Mám nápad co může vynést miliony dolarů, jít na vysokou v IT?

Gery

Zdravím, potřeboval bych docela nutně poradit. Už delší dobu mám nápad. Nápad, který mě může vynést miliony dolarů pokud to vše udělám správně. Problém je v tom, že je mi 19 let a ted se budu hlásit na vysokou. Nikdy jsem neprogramoval ani se o to extra nezajímal, ale mám nápad. Něco, co na internetu chybí a když to správně udělám, bude to přelomový jako Instagram nebo Facebook a já věřím, že to určitě lidé budou chtít a registrovat se tam a čím víc lidí registrovaných a užívajících můj výtvor, tím větší šance, že si toho všimne Google nebo Facebook a budou to chtít koupit. Můj problém je takový, že tu informatiku studovat na vysokou školu nechci, já se totiž IT celý život věnovat nechci a ani pracovat v nějakých IT firmách, teď myslím na pozicích vývoje software a pozicích pro programátory. No a to je ten problém, přeci nepůjdu studovat jenom proto, že mám nápad, to by byla hloupost a ještě proto, že mě to nezajímá. Mě zajímá úplně něco jiného. Takže ted k věci. Je možné to vše udělat sám, nevadilo by, kdyby to trvalo třeba rok, dva. Soustavně bych na tom pracoval, za pochodu se i učil a k tomu hojně využíval internet. Nevadilo by, že by to trvalo hodně dlouho, krůček po krůčku bych se k tomu blížil. Co říkáte vy?

Re:Mám nápad co může vynést miliony dolarů, jít na vysokou v IT?
« Odpověď #1 kdy: 19. 02. 2017, 11:53:57 »
Napady nemaji hodnotu. Tu ma az realizace. Ten napad, co jsi dostal, uz meli i jini lide pred tebou. A nejspis stejne nefunguje.

Lol Phirae

« Odpověď #2 kdy: 19. 02. 2017, 12:03:14 »
Už delší dobu mám nápad. Nápad, který mě může vynést miliony dolarů pokud to vše udělám správně. když to správně udělám, bude to přelomový jako Instagram nebo Facebook

http://hlodac.cz/about.htm

;D ;D ;D

qwertz

« Odpověď #3 kdy: 19. 02. 2017, 12:09:31 »
Studovat na VŠ něco, co vás apriori nebaví a nezajímá a nechcete se tím živit, postrádá smysl. Váš nápad se můžete pokus realizovat, ale vzhledem k vašemu věku/vzdělání/rozhledu je na 99.9% dopředu odsouzen k nezdaru (téměř jistě už ho někdo vyzkoušel, má nereálný základ, pracuje na iluzorních předpokladech, závisí na náhodě apod.). To není posměšek, jen rada na něj nesázet.

Pokud chcete nápad realizovat jako "volnočasovou zábavu", může to být velké plus (škola), i když nikam nepovede.

S nějakým programováním se stejně setkáte i na technických a přírodovědných oborech, a část absolventů pak stejně pracuje v IT včetně programování, protože je penize, nedostatek lidí, poptávka po It se znalostí jiných oborů atd...

BTW. Mě taky programovat nebaví, IT jsem nestudoval, ale dnes se IT živím a vyhnout se tomu v nějaké podobě nedá (nemusí to být zrovna C nebo Java, můžete potřebovat shell, SQL, vestavěné jazyky různých nástrojů), protože napsat nějaký kód je potřeby vždycky.

koss43

• 120
    • Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: 19. 02. 2017, 12:16:17 »
Už delší dobu mám nápad. Nápad, který mě může vynést miliony dolarů pokud to vše udělám správně. když to správně udělám, bude to přelomový jako Instagram nebo Facebook

;D ;D ;D

Náhodou, mě ten hlodač přijde jako věrohodný nápad hodný obdivu. Přesvědčit 15 investorů, ať investují do serveru s 92GB RAM a 15TB polem (takže počítejme tak nižší stovky tisíc), aby nakonec vznikl konkurent Google, který bude vypadat takto - http://hlodac.cz/index.htm , tak to má pan inženýr ČVUT můj obdiv - divím se, že ještě nedostal dotace EU.

Já jsem asi špatný programátor, protože tenhle projekt bych za 2 dny udělal a běžel by mi na mém VPS u Amazonu s 512MB RAM a 20GB HDD  ;D

koss43

• 120
    • Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: 19. 02. 2017, 12:40:09 »
Jinak projekt hlodače jakž takž uspěl, koupil ho Google - https://www.pcdays.cz/2014/04/google-kupuje-tuzemsky-hlodac/

Ivan Nový

« Odpověď #6 kdy: 19. 02. 2017, 12:41:55 »
Napady nemaji hodnotu. Tu ma az realizace. Ten napad, co jsi dostal, uz meli i jini lide pred tebou. A nejspis stejne nefunguje.

Hodnotu má víra v nápad, nic jiného. Realizaci zvládne každý kopírovač i bez víry. A těch je jako much. Ten, kdo nemá víru, však ten nápad ani nezačne realizovat.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: 19. 02. 2017, 12:42:40 »

To je dobry web. Vytece mi z displaye, i kdyz zmensim text, ze uz ani nejde cist.

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: 19. 02. 2017, 12:45:14 »
Hodnotu má víra v nápad, nic jiného. Realizaci zvládne každý kopírovač i bez víry. A těch je jako much. Ten, kdo nemá víru, však ten nápad ani nezačne realizovat.

Novej, davaj bacha, co pisou! Jestli zase hodlaj zacit se zasranou Bibli a protestanskym pohledem na svet....

joe778

« Odpověď #9 kdy: 19. 02. 2017, 12:48:16 »
Dělat to sám navíc bez zkušeností je nesmysl. Abys to rozjel budeš potřebovat peníze, hodně peněz. A pokud píšeš že tě IT nebaví, tak nechápu proč do toho chceš jít. Z tvého příspěvku je cítit nezkušenost. Jdi na VŠ, něco se nauč, vydělej si nějaké peníze na rozjezd a pak to zkus znova.

« Odpověď #10 kdy: 19. 02. 2017, 12:55:55 »
Zdravím, potřeboval bych docela nutně poradit. Už delší dobu mám nápad. Nápad, který mě může vynést miliony dolarů pokud to vše udělám správně. ...

Pokud to nebude v javě, tak to ani nezkoušej...

« Odpověď #11 kdy: 19. 02. 2017, 12:56:18 »

;D ;D ;D

;D  ;D  ;D
jj

JardaP .

• 11 064
    • Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: 19. 02. 2017, 12:59:26 »
Zase na druhou stranu, jestli je to opravdu uzasny napad, ktery nasype dostatecny pocet melounu, tak se vyplati jit na vysku, nadrtit se programovani, zlanarit tam nejakeho multitalentoveho IT guru, s nim to zrealizovat a pak si muze jit po zbytek zivota valet pulky nekde u more.

Neblazni, prece neni kazdej lopata.

koss43

• 120
    • Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: 19. 02. 2017, 13:05:10 »
Zdravím, potřeboval bych docela nutně poradit. Už delší dobu mám nápad. Nápad, který mě může vynést miliony dolarů pokud to vše udělám správně. ...

Kde je javaman?  ;D ;D ;D

javaman ()

« Odpověď #14 kdy: 19. 02. 2017, 13:15:01 »

Kde je javaman?  ;D ;D ;D

Tu taky nejsem pořád :D Dej mi chvíli na zorientování a určitě něco k věci najdu.