Neexistuje pojem "originální baterka do APC", protože APC si baterky nevyrábí. To není jako třeba shánět originál baterku do mobilu, kde si to ten výrobce buď sám vyrábí, nebo má nasmlouvanou výrobu s konkrétními rozměry atd, kdy se člověk nemá jak dostat ke stejné baterce přímo od skutečného výrobce.
Já se strašně divím lidem co kupují ty originály do UPS - protože paradoxně "neoriginál" může být za nižší cenu i kvalitnější a jde jen o nálepku APC. Já měl v APC UPC do racku asi za 20 tisíc nějaký baterky neznámý značky (už nevím co to bylo), ale vydržely tam asi rok, pak se začaly nafukovat a šly blbě vytáhnout. Po výměně za Panasonic to vydrží ve stejné UPS se stejnou zátěží atd asi 4roky. V další UPS jsem viděl Long, což není úplně špatná značka (dá/dala se koupit v GME), ale Panasonic mi přijde nejlepší. Rozhodně bych nekupoval nějaký shity - ve výsledku cena/životnost vyjdou i dráž než trojnásobně drahý kvalitní, natož kdybychom do toho počítali práci s výměnou, zakoupením, nespolehlivostí šmejdu atd..