenty.

Nicméně je otázka, proč to vůbec bastlit. Já mám S20 s Xeonem W3690 a jsem plně spokojenej. Chtělo to chvilku lovení, ale nakonec jsem ji koupil na Ebayi za mám pocit nějakých 15 tisíc (?) - tj. cena odpovídající zhruba nějaké nové shitové kancelářské skládačce. K tomu z Aukra GTX 770 za nějaký 3kkč a je to i prima herní stroj, co slušně zvládne i nové tituly. No problem, nevidím důvod cokoli bastlit.

qwertz

« Odpověď #31 kdy: 11. 03. 2017, 16:06:25 »
Lenovo bych neriskoval ani omylem. Proti čínským soudruhům je i NSA klub přátel práva na soukromí  ;D

V jejich produktech se opakovaně objevuje bloatware a spyware a to včetně Biosu/UEFI. Raději ASUS se zabugovaným firmwarem, než potenciálně rizikový šmírácký produkt.

« Odpověď #32 kdy: 11. 03. 2017, 17:20:03 »
a to včetně Biosu/UEFI
Byl by odkaz na věrohodný zdroj?

qwertz

« Odpověď #34 kdy: 11. 03. 2017, 18:49:07 »
je toho plný internet. Oni v podstatě řetězí jednu sviňárnu za druhou....

http://thehackernews.com/2015/08/lenovo-rootkit-malware.html
http://thehackernews.com/2015/09/lenovo-laptop-virus.html

Stačí googlit "lenovo + spyware nebo bloatware". Vzhledem k tomu, že tu značku považuju za odpad, tak to ani moc nesleduju, čas od času ale něco probublá i do mainstreamových médií. Je to pořád něco.... Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu, vzhleem k tomu jak velké objemy chytré elektroniky obecně mají. A lidi to kupují pořád...

tomasfuk

« Odpověď #35 kdy: 11. 03. 2017, 19:01:39 »
Zase je u pododobných výrobců větší šance na podporu librecore, neboď jsou podobné profi/kancelářské stroje hojně k mání právě na ebay a podobně, za dobré peníze, a jsou dost oblíbené. Zatímco u lenova očekáváte, že tam nějaký spyware je, u ostatních doufáte, že tam není. Z pokledu komunity je tedy větší šanci na podporu takového zařízení.

« Odpověď #36 kdy: 11. 03. 2017, 19:10:31 »
je toho plný internet. Oni v podstatě řetězí jednu sviňárnu za druhou....

http://thehackernews.com/2015/08/lenovo-rootkit-malware.html
http://thehackernews.com/2015/09/lenovo-laptop-virus.html
Čili nulový dopad na uživatele ne-windows systémů.

qwertz

« Odpověď #37 kdy: 11. 03. 2017, 19:34:12 »

Když tomu věříte....

davkol

« Odpověď #38 kdy: 11. 03. 2017, 20:55:49 »
Citace: Leslieann
Dell shipped desktops with pre-installed malware, they also shipped ENTERPRISE servers with malware.
Sony was infecting pc's with a rootkit (you can thank them for all modern rootkits).
HP was shipping ENTERPRISE switches and usb sticks with malware.
Asus shipped laptops with malware.
Apple shipped Ipods with Malware and BBC claims 4k apps are infected on their store.
Samsung shipped laptops with a keylogger and cell phones and picture frames with malware.

So tell me again how you're sure your system is clean.

« Odpověď #39 kdy: 12. 03. 2017, 01:27:05 »
Když tomu věříte....
Neřekl jsem že něčemu věřím. Chtěl jsem konkrétní příklad. A tenhle konkrétní příklad se mě netýká. Je nějaký jiný, který by se týkal uživatelů ne-Windows systémů?

« Odpověď #40 kdy: 12. 03. 2017, 07:53:51 »

Když tomu věříte....

Navíc se AFAIK vždy tyhle problémy s Lenovem týkaly Idea řady...

qwertz

« Odpověď #41 kdy: 12. 03. 2017, 08:32:22 »
Citace: Leslieann
Dell shipped desktops with pre-installed malware, they also shipped ENTERPRISE servers with malware.
Sony was infecting pc's with a rootkit (you can thank them for all modern rootkits).
HP was shipping ENTERPRISE switches and usb sticks with malware.
Asus shipped laptops with malware.
Apple shipped Ipods with Malware and BBC claims 4k apps are infected on their store.
Samsung shipped laptops with a keylogger and cell phones and picture frames with malware.

So tell me again how you're sure your system is clean.

Jasně. Když HP rozesílá nechtěně zavirovanou CF kartu spolu se switchem (ten malware je pro windows, se swithem nema nic společného) a samo pak upozorňuje zákazníky na problém, tak to je podle vás totéž, jako když Lenovo instaluje vlastní malware do UEFI šmírující jeho vlastní zákazníky. Děláte si srandu?

Neřekl jsem že něčemu věřím. Chtěl jsem konkrétní příklad. A tenhle konkrétní příklad se mě netýká. Je nějaký jiný, který by se týkal uživatelů ne-Windows systémů?

A nemyslíte, že je to tak trochu váš problém? Vy jste uživatel, vaše riziko. Nevedu si Lenovo shitlist, abych byl neustále připraven dělat osvětu. Pokud jste gramotný googlujte sám. Nemám zájem vás přesvědčovat.

« Odpověď #42 kdy: 12. 03. 2017, 08:43:26 »

A nemyslíte, že je to tak trochu váš problém? Vy jste uživatel, vaše riziko. Nevedu si Lenovo shitlist, abych byl neustále připraven dělat osvětu. Pokud jste gramotný googlujte sám. Nemám zájem vás přesvědčovat.

To je hezké, přinést do diskuse tvrzení a pak ho opustit jako sirotka...

qwertz

« Odpověď #43 kdy: 12. 03. 2017, 09:00:55 »
To je hezké, přinést do diskuse tvrzení a pak ho opustit jako sirotka...

Demagogicky lžete. Uvedl jsem minimálně 3 příklady - viz odkazy (LSE, Superfish, Customer Feedback). To, že je někdo líný, a dožaduje se dalších příkladů splňujících jeho specifické požadavky, mě nezajímá. Každý soudný člověk pochopí, že když se firma záměrně opakovaně snaží distribuovat různými způsoby malware a spyware a navzory přistižení a negativnímu PR v tom pokračuje, lze za pravé vcelku rozumě předpokládat, že v tom bude pokračovat, a za druhé ji lze jen těžko považovat za důvěryhodnou.

Ta firma je nedůvěryhodná, svůj záměr dostatečně demonstrovala, a pokud tu někdo argumentuje svým použitím Linuxu (aby si ospravedlnil svůj nákup? ) pak je to jeho věc, ale argument je to úplně nesmyslný. Nikdo neví co dalšího se v těchto produktech dosud nenašlo, a už vůbec nelze spoléhat na to, že takový malware nevyrobili / nevyrobí v budoucnu / nejsou schopni vyrobit.

« Odpověď #44 kdy: 12. 03. 2017, 09:12:04 »
Jinak řečeno, sice se nic nestalo, ale stát by se mohlo...