Mám nápad co může vynést miliony dolarů, jít na vysokou v IT?

javaman ()

Re:Mám nápad co může vynést miliony dolarů, jít na vysokou v IT?
« Odpověď #15 kdy: 19. 02. 2017, 13:18:52 »
OMG, nic zajímavého. Jen ten hlodač mě dostal, že to někdo koupil :D

Samozřejmě jedině Java. Nechceme přece lepit skriptíky v Pythonu jako nějaká lopata. A než zase začne někdo s tím, že na každý projekt se hodí něco jiného. Ne, nehodí ;D

Ivan Nový

« Odpověď #16 kdy: 19. 02. 2017, 13:20:07 »
Hodnotu má víra v nápad, nic jiného. Realizaci zvládne každý kopírovač i bez víry. A těch je jako much. Ten, kdo nemá víru, však ten nápad ani nezačne realizovat.

Novej, davaj bacha, co pisou! Jestli zase hodlaj zacit se zasranou Bibli a protestanskym pohledem na svet....

To je budoucnost naší civilizace, bez toho totiž žádnou budoucnost nemá :-))) Tedy alespoň v Evropě. Ale jinak to chápete správně. V Evropě už nikdo v nic nevěří, ani ve vlastní nápady. A to je především praktický problém. Je to příčina úpadku Evropy.

javaman ()

« Odpověď #17 kdy: 19. 02. 2017, 13:25:18 »
Jak se takový úpadek měří? Neměl bys přece jen takové nepodložené názory, že ne?

Radovan.

« Odpověď #18 kdy: 19. 02. 2017, 13:29:06 »
Jdi studovat tu vysokou, až budeš umět dost na to abys ten nápad realizoval, udělej to.
Potom vyděláš miliony a zbytek života se budeš válet, nikoho nebude zajímat jakou školu máš nebo jestli jsi jí vůbec dokončil ;D

Ivan Nový

« Odpověď #19 kdy: 19. 02. 2017, 13:31:24 »
Jinak lidé co mají nápady, nejsou zde proto, aby na nich vydělávali, ale proto, aby je poskytovali ostatním, nějaký kopírovač se jich ujme a teprve on na nich vydělá. Prométheus taky lidem přinesl oheň a za to byl potrestán, ne odměněn. Z toho plyne, že pokud máte nápady musíte si najít slušného praktika, který je dokáže zrealizovat. Ale ty vlastnosti se trochu navzájem vylučují, protože to vyžaduje, aby člověk motivovaný penězi, jim uměl odolat, když je najednou začne vydělávat, aby zůstal slušný. A to vyžaduje pevný charakter.

Ivan Nový

« Odpověď #20 kdy: 19. 02. 2017, 13:43:02 »
Jak se takový úpadek měří? Neměl bys přece jen takové nepodložené názory, že ne?

Například morálkou. Ženy místo vlastních dětí mají psy. Další marker je korektní myšlení, které omezuje hledání pravdy, to je taky znak úpadku, stav, kdy elity se obávají pravdy a nejdou za ní. On ten úpadek je většinou vidět až s historickým odstupem, pokud nemáte přístup k poznání, který ho dokáže rozpoznat předem.

javaman ()

« Odpověď #21 kdy: 19. 02. 2017, 13:59:14 »

Například morálkou. Ženy místo vlastních dětí mají psy. Další marker je korektní myšlení, které omezuje hledání pravdy, to je taky znak úpadku, stav, kdy elity se obávají pravdy a nejdou za ní. On ten úpadek je většinou vidět až s historickým odstupem, pokud nemáte přístup k poznání, který ho dokáže rozpoznat předem.

Když si představím ty lopaty před sto lety na poli, tak nějak pochybuju, že by to bylo lepší. Jen jestli si tak trochu nevymýšlíš :D A přístup opravdu nemám, tak nevím.

Elity je co? Jako herci, sportovci, vědci, vůdci, ...? Nebo ilumináti?

Lama

« Odpověď #22 kdy: 19. 02. 2017, 14:00:52 »
Napady nemaji hodnotu. Tu ma az realizace. Ten napad, co jsi dostal, uz meli i jini lide pred tebou. A nejspis stejne nefunguje.

Hodnotu má víra v nápad, nic jiného. Realizaci zvládne každý kopírovač i bez víry. A těch je jako much. Ten, kdo nemá víru, však ten nápad ani nezačne realizovat.
To je úžasný, jak si někdo ve dvou větách dokáže protiřečit.
Realizaci zvládne každý kopírovač i bez víry - vs. - Ten, kdo nemá víru, však ten nápad ani nezačne realizovat.
Co to je za uchylku se tu tak veřejně ztrapňovat?  Asi nějakej masochistickej homochuj.

Jinak hodnotu má jen ten nápad, který mi dokáže vydělat (nepočítám teď, když něco dělám jen pro sebe jako koníček).

koss43

• 120
    • Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: 19. 02. 2017, 14:03:27 »

Mrkni na datum vydání článku, je to na apríla  :D

« Odpověď #24 kdy: 19. 02. 2017, 14:09:07 »
...
:o
Nepřekvapils.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: 19. 02. 2017, 14:10:04 »

To se meri upadkomerem. To je specialni pristroj, ve kterem je kalibrovana Bible. Vlastni mereni upadku je pak provadeno porovnavanim moralky v okoli s moralkou v Bibli pomoci mustkoveho komparatoru.

BTW, Ivan Novy zije v omylu, ze drive byla moralka pevnejsi. Ne, nebyla, mnohdy naopak. Co ale bylo pevnejsi, byla vrstva pokryteckeho nateru a blokace informaci.

Lama

« Odpověď #26 kdy: 19. 02. 2017, 14:10:11 »
Jinak lidé co mají nápady, nejsou zde proto, aby na nich vydělávali, ale proto, aby je poskytovali ostatním, nějaký kopírovač se jich ujme a teprve on na nich vydělá. Prométheus taky lidem přinesl oheň a za to byl potrestán, ne odměněn. Z toho plyne, že pokud máte nápady musíte si najít slušného praktika, který je dokáže zrealizovat. Ale ty vlastnosti se trochu navzájem vylučují, protože to vyžaduje, aby člověk motivovaný penězi, jim uměl odolat, když je najednou začne vydělávat, aby zůstal slušný. A to vyžaduje pevný charakter.
A proto, že to řekl Nový, tak je to pravda, že jo.
Je samozřejmě plno lidí co má vlastní nápady, pak je zrealizovali a vydělali na tom a mají plné právo na tom vydělávat. Třeba tento:
http://www.svahova-sekacka.cz/produkty/

P.S. Místo Promethea nám radši přečti tu o Karkulce ;-)

javaman ()

« Odpověď #27 kdy: 19. 02. 2017, 14:11:16 »

Mrkni na datum vydání článku, je to na apríla  :D

Ufff, alespoň něco. Jsem to samozřejmě nečetl. Sice vím, že je to s nápady obecně těžké. Každá píčovina se pro jistotu koupí velkou společností, protože co kdyby. Ale tohle by bylo asi už moc ;D

« Odpověď #28 kdy: 19. 02. 2017, 14:11:22 »

JJ, dobrý chiropraktik, to je základ.
Ale musí optimalizovat zdroje...

čumil

« Odpověď #29 kdy: 19. 02. 2017, 14:13:33 »
Zdravím, potřeboval bych docela nutně poradit. Už delší dobu mám nápad. Nápad, který mě může vynést miliony dolarů pokud to vše udělám správně. Problém je v tom, že je mi 19 let a ted se budu hlásit na vysokou. Nikdy jsem neprogramoval ani se o to extra nezajímal, ale mám nápad. Něco, co na internetu chybí a když to správně udělám, bude to přelomový jako Instagram nebo Facebook a já věřím, že to určitě lidé budou chtít a registrovat se tam a čím víc lidí registrovaných a užívajících můj výtvor, tím větší šance, že si toho všimne Google nebo Facebook a budou to chtít koupit. Můj problém je takový, že tu informatiku studovat na vysokou školu nechci, já se totiž IT celý život věnovat nechci a ani pracovat v nějakých IT firmách, teď myslím na pozicích vývoje software a pozicích pro programátory. No a to je ten problém, přeci nepůjdu studovat jenom proto, že mám nápad, to by byla hloupost a ještě proto, že mě to nezajímá. Mě zajímá úplně něco jiného. Takže ted k věci. Je možné to vše udělat sám, nevadilo by, kdyby to trvalo třeba rok, dva. Soustavně bych na tom pracoval, za pochodu se i učil a k tomu hojně využíval internet. Nevadilo by, že by to trvalo hodně dlouho, krůček po krůčku bych se k tomu blížil. Co říkáte vy?
Řeknu ti to takhle

1) máš hovno nápad, pak je jedno jestli umíš psát kód nebo ne ...
2) máš super nápad, pokud tě ale nebaví psaní kódu, nikdy nezískáš znalosti které budeš potřebovat k udělání svého produktu. Říkáš že to je něco velkého, ... řekni mi, jak bys ty, totální lama chtěl řešit v případě úspěchu masivní množství requestů za sekundu ? Systemy googlu a FB jsou masivně distribuovaný, na jejich systemech pracuji hromady eliních developeru, co ty, blbeček v 19 bez jakekoli odborne znalosti chce udělat ???
řekni mi to.

Dám ti radu, vystuduj marketing, najdi si par vývojářů, udělaj hezkou prezentačku pro investory, získej prachy a nechej vývojáře udělat tvuj napad. Máš tak 1% šance úspěchu ale lepší než 0%.

Jo, a víš jak si zněl když si napsal něco ve stylu "tak to budu nějak bastlit 2 roky a pak to prodám za pálku googlu" ?
Jako arogantní idiot neschopnej si uvědomit že IT není jen o sezení v teple na židli a brouzdání po FB.
S takovou ten tvůj nápad nedostaneš dál ani kdyby byl dobrej, posereš totiž detaili.
A na těch všechno stojí.