Zdejší diskutéři léta tvrdili, že Widows mají vyšší počty chyb, protože jsou mizerně napsané a Linux (který se tehdy používal výrazně méně než dnes) je prostě lépe napsaný. Teď se situace obrátila a Linux má zranitelností daleko více, takže pro změnu tvrdí že jsou Windows mizerně napsané, a v Linuxu se chyby jen lépe hledají. Přijde mi to jako pokrytectví. Já na to mám ten názor, že jak se Linux začal více používat, tak začalo mít finanční smysl v něm hledat bugy, a navíc se s časem zvyšuje jeho složitost, takže je těch bugů více.
Ono by taky bylo potřeba přihlédnout k dalším věcem, například jen velmi malé procento kritických chyb v Linuxu je zneužitelné globálně, kolikrát je to ve věcech ne moc používaných a týkají se jen malého procenta atd. A další věcí je, co jsi do teď nepochopil, že
všechny chyby v kernelu jsou zveřejněny, což nutně neznamená hned. Když se člověk koukne na to, co leze do widlí za aktualizace, opravdu dost pochybuju o tom, že jsou ve statistikách všechny, protože věci jako "kumulativní oprava zabezpečení libovolné kraviny" toho člověku fakt moc neřeknou.
Každopádně, stejně je to jedno, využívat díry se dnes ve velkém nevyplatí, jednodušší je zaměřit se na skupinu uživatelů nejmenovaného OS, odeslat jim nějakou kravinu mejlem, přiložit návod, jak vypnout antivir, kdyby náhodou prudil a je vymalováno.